Futbol

Dilmen: Arda, Sergen Yalçın'a benziyor

16 Nisan 2022 Cumartesi 23:07 - Son Güncelleme 17 Nisan 2022 Pazar 01:42  |  Kaynak : TRT SPOR

Göztepe maçında penaltıdan gol atan Fenerbahçe'nin genç oyuncusu Arda Güler'i öven Rıdvan Dilmen, "Arda Güler'i Sergen Yalçın'a benzetiyorum. Gole yakın oynuyor. Sergen Yalçın da 17 yaşında böyle bir oyuncuydu" dedi.

Spor Toto Süper Lig'de Fenerbahçe, Göztepe'yi 2-0 mağlup etti. Karşılaşma, TRT SPOR'da %100 Futbol programında değerlendirildi.

Usta yorumcu Rıdvan Dilmen, Arda Güler'in potansiyelinin çok yüksek olduğunu söyledi.

"Arda'yı Sergen Yalçın'a benzetiyorum"

Dilmen, genç oyuncu hakkında şunları söyledi:

"Ben Arda Güler'i Sergen Yalçın'a benzetiyorum. Gole yakın oynuyor. Sergen Yalçın da 17 yaşında böyle bir oyuncuydu. Duran top atabilir, gol atabilir... Türk futboluna çok büyük bir yıldız geliyor. Önümüzdeki yıllarda daha büyük verim alınacak. 

Burada oturmak ile Samandıra'da oturmak çok farklı. İsmail Kartal'ın Arda'ya dair stratejisini yanlış bulmuyorum. İsmail hoca, taraftarı da arkasına aldı. Trabzonspor maçında bütün stat 'Arda' diye inliyordu, tereddüt etti. 2-0 olsa belki oyuna sokacaktı. Biz haftaya Rize'de Ardalı bir Fenerbahçe görsek artık erken demeyiz."

"Zajc, çok önemli bir orta saha oyuncusuna evrildi"

Dilmen, Crespo'nun oldukça başarılı bir oyuncu olduğunu ve Zajc'ın çok iyi bir orta saha oyuncusuna evrildiğini söyledi:

"Crespo'nun bir golü var. Zajc çok atar. Doğru yerlere gider ve sürekli ister. Sağdan, soldan ne zaman top çıksa oralarda olduğunu görürsün. Neden? Crespo iyi bir orta saha oyuncusu olduğu ve arkasını tuttuğu için. Bugün Göztepe'nin bulduğu pozisyon az değil. Kaybedecek bir şeyleri olmadan oynadılar."

"Pereira yerine doğru oynatan bir hoca olsa Fenerbahçe geri kalmazdı"

Rıdvan Dilmen, sözlerini şu ifadelerle noktaladı:

"Kim Min-Jae iyi bir transfer. Zajc gidecekti, birinci oyuncu oldu. Bu sabah İrfan Can cezalı olmasaydı bu 11'i yapar, aynı kadroyla çıkardı hoca... Bir kadro istikrarı var. Dolu statta oyuncular biraz gerildi. Sayın Pereira yerine Fenerbahçe doğru oynatan bir teknik direktör getirseydi, 11 puan geride olmazlardı."

Sıradaki Haber
Üst kutu 6
Yükleniyor lütfen bekleyiniz