Futbol

"Eto'o'dan korkmuyorum"

17 Eylül 2015 Perşembe 19:05 - Son Güncelleme 17 Eylül 2015 Perşembe 20:46

Ç.Rize'nin yeni transferlerinden Antalya maçı öncesi ilginç açıklamalar geldi.

Çaykur Rizespor'un Bundesliga ekiplerinden Werder Bremen'den transfer ettiği Cedric Makiadi, hafta sonu Antalyaspor ile kritik bir maç oynayacaklarını kaydederek, "Antalyaspor maçında sadece Eto'yu düşünmememiz gerekiyor. Eto'o büyük bir yıldız olabilir. Ben kariyerimde özellikle Almanya'da büyük futbolculara karşı da oynadım. Eto'dan korkmuyorum" diye konuştu.

Yeşil-mavili ekibin Iraklı milli futbolcu Dhurgham İsmail ise "Kendimi hazır olarak görüyorum. Hocam bana şans verirse bunu en iyi şekilde kullanıp Çaykur Rizespor'a katkı sağlamak istiyorum" dedi.

Makiadi: "Çaykur Rizespor benim kapımı çaldıktan sonra..."

Cedric Makiadi, Mehmet Cengiz Tesisleri'nde düzenlenen basın toplantısında, Almanya'da uzun yıllar top oynadığını hatırlattı.

Bazen futbolda insanın değişime ihtiyaç duyduğunu ifade eden Makiadi, "Son sezonda istediğim gibi çok fazla fırsat bulamıyordum. Hep 11'de oynayan insandım. Baktım ki oynayamıyorum, o zaman düşünmeye başladım ve değişikliğe ihtiyaç duydum. Hayatımdaki değişikliği Çaykur Rizespor benim kapımı çaldıktan sonra yapmaya karar verdim. Bu benim için yeni bir fırsattı. Bu fırsatı bekliyordum. Kariyerimde Almanya dışında da bir şeyler görmem gerektiğini düşündüğüm için Rize'yi seçtim" dedi.

Üç haftadır Rize'de olduğunu belirterek, "Nelerin nasıl yaşandığını adım adım görebiliyorum. Yavaş yavaş alışabiliyorum. Burada oynanan futbol aslında alıştığım bir tarz. Adım adım alışabiliyorum. Kendimi de iyi hissedebiliyorum. Rize küçük bir şehir. Denizi, doğası ve havası, benim için hepsi çok güzel. Ben de bir Afrikalı olarak böyle iklimlere daha yatkınım. Almanya'ya nazaran kendimi burada daha iyi hissediyorum" ifadesini kullandı.

"Eto'dan korkmuyorum"

Makiadi, hafta sonu Antalyaspor ile kritik bir maç oynayacaklarını da kaydederek, şunları söyledi:

"İlk önce kendimizi düşünüyoruz. Kendimize yoğunlaşırsak daha iyi şeyler yaparız. Şu ana kadar sahamızda galibiyetimiz yok. Bunu da değiştirebileceğimizi biliyorum. En azından mağlubiyetimiz yok. Bu çok pozitif bir şey. Antalyaspor maçında sadece Eto'yu düşünmememiz gerekiyor. Sadece Eto'ya yoğunlaşırsak olmaz. Eto başka takım arkadaşından da pas alıyor. Onlar da iyi oynadığı için gol pozisyonuna girip gol atabiliyor. Büyük bir yıldız olabilir. Ben kariyerimde özellikle Almanya'da büyük futbolculara karşı da oynadım. Eto'dan korkmuyorum. Korkacağımızı da düşünmüyorum. Hepimiz futbolcuyuz. Sahaya çıktığımız anda da korkular biter. Oyun başlar. Biz de iyi oynamaya çalışacağız. Galibiyet için mücadele edeceğiz."

Çaykur Rizespor'u Ali Adnan'a sordum

İsmail, ise basın toplantısında, Çaykur Rizespor'dan transfer teklifi aldıktan sonra takımın eski Iraklı oyuncusu Ali Adnan ile görüştüğünü söyledi.

Ali Adnan'ın kendisine tavsiyelerde bulunduğunu belirten İsmail, "(Türkiye'de Süper Lig'de oynamak çok büyük avantaj. Beni kendine örnek alabilirsin. Çaykur Rizespor'da oynayarak kendini gösterirsin. Teknik ekibi çok iyidir. Bu senin için çok büyük bir avantajdır) dedi" ifadelerini kullandı.

"Ben de Ali Adnan gibi Çaykur Rizespor'dan Avrupa'ya gitmek istiyorum"

İsmail, çok fazla düşünmeden transferinin gerçekleştiğini ifade ederek, "Ben de Ali Adnan gibi Çaykur Rizespor'dan Avrupa'ya gitmek istiyorum. Şu ana kadar yeşil-mavili formayı giyme şansım olmadı. Bu konuda kararı verecek olan teknik direktörümüz Hikmet Karaman'dır ama bu şansı yakalamak için çok çalışıyorum. Hocam da benimle yakın ilgileniyor. Kendimi hazır görüyorum. Hocam bana şans verirse bunu en iyi şekilde kullanıp Çaykur Rizespor'a katkı sağlamak istiyorum" diye konuştu.

Sıradaki Haber
Üst kutu 6
Yükleniyor lütfen bekleyiniz