Futbol

Dilmen: Trabzonspor şampiyonluğa rakipsiz gidiyor

21 Aralık 2021 Salı 22:48 - Son Güncelleme 22 Aralık 2021 Çarşamba 01:37  |  Kaynak : TRT SPOR

Rıdvan Dilmen, TRT SPOR'da yayınlanan "%100 Futbol" programında Altay-Trabzonspor ve Adana Demirspor-Galatasaray maçlarını değerlendirdi. Usta yorumcu, Trabzonspor'un şampiyonluk yarışında rakipsiz ilerlediğini kaydetti.

Rıdvan Dilmen ve Erbatur Ergenekon, TRT SPOR'da yayınlanan "%100 Futbol" programında Spor Toto Süper Lig'in lideri Trabzonspor'un 2-1'lik Altay galibiyetini ve Galatasaray'ın Adana Demirspor deplasmanında aldığı 2-0'lık mağlubiyeti analiz etti.

Trabzonspor'un şampiyonluk yarışında rakipsiz ilerlediğini kaydeden Dilmen, kurtarışlarıyla bordo-mavili ekibin galibiyetinde büyük pay sahibi olan kaleci Uğurcan Çakır'ı övdü. Dilmen, şöyle konuştu: 

"Rakipsiz giden kulüp, başkan, teknik direktör ve oyuncu grubu var. Bütün oyunculara ne diyebiliriz ki...Tabi ki Avcı'nın değişiklikleri önemli.. Trabzonspor girdiği pozisyonları gole çevirdi, Bu sezon ceza sahası dışından ilk kez gol yiyen Uğurcan 1-0 ve 1-1'ken çıkardığı toplarla büyük katkı verdi. Vasat oynayıp 2-1, 3-1 mağlup olabilirsin, Bugün yurt dışından biri gelse, bu ligi bilmese Altay'ın 18, Trabzonspor'un 42 puanda olduğunu söylense, 'Yok canım şaka yapıyorsunuz' der. Altay, sezon başından beri Trabzonspor'u en zorlayan rakip olduğunun altını çizmek lazım. Altay, galibiyeti hak edecek bir performans sergiledi. Abdullah Avcı'nın değişiklikleri maçı çevirmede etkili oldu."

"Trabzsonspor'un Nisan'da şampiyonluğunu ilan etmesi yüksek ihtimal"

Usta yorumcu, yoluna kayıpsız devam eden bordo-mavili ekibin ligin bitimine haftalar kala şampiyonluğunu ilan edebileceğini kaydetti.

Dilmen, "Trabzonspor, uzun yıllar sonra şampiyonluğa öyle bir şekilde gidiyor ki...Trabzsonspor'un Nisan'da şampiyonluğunu ilan etmesi yüksek...Trabzonspor'un oturmuş bir kadrosu var. Sabahtan sahaya çıkacak ilk 11'inin 10'unu sayabilirim. Galatasaray, Fenerbahçe ve Beşiktaş'ta bu mümkün değil" dedi.

"Galatasaray ligin 18. haftasında 21 puan geriye düşmez"

Rıdvan Dilmen, Adana Demirspor'a 2-0 yenilen Galatasaray'ın oyununu eleştirdi. Sarı-kırmızılılarda Oğulcan Çağlayan'ın sağ bekte oynatılmasını eleştiren Rıdvan Dilmen, "Oğulcan'dan sağ bek yaratamazsın, olmaz. Savunmanın merkezini bozmamaya çalışıyorsun ama 6 tane pozisyon veriyorsun. Galatasaray ligin 18. haftasında 21 puan geriye düşmez" ifadelerini kullandı.

Sıradaki Haber
Üst kutu 6
Yükleniyor lütfen bekleyiniz