Futbol

Dilmen: Beşiktaş'ın en zayıf noktası savunması

20 Kasım 2021 Cumartesi 22:22 - Son Güncelleme 21 Kasım 2021 Pazar 04:17  |  Kaynak : TRT SPOR

Alanyaspor-Beşiktaş maçını yorumlayan Rıdvan Dilmen, siyah-beyazlı ekibin en zayıf noktasının savunmasının ortası olduğunu söyledi. Dilmen, "Galatasaray - Fenerbahçe derbisi ve Trabzonspor maçından sonra lig formaliteye dönebilir" dedi.

Rıdvan Dilmen ve Erbatur Ergenekon, TRT SPOR'da yayınlanan "%100 Futbol" programında Beşiktaş'ın deplasmanda Aytemiz Alanyaspor'a 2-0 yenildiği maçı analiz etti. 

"Alanyaspor tarihi farka gidebilirdi"

Rıdvan Dilmen'in açıklamalarından satır başları şöyle; 

"- Bülent Korkmaz'da lider ruhuyla farklı profil görüyoruz. Devre arası Beşiktaşlılar skorla aldanmasın, iyi futbol oynadı demiştik. İkinci yarı mağlubiyeti hak etti. Alanyaspor, tarihi bir fark yakalayabilirdi. Skoru 4'e 5 falan götürebilirdi. Beşiktaş her geçen dakika düştü oyundan.

- Skora göre mi değişiklik, oyuna göre mi değişiklik? Gol dışında her şey iyi giderken, maksimum Güven-Kenan değişikliği olabilirdi. 45 ve 59'da iki oyuncu değiştirdi. Alex Teixeira ve sola kayan Can oyuna girdiğinde Beşiktaş'ın ne oynadığını anlamadık. 4-3-3 mü 4-2-3-1 mi? Bir mazereti yoksa Atiba ve Pjanic değişiklileri yanlıştı. Belki Atiba ama doğru isim Can değildi. Teixeira da değildi, ben olsam değiştirmem.

"Ağustos ayında biri bana bunu söyleseydi, onunla bir daha futbol konuşmazdım"

- Beşiktaş, 20 puanda kaldı. Geçen sezonun şampiyonu, takviye yapan Beşiktaş, 17 maçta 9 mağlubiyet aldı. Ağustos ayında birisi bana Beşiktaş'ın 17 maçta 9 mağlubiyet alacağını söyleseydi, onunla bir daha futbol konuşmazdım.

- Türkiye'de Rıdvan yere göre sığdıramıyor ama Beşiktaş'ta Umut oynuyor. Hoca, Umut'u tercih ediyor. Geçen sezon vazgeçmeyen Beşiktaş'tan, bugün niye vazgeçtin dediğimiz Beşiktaş'a geldik.

"Welinton Beşiktaş'ın oyuncusu değil"

- Ghezzal'ın grafiği sürekli aşağı yönlü hareket ediyor. Atiba, stabil kaldı bugün. Beşiktaş'ta sezon devam ettikçe Josef'te de düşüş başladı. Welinton ise Beşiktaş'ın oyuncusu değil. Geçen sezon kötü başlamıştı Beşiktaş, sonradan oyuncular form tutmuştu. Bu sezon tam tersi oldu. Beşiktaş fizik olarak iyi durumda değil.

- Beşiktaş'ın en zayıf noktası savunmasının ortasıdır. Bu hiç ortaya çıkmamıştı çünkü Beşiktaş oralarda taç bile attırmıyordu geçen sezon. O zaman bu defo hiç ortaya çıkmadı. Her yere transfer yapmak isterken, en önemli yere transfer yapmadı Beşiktaş, savunmanın ortasına. Bence oradaki oyuncular geçen sezon yanılttılar teknik heyeti.

"Lig bu hafta formaliteye dönebilir"

- Galatasaray-Fenerbahçe derbisi ve Trabzonspor maçından sonra Süper Lig, 13. haftanın tamamlanmasının ardından formaliyete dönebilir. Hiç olmadığı kadar formalite olabilir bundan sonra lig."

Sıradaki Haber
Üst kutu 6
Yükleniyor lütfen bekleyiniz