Futbol

Eskişehir ve Sivas CAS’a gidiyor

07 Haziran 2014 Cumartesi 11:22 - Son Güncelleme 07 Haziran 2014 Cumartesi 11:24

İki kulüp de CAS’tan adil bir karar çıkmasını umuyor.

UEFA’dan gelen Avrupa kupalarından men cezasıyla sarsılan Spor Toto Süper Lig ekipleri Eskişehirspor ve Sivasspor, Uluslararası Spor Tahkim Mahkemesi CAS’a gidecek. İki kulüpten de bu yönde açıklamalar geldi.

UEFA Tahkim Kurulu'nun, Avrupa kupalarından 1 yıl men etme kararı aldığı Eskişehirspor Kulübü, Uluslararası Spor Tahkim Mahkemesi'nin (CAS) adil bir karar vererek cezayı kaldıracağını ümit ettiklerini bildirdi.

Kulübün resmi internet sitesinden yapılan açıklamada, kendilerine iletilen kararla gelecek sezon için Eskişehirspor'un UEFA Avrupa Ligi'ne katılmaktan men edildiğinin öğrenildiği belirtildi.

"Ümit ediyoruz ki CAS, adil bir karar vererek hak etmediğimiz bu cezayı kaldıracaktır"

Bu cezanın, Eskişehirspor camiasını derinden üzdüğü ve yaraladığı vurgulanan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Çünkü kulübümüzün bu cezayı hak edecek hiçbir fiili olmamıştır. Ceza gerekçesinde, UEFA Disiplin Müfettişliği tarafından temin edilen hiçbir belge ve delil yer almamaktadır. Ceza, Türk polisi tarafından yapılan soruşturmada dönemin teknik direktörü Bülent Uygun ve dönemin futbolcusu Ümit Karan hakkında elde edilen ve adı geçenlerin yargılanmalarına dayanak teşkil eden delillerle verilmiştir. Kulübümüzün söz konusu süreçte adı geçmediği gibi UEFA Tahkim Kurulu ceza gerekçelerinde de adı geçmemektedir.

Söz konusu süreçte dönemin teknik direktörünün ve bir futbolcunun adının geçmesi nedeniyle kulübümüzün cezalandırılması adalet anlayışı ile bağdaşmamaktadır. UEFA'nın şikeye 'sıfır tolerans' politikasının kurbanı olduğumuzu değerlendirmekteyiz. Kulübümüzün haklarını korumak için sonuna kadar mücadele edeceğiz. Bunun için CAS'a başvurumuzu yapacağız. Ümit ediyoruz ki CAS, adil bir karar vererek hak etmediğimiz bu cezayı kaldıracaktır."

Açıklamada, siyah-kırmızılı kulübün UEFA Ligi'ne katılmayı hak eden Sivasspor Kulübü'ne de verilen cezadan üzüntü duyduğu kaydedildi.

"3 Temmuz süreci artık bitsin…”

Eskişehirspor Kulübü Başkanı Mesut Hoşcan, UEFA Tahkim Kurulu'nun, Eskişehirspor'a verdiği Avrupa kupalarından 1 yıl men kararına ilişkin, "Haftaya, Uluslararası Spor Tahkim Mahkemesi'ne (CAS) başvuracağız" dedi.

Hoşcan, yaptığı açıklamada, UEFA'nın verdiği karardan duyduğu üzüntüyü dile getirdi.

Eskişehirspor'un bu kararı bir üst mahkeme olan CAS'a taşımak için çalışmalarını tamamladığını ifade eden Hoşcan, "3 Temmuz sürecinin artık bitmesini istiyoruz. Avrupa kupasına katılacak her takımın karşısına şike soruşturmasının çıkması sona ermelidir. Haftaya CAS'a başvuracağız. Biz haklı mücadelemizi sürdüreceğiz. Eskişehirspor camiası, CAS'dan çıkacak olumlu kararı bekleyecek" diye konuştu.

Otyakmaz: "Hakkımızı sonuna kadar arayacağız"

Sivasspor Kulübü Başkanı Mecnun Otyakmaz da Avrupa Futbol Federasyonları Birliği (UEFA) tarafından Sivasspor'a Avrupa Ligi'nden 1 yıl men cezası verilmesi kararına itiraz edeceklerini belirterek, "Uluslararası Spor Tahkim Mahkemesi'ne (CAS) başvuracağız. Hakkımızı sonuna kadar arayacağız" dedi.

Otyakmaz, AA’ya yaptığı açıklamada, Fenerbahçe ile ilgili dosyanın CAS'ta önceki süreçte görüşüldüğünü hatırlatarak, "Bu dosya kapsamında beni, yöneticimizi (eski yönetici Ahmet Çelebi) ve o dönemki futbolcularımızdan Mehmet Yıldız'ı suçsuz bulup, kalecimiz Korcan Çelikay hakkında olumsuz görüş bildirmişti" diye konuştu.

Mecnun Otyakmaz, şunları söyledi:

"UEFA, 2 yıl men ve 300 bin avro para cezası talebiyle bizden savunma almıştı. Şimdi 1 yıl katılmamamıza karar verdiğine göre, bu meseleyi CAS'ın çözmesini uygun gördüğünü düşünüyorum. Korcan'ın suçsuz olduğunu biliyoruz. CAS'a başvuracağız. Hakkımızı sonuna kadar arayacağız."

Sivasspor Kulübü'nün, UEFA Tahkim Kurulu'nun aldığı karara itiraz için gelecek hafta içinde CAS'a başvurması bekleniyor.

Sıradaki Haber
Üst kutu 6
Yükleniyor lütfen bekleyiniz