Futbol

Ergün'den Demirören'e sert tepki

08 Nisan 2014 Salı 18:32 - Son Güncelleme 08 Nisan 2014 Salı 21:27

Galatasaray Basın Sözcüsü Ergün, Demirören hakkında sert ifadeler kullandı.

Galatasaray Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi ve Basın Sözcüsü Şükrü Ergün, Fenerbahçe derbisindeki hareketleri nedeniyle Felipe Melo'nun kulübü tarafından cezalandırılması gerektiğini açıklayan Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Yıldırım Demirören'i oldukça sert sözlerle eleştirdi.

1905 Galatasaraylı Yönetici ve İşadamları Derneği tarafından düzenlenen "Galatasaray'da Yılın Sporcusu Ödülü" töreni sonrası basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Şükrü Ergün, TFF Başkanı Yıldırım Demirören'e tepki gösterdi.

Demirören'in katıldığı bir televizyon programında, Felipe Melo'nun, Galatasaray Kulübü tarafından cezalandırılması gerektiği yönünde yaptığı açıklamaların hatırlatılması üzerine Ergün şunları söyledi:

"Federasyon başkanımız maalesef abesle iştigal etmektedir. Daha önce rahmetli başkanımız Özhan Canaydın'ı bize örnek göstermek gibi bir şaşkınlık içine düşmüş ve çizmeyi aşan beyanlarda da bulunmuştur. Dün de Melo'nun gönderilmesini, ona ceza vermemizi bize tavsiye etmiş, gereğinin yapılmasını istemiştir. Aslına bakarsanız, hakemine tüküren, rakip takımın teknik kadrosuna alenen küfreden oyuncuyu görmezden gelen, Türk futbolunun çökmesi ve uluslararası arenada Türkiye'nin çok kötü durumlara düşmesi pahasına şike sürecinin üzerini kapatan Yıldırım Demirören'den bizim alacak hiçbir tavsiyemiz yok."

"Yıldırım Demirören, sportif etik konusunda konuşacak en son kişidir" ifadesini kullanan Ergün, "Aslında gereğini yapması gereken kişi kendisidir. Bir an önce gereğini yapması ve istifa edip, o koltuğu, layığıyla dolduracak birine bırakması lazımdır. Kendisi federasyon başkanı gibi değil, bir kulüp başkanı gibi davranmakta ama daha önce görev yaptığı kulübün başkanı gibi değil. Bilmem anlatabildim mi?" şeklinde konuştu.

Şükrü Ergün, Fenerbahçe derbisi sonrası devam eden tartışmalarla ilgili olarak, "Her derbide olmadığı iddia edilen bazı olaylar gündeme fazlasıyla getirilerek, haklı galibiyetimizin üzeri kapatılmak istendi ama biz bu oyuna gelmeyiz" ifadelerini kullandı.

"Selçuk bizim çok değerli bir kardeşimiz, oğlumuzdur"

Son dönemde eleştirilerin hedefi olan oyuncuları Selçuk İnan'a Galatasaray taraftarlarının sahip çıkmasını isteyen Ergün, oyuncunun kendisine yapılan protestoları hak etmediğini vurguladı.

Kendilerinin Selçuk'u bağırlarına bastıklarını ve taraftarların aynı şekilde davranması gerektiğini aktaran Ergün, "Selçuk bizim çok değerli bir kardeşimiz, oğlumuzdur. Ona güveniyor ve inanıyoruz. Moralinin düzelmesini ve eski performansına kavuşmasını bekliyoruz. Yönetim olarak, kulüp olarak ve inanıyorum ki taraftarlar olarak da yanındayız" değerlendirmesinde bulundu.

Şükrü Ergün, ligde kalan tüm maçları kazanma azminde olduklarını sözlerine ekledi.

Sıradaki Haber
Üst kutu 6
Yükleniyor lütfen bekleyiniz