Futbol

Es-Es seri peşinde

24 Ekim 2013 Perşembe 13:41 - Son Güncelleme 24 Ekim 2013 Perşembe 13:46

Ertuğrul Sağlam: "Avrupa kupaları, Eskişehirspor için çok gerçekçi bir hedeftir"

Eskişehirspor Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam, Çaykur Rizespor maçından üç puanla ayrılmak istediklerini söyledi.

Geçen hafta Elazığspor'u deplasmanda alınan üç puanın, siyah-kırmızı takımın moralini daha üst seviyeye çıkardığını vurgulayan Sağlam, kendileri açısından Elazığspor, Çaykur Rizespor, Gençlerbirliği ve Akhisar Belediyespor maçlarından oluşan dörtlü seriye iyi başlangıç yaptıklarını ifade etti.

Eskişehir Atatürk Stadı'nda 27 Ekim'de Spor Toto Süper Lig'de adından söz ettiren iyi bir rakip olan Çaykur Rizespor'la karşılaşacaklarını dile getiren Sağlam, "Bizim için önemi büyük olan bu haftaki maçta, Çaykur Rizespor karşısında beklentilerimizi karşılayacak futbolu ortaya koyup üç puan almak istiyorsak, çok iyi mücadele etmemiz ve futbolun doğrularını sahaya yansıtmamız gerekecek.

Bu hafta iyi geçerse, Elazığ ve Rize'nin moraliyle bundan sonraki iki hafta çok daha iyi geçer.​ Akhisar maçının sonunda ligde çok farklı, Eskişehirspor camiasının, taraftarının yıllarca özlemini çektiği yerlerde olabiliriz. Onun için elimizde böyle bir fırsat varken, bunu oyuncularımızla da paylaştım, gelin bu fırsatı değerlendirelim. Sonrası zaten gideriz. Şu dönemeci iyi geçmemiz lazım. Bu konuda herkes üzerine ne görev düşüyorsa yerine getirmesi lazım" diye konuştu.

Sağlam, Eskişehirspor taraftarlarının, Çaykur Rizespor maçında takımlarını yine yalnız bırakmamasını isterken, Mahmut ve Kayacan'ın dışında sakat oyuncularının bulunmadığını, uzun aradan sonra Dede'nin de antrenmanlara katılmasının mutluluğunu yaşadıklarını aktardı.

- "Bugüne kadar Volkan Şen ve Sebastian Pinto'yla ilgilenmedik"

Gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Sağlam, Volkan Şen ve Sebastian Pinto ile bugüne kadar ilgilenmediklerini, bundan sonra da böyle bir girişimlerinin olmayacağını bildirdi.

"Avrupa kupaları, Eskişehirspor için çok gerçekçi bir hedeftir" diyen Sağlam, şöyle devam etti:

"Avrupa kupaları hedefini ortaya koyarken, bu hedefi gerçekleştirecek doğruları da ortaya koymak lazım. Bu, Eskişehir'de futbolun içindeki herkes için de geçerli. Buna basın da dahil. Avrupa kupalarına katılacak kaliteyi ortaya koymak zorunda. Taraftar da aynı şekilde. Bu hedef için koşan çok güçlü takımlar da var. Bazı şeyleri diğer rakiplerimizden daha farklı bir şekilde ortaya koymamız gerçeğini de herkesin önüne koymamız gerekiyor. Kolay değil yani. Avrupa kupalarına gideceğiz. Gideceğiz de... Herkes gitmek istiyor. Onun için daha fazla futbol adına gerçekleri bizim işin içine sokup, bunları, çok düzgün bir şekilde vurgulamak lazım."

Sağlam, bir gazetecinin, Türkiye'de oynayan Avrupa Birliği (AB) üyesi ülkelerin futbolcularıyla ilgili çalışma başlatılmasına ilişkin sorusunu ise "Çok farklı bir durum ortaya çıkacak. Bunun olumlu, olumsuz yansımaları da olur. Daha önce, yabancı sayısının fazlalığından dolayı özellikle yerli oyuncuların forma şansı bulabilmesi ve Türk Milli Takımı'na oyuncu yetiştirebilme açısından böyle bir endişemiz vardı. Bizde de tabii bu kritere uymayan oyuncular var. Şimdi ondan sonraki düzenleme nasıl olacak? Avrupa dışındaki kaç oyuncuyu oynatabileceksin? Bu tabii farklı bir düzenleme gerektirecek. Netleşsin, netleştikten sonra tekrar değerlendiririz" diye yanıtladı.

Sıradaki Haber
Üst kutu 6
Yükleniyor lütfen bekleyiniz