Futbol

Emre Bilgin göz kamaştırdı

16 Mayıs 2022 Pazartesi 12:17 - Son Güncelleme 16 Mayıs 2022 Pazartesi 12:29  |  Kaynak : TRT SPOR

Beşiktaş'ın deplasmanda 2-0 kazandığı Göztepe maçında siyah beyazlıların genç kalecisi Emre Bilgin performansıyla göz doldurdu. 18 yaşındaki eldiven, yaptığı 7 kurtarışla galibiyette önemli rol oynadı.

Emre Bilgin kurtardı, Beşiktaş Göztepe deplasmanından galibiyetle döndü. Siyah-beyazlı ekip Ersin Destanoğlu, Rıdvan Yılmaz, Emirhan İlkhan ve Serdar Saatçı'dan sonra bir genç yeteneği daha vitrine çıkardı.

Valerian İsmael, Ersin Destanoğlu'nun idmanda sakatlanmasının ardından İzmir deplasmanında kalede 18 yaşındaki Emre Bilgin'e şans verdi. Genç kaleci de yaptığı kurtarışlarla hocasının yüzünü çıkarmayarak, Ege ekibi karşısında alınan 3 puanda önemli rol oynadı.

Siyah beyazlılar Valentin Rosier'in 19, Josef De Souza'nın da 37'nci dakikada kırmızı kart görmesine rağmen ilk yarıda 2-0 öne geçti.

Maçın büyük bölümünü 9 kişi oynayan Beşiktaş'ta Emre Bilgin yaptığı 7 kurtarışla kalesini gole kapattı.

Teknik Direktör Valerian İsmael ve takım arkadaşları maçın bitiminde başarılı performansından dolayı Emre'yi tebrik etti.

Karşılaşma sonrasında genç kaleci, iyi bir maç çıkarmasında Valerian İsmael'in kendisine duyduğu güvenin etkili olduğunu söyledi.

26 Şubat 2004 İstanbul doğumlu olan Emre Bilgin, 10 yaşında Bayrampaşa Demirspor'dan Beşiktaş'ın altyapısına transfer oldu. 1 metre 88 santimetre boyundaki kaleci 19 kez alt yaş kategorilerinde milli formayı giydi.

Genç file bekçisi ligin 30'ncu haftasında İstanbul'da oynanan ve 1-1 sona eren Atakaş Hatayspor maçında da 90 dakika forma giymişti. Emre Bilgin'in Beşiktaş'la olan sözleşmesi 30 Haziran 2023'te sona erecek.

Sıradaki Haber
Üst kutu 6
Yükleniyor lütfen bekleyiniz