Futbol

Dilmen: Galatasaray sezonu bırakmış

07 Mayıs 2022 Cumartesi 22:34 - Son Güncelleme 07 Mayıs 2022 Cumartesi 23:46  |  Kaynak : TRT SPOR

Rıdvan Dilmen, "%100 Futbol"da Medipol Başakşehir-Galatasaray maçını değerlendirdi. G.Saray'ın teknik direktörü Torrent'i eleştiren usta yorumcu, sarı-kırmızılı ekipte sezonun en büyük hayal kırıklığının Cicaldau olduğunu ifade etti.

Rıdvan Dilmen ile Erbatur Ergenekon, TRT SPOR'da yayınlanan "%100 Futbol" programında golsüz biten Medipol Başakşehir-Galatasaray maçını analiz etti.

Dilmen, oyun üstünlüğünün Başakşehir'de olduğunu belirterek, "90 dakikaya baktığımızda, özellikle ikinci yarıda Başakşehir galibiyete çok çok yakındı. Fazla tehlike yaşamadan her türlü alternatifi buldular. Bir ara Trezeguet, üst üste Boey'e üstünlük kurdu. Net gol pozisyonları var ama son dakikada da Galatasaray üç puanla dönebilirdi. İlk 10 dakikadan sonra Galatasaray'ın sezonu bıraktığını görebiliyoruz. Muslera'nın üstün performansı vardı. Galatasaray adına ligin bitimine iki hafta kala -3 averaj üzücü." dedi.

 "Bence sezonun en büyük hayal kırıklığı Cicaldau"

Torrent'in hamleleri hakkında konuşan Dilmen, "Torrent ikinci yarı skoru korumak için değişiklik yaptı. Bence sezonun en büyük hayal kırıklığı Cicaldau ve yerine Pulgar'ı aldı. Oyunun son bölümünde de Halil'i alarak 4-2-4'e dönmeye çalıştı. Torrent günlük performans bekliyor. Onun döneminde Morutan ve Barış'ın aldığı süreye bakalım. Galatasaray bundan kötü oynamayacak. Bu orta saha ile forvet oynamak çok zor. Bu takımla üçüncü bölgeye top gelmez." sözlerini kullandı.

"Galatasaray 48 puanda kalacak takım mı? Torren yardımcılık yaptı..."

Tecrübeli yorumcu, Galatasaray'ın hedefleri ve Torrent'in durumu hakkında "Torrent daha önce taktik veren olmadı. Liderlik yapmadı, yardımcılık yaptı. 'Taktik deha' olarak ne verdi ve ne getirdi? Galatasaray takımı 48 puanda kalacak takım mı? Galatasaray 47 golde mi kalır? -3 averajı mı olur? Galatasaray'ın forması 30 puan fark yemez. Taktiksel görüşlerine katılmıyorum." açıklamasını yaptı.

Dilmen, yorumlarını şöyle noktaladı:

"Ben, Morutan'da sürat değil çabukluk görüyorum. Oynamaya oynamaya üzülmüştür. Takımın Avrupa şansı yok, düşme durumu yok, şimdi oynamazsa ne zaman oynayacak? Ne kaybedersin? Morutan'dan bir şeyler olur. İçe kat etmesini, oyunun yönünü değiştirmesini gördüm. Beni uçarken oynatmadılar. Fenerbahçe'ye gittim, oradan Milli Takım'a gittim." 

Sıradaki Haber
Üst kutu 6
Yükleniyor lütfen bekleyiniz