Futbol

Dilmen: Birbirlerine çok saygı duydular

25 Aralık 2021 Cumartesi 21:51 - Son Güncelleme 25 Aralık 2021 Cumartesi 22:45  |  Kaynak : TRT SPOR

% 100 Futbol'da Trabzonspor-Medipol Başakşehir maçını yorumlayan Rıdvan Dilmen, "0-0'a kimse aldanmasın. Oyuncular ve teknik adamlar bunu istediler. Çünkü birbirlerine çok saygı duydular." dedi.

Rıdvan Dilmen ve Erbatur Ergenekon, TRT SPOR'da yayınlanan "%100 Futbol" programında Trabzonspor ile Medipol Başakşehir'in 0-0 berabere kaldığı maçı değerlendirdi.

Mücadelenin dengeli gittiğini belirten Dilmen, "0-0'a kimse aldanmasın. İki olgun takımı izlerken gerçek futbol seyrettim. Bir o kalede, bir bu kalede giden maçlar heyecanlıdır ama strateji belirleyen teknik adamlar için böyle maçlar da keyiflidir" dedi.

"Hamsik özel bir insan"

Trabzonspor'un yıldızı Marek Hamsik'in performansı hakkında konuşan Rıdvan Dilmen, "Napoli gibi bir kulübün kaptanıyken hiç bilmediğiniz bir ülkeye geliyor, Trabzonspor'da da duygularınızla oynuyorsanız siz özel bir insansınız. İlk yarının yıldızı için Uğurcan denebilir, Cornelius denebilir, herhangi bir oyuncu söylenebilir ama Marek Hamsik'in yeri başka" dedi.

"Hem yetenekli, hem karakterli, hem çalışkan"

Dilmen, Slovak futbolcu hakkında "Trabzonspor'a gelip 2 milyon daha almayı isteyebilirsiniz. Bir de Hamsik gibi şampiyon olmak, insanlar tarafından sevgi görmek isteyebilirsiniz. 'İtalya'da çok sevgi görüyordum ama burada da meydana gitsem acayip bir sevgi gösterirler' demek de motivasyon kaynağıdır." sözlerini kullandı.

"İki değerli teknik adam"

Usta yorumcu, teknik direktörlerle ilgili olarak "İki değerli teknik adamın maçıydı. Kontrollü oynayan, oyuna hükmeden, futbolda pasın ne kadar değerli olduğunu gösteren takımlar vardı. Trabzon gibi güçlü bir takıma karşı, böyle bir taraftara karşı savunma yaparak ya da haldur huldur hücum ederek maçı bitiremezsiniz. Önde oynayan bir takım vardır, 'Kazanacaklar' dersin ama 3 tane yersin. Bugün çok dengeli bir Başakşehir vardı. Trabzonspor sadece bir kez kaybetti, Medipol Başakşehir ise Emre Belözoğlu ile hiç kaybetmedi. Bu durum güven getirir, güven de pas getirir."

"Trabzonspor ışığı görmese devam etmezdi"

Dilmen, Avcı ve Belözoğlu hakkında sözlerini şöyle sürdürdü:

"Geçen sezonun sonunda başlayan bir yenilmezlik serisi var. Teknik direktöründe o ışığı görmeseydi Trabzonspor devam etmezdi. Bu sabrı gösterdi. Bu aşamada sabırsız davranan, Emre Belözoğlu ile yolları ayıran bir Fenerbahçe var. O da sabır gösterecek bir kulübe gitti. İyi organize bir kulüp var. Profesyonel insanların olduğu bir kulüp. İki teknik direktör de planlı insanlar" dedi.

Sıradaki Haber
Üst kutu 6
Yükleniyor lütfen bekleyiniz