Futbol

Dilmen: Batshuayi'nin Fenerbahçe'de oynamasını isterim

04 Nisan 2022 Pazartesi 09:44 - Son Güncelleme 04 Nisan 2022 Pazartesi 10:23  |  Kaynak : TRT SPOR

TRT SPOR yorumcusu Rıdvan Dilmen, Trabzonspor-Beşiktaş maçının Premier Lig temposunda oynandığını kaydetti. Dilmen, Beşiktaş'ın forveti Batshuayi ile ilgili olarak "Eğer Beşiktaş'ta kalmayacaksa Fenerbahçe'de oynamasını isterim" dedi.

Rıdvan Dilmen ve Erbatur Ergenekon, TR SPOR'da yayınlanan "%100 Futbol" programında Spor Toto Süper Lig'in 31. haftasında oynanan ve 1-1 sona eren Trabzonspor - Beşiktaş maçını analiz etti. 

Dilmen, maçın temposu, Trabzonspor'un performansı, Beşiktaş'ın yeni teknik direktörü Valerien İsmael'in oyun sistemi, Alex Teixeira ve Michy Batshuayi ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.

İşte Rıdvan Dilmen'in dev maça ilişkin yorumlarından satır başları...

"Premier Lig temposunda heyecanlı bir maçtı"

"Liverpool-Manchester City maçı dersem abartmış olurum ama Newcastle-Aston Villa kurtarır. Gerçekten Premier Lig temposunda heyecanlı bir maçtı. Hem Fenerbahçe'nin İsmail'i hem de Beşiktaş'ın İsmael'i şimdilik iyi başladılar..."

"Trabzonspor böyle bir Beşiktaş beklemiyordu"

"İstatistiklere baktığımız zaman şaşırıyor insan. Bu kadar medhiyeler düzdüğümüz maçtan beklenen isabetli şut çok az ama ligde şimdiye kadar izlediğimiz en tempolu 3 maç varsa 1 tanesi bu. Asla Trabzonspor böyle bir Beşiktaş beklemiyordu. Kafalarda soru işareti vardı. Trabzonspor kadroları oturmadığı için aşırı ofansıf bir kadroyla çıktı."

Valerien İsmael'in oyun sistemi..

"Ersin'in yedikleri golde çıkmaması lazımdı. Beşiktaş bugün kaybetmiş olsaydı kesinlikle yazık olurdu. 40 bin taraftarın önünde maçın büyük bir bölümü tek kale oynandı. Bu yeni sistemde öndeki oyuncularınızın çok fit olması lazım. Bu şartlara rağmen ortaya konan oyundan ben mutluyum. Hoca üzerinden bir maç ile değerlendirme yapamayız ama istediğini sahaya yansıttı. Kimi alırsanız alın ligin bitimine 8 hafta kala getirilmesi önemli çünkü önümüzdeki senenin planlamasını yapması lazım. Kaldı ki çok başka bir formatta oynayan bir teknik adam getiriyorsunuz...Trabzonspor deplasmanında sistem değişikliği çok radikal bir karardır. Herkesin soru işareti olduğu maçta kalesinde en az top gelen maçlardan bir tanesini oynadı. Hoca maç öncesi bu mesajı verdi bize. Felsefesinin ne olduğunu teorik olarak söyledi. Pratiğe de çevirdiğini gördük bunu."

"Beşiktaş 3-4-3 sistemiyle oynayacaksa kesinlikle Alex Teixeira'ya teşekkür edilmeli."

"Beşiktaş geçiş oyunundan çok önde baskı yaparak oynadı. 3'lü sistemde problem yok dünyada oynanmaya başlandı fakat bu Trabzonspor kadrosuna karşı iyi oynadık derlerse şampiyon olamazlar. Antrenör görecek 'bana ne lazım?' Diyecek. Öncelikle atlet bir stoper lazım. Sol tarafa ve forvete göre transfer edecek. Oynattığı sisteme göre transfer yapacak. Bu büyük bir avantaj. Eğer Beşiktaş 3-4-3 sistemiyle oynayacaksa kesinlikle Alex Teixeira'ya teşekkür edilmeli."

"Beşiktaş'ın yerli oyuncuya ihtiyacı var."

"Hücum oyuncusuna savunmayı öğretebilirsiniz ama savunma oyuncusuna hücumu öğretemezsiniz. Beşiktaş'ın bu sisteme tutturabilmesi için sisteme göre oyuncu alması lazım. Bir kere çok iyi bir scout çalışması yapılamlı. En önemlisi de Beşiktaş'ın yerli oyuncuya ihtiyacı var."

"Batshuayi, Beşiktaş'ta kalmayacaksa Fenerbahçe'de oynamasını isterim"

"Batshuayi sokak kedisi gibi. Hep gol arıyor. Çıkarken su şişelerini tekmeledi penaltıyı kaçırdığı için. Ben bu tarz oyuncuları severim. Değerli bir oyuncu olduğunu düşünüyorum. Beşiktaş'ta kalması gerektiğini düşünüyorum. Eğer Beşiktaş'ta kalmayacaksa da Fenerbahçe'de oynamasını isterim. Dört yerli oyuncu kuralı olmasa Kenan Karaman ile devam etmez."

Sıradaki Haber
Üst kutu 6
Yükleniyor lütfen bekleyiniz