Futbol

Ekmekçioğlu'ndan Mustafa Denizli açıklaması

18 Ocak 2022 Salı 14:02 - Son Güncelleme 18 Ocak 2022 Salı 14:31  |  Kaynak : AA

Spor Toto Süper Lig ekiplerinden Altay'ın kulüp başkanı Özgür Ekmekçioğlu, teknik direktör Mustafa Denizli ile ayrılık sürecinde zor olanı seçtiklerini belirtti.

Ekmekçioğlu, 18 yıl aradan sonra döndükleri Süper Lig'e iyi bir başlangıç yapmalarına rağmen 8. haftadan itibaren istedikleri sonuçları alamadıklarını hatırlattı.

Lige iyi başlangıcın ardından bir düşüş beklediğini ama bu kadarını tahmin etmediğini kaydeden Ekmekçioğlu, "Bundan sonrasında 'Dur.' diyeceğiz. Tabii ki şu an önümüzde kritik iki tane maç var. Tabii çok hızlı art arda oynadığımız maçlar olduğu için bunları en iyi şekilde geçirip ardından milli takım arasında bizim için bir toparlanma süreci olduğunu düşünüyorum ve daha sonrasında lige yine en iyi şekilde başlayacağımıza inanıyorum."

- Mustafa Denizli'nin ayrılması

Ekmekçioğlu, görevden ayrılan Mustafa Denizli'nin camia ve kendileri için çok kıymetli olduğunu belirterek, "Kendisiyle konuşmamızda Süper Lig'e çıktıktan sonra başka bir görevde devam edebilir mi diye düşünüyorduk, biz de Nobre ile devam ederiz diye zaten düşünüyorduk, kendisi teknik direktör olarak devam etmek istedi. Burada tabii duygusal bir karar aldık, biz de onla başladık bunun artıları da oldu eksileri de oldu bizim için." diye konuştu.

Gelinen süreçte 13 haftada 3 beraberlik alan hiçbir teknik direktörün takımın başında kalamayacağını belirten Ekmekçioğlu, "Bizim için en zor olanı seçtik, en kolayı onunla devam etmek olurdu. Tek derdimiz kulübün başarılı olması için mücadele etmek. Burada da devam ederken takımı en iyi tanıyan başta da düşündüğümüz isim olan Mert Nobre ile devam etmek oldu." dedi.

Ekmekçioğlu, sezon başında Mustafa Denizli tercihinin kendileri için duygusal olduğunu belirterek, "Bizim kendi bütçe planlamamız içinde bir teknik direktör bütçesinin hemen hemen 3-4 katı bir bütçeyle Mustafa Denizli ile duygusal bir karar alıp devam etme düşüncesiyle böyle bir gelişme oldu." diye konuştu.

- Taraftarların tepkisi

Takımların düşüş yaşadığı dönemlerin taraftarların yönetime yönelik eleştirilerde bulunabileceğini kaydeden Ekmekçioğlu, "Biz kulüp için en doğru kararları almaya çalışıyoruz ama taraftarımızın da burada duygusal olduğu noktalar var ama burada A takım olduğu için daha duygusallıktan uzak kararlar almamız gerekiyor." ifadelerini kullandı.

Ekmekçioğlu, Mustafa Denizli kararının ardından taraftarların gösterdiği tepkinin normal olduğunu belirterek, "Bunlar aile arasında olabilecek şeyler. Bunların da kesinlikle bugünden sonra daha farklı olacağını düşünüyorum herkes için." dedi.

Kendilerinin 2 yıl daha görev sürelerinin olduğunu belirten Ekmekçioğlu, "Sonuna kadar görevimizin başındayız. Burada yapacağımız çok hizmetler var." diye konuştu

- Transfer yasağı

Süper Lig'deki birçok kulüpten daha az bir borç yüklerinin bulunduğunu kaydeden Ekmekçioğlu, şöyle konuştu:
"Şu an bizim yönetici alacakları haricinde 10 milyon avro borç vardır, yoktur. Bu da baktığınızda hiçbir şey. Biz kulübü 3. Lig'de aldığımızda hemen hemen 10 milyon avro borç vardı. Bunların hepsini kapatıp bugüne kadar geldik. Şu anda transfer yasağı her kulüpte olduğu gibi bizim de transfer yasağımız mevcut ama bunu kaldırmak bizim elimizde. Kaldırmalı mıyız, kaldırmamalı mıyız sorusunun yanıtını bize zaman gösterecek. Orta ve uzun vadede başarıya ulaşacak şekilde düşünmek lazım. Bunun yanıtını biz de çok düşünüyoruz, ilerleyen günlerde net bir şekilde bunun kararını vereceğiz."

Ekmekçioğlu, dolar kurlarındaki değişikliğin de takımları çok etkilediğini belirterek, "Federasyondan bize gelen 36 milyon garanti para, üzeri de galibiyet primi geliyor. Bizim hesaplarımızın hepsi 55 puan alırsak ki Mustafa Hoca'nın ilk açıkladığı hedef buydu. Bunun üzerinden planlama yapmıştık ama şu anda bütçeler tabi ki hem Mustafa Hoca'nın belirlediği planlama tutmadığı için hem de dövizdeki artıştan dolayı planlamamızda sapma oldu her kulübün olduğu gibi." dedi.

Sıradaki Haber
Üst kutu 6
Yükleniyor lütfen bekleyiniz