Futbol

Drogba'nın G.Saray karnesi

20 Mayıs 2014 Salı 07:51 - Son Güncelleme 20 Mayıs 2014 Salı 07:57

Drogba, Süper Lig, TFF Süper Kupa ve Ziraat Türkiye Kupası zaferleri yaşadı.

Galatasaray ile vedalaşan Didier Drogba, yalnızca 1.5 sezon kaldığı Türkiye'de önemli izler bıraktı.

Fildişi Sahilli yıldız ilerleyen yaşına rağmen sarı-kırmızılı forma altında kariyerinin en başarılı dönemlerinden birini yaşadı.

Geçen sezon devre arasında Çin'in Shanghai Shenhua takımından transfer edilen Drogba, 2012-13 sezonunda 22. haftada Akhisar deplasmanında ilk maçına çıktı ve Galatasaray kariyerine golle başladı. Dünyaca ünlü oyuncu aynı sezon 17 resmi karşılaşmaya 6 gol sığdırdı.

Süper Lig'de şampiyonluk yaşayan ve Şampiyonlar Ligi'ndeki çeyrek final başarısına önemli pay sahibi olan tecrübeli futbolcu, 2013-14 sezonuna ise TFF Süper Kupa zaferini getiren gol ve Londra'da Emirates Kupası'yla başladı. Şampiyonlar Ligi'nde özellikle Juventus maçlarına damga vurarak ikinci turu getiren 36 yaşındaki yıldız, Türkiye Kupası'nda da zafere uzandı. Sakatlığı yüzünden son 8 resmi maçta görev yapamayan Drogba veda sezonunda 36 karşılaşmada forma giyerken 14 gol kaydetti. Fildişili oyuncu 1.5 sezonda toplam 53 maça çıkarken üç kulvarda 20 kez ağları havalandırdı.

'Chelsea'ye gidiyor'
Didier Drogba'nın, Galatasaray'la vedalaşması Avrupa basınında geniş yer buldu. Fransız ve İngiliz gazeteleri Drogba'nın, Türkiye'den ayrılma kararı aldığını manşetlerine taşıdı. Özellikle Ada basınında, Fildişili golcünün, Dünya Kupası sonrasında eski takımı Chelsea ile anlaşacağı ileri sürüldü. Sezon başında da Drogba'yı isteyen Jose Mourinho'nun transfer için ısrarcı olacağı belirtildi. Haberlerde Drogba'nın bir sezon Chelsea forması giydikten sonra Mourinho'nun yardımcılığına getirileceği savunuldu.

 

SKORER

Sıradaki Haber
"Görüşmeleri babam yürütüyor"
Yükleniyor lütfen bekleyiniz