Futbol

"Fair Play hacca gitmeye benzer"

25 Şubat 2014 Salı 17:00 - Son Güncelleme 25 Şubat 2014 Salı 17:02

Erdoğan Arıpınar'dan TRT'ye özel açıklamalar.

Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi Fair Play Komisyonu Genel Koordinatörü Erdoğan Arıpınar, Fair Play’i hacca gitmeye benzeterek, “Hacca giden biri, hactan sonra hiçbir yanlış yapmamalı. Yoksa haccı kabul olmaz. Fair Play de öyledir. Semih de, Semih gibi olmaya devam etsin.” dedi.

TRT İstanbul Radyosunca hazırlanan ve Radyo 1’de canlı yayımlanan Haftanın Ardından programına telefonla katılan Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi Fair Play Komisyonu Genel Koordinatörü Erdoğan Arıpınar, önemli değerlendirmelerde bulundu.

Galatasaraylı futbolcu Semih Kaya’nın Beşiktaş’la oynanan maçta topun kendisinden dışarı çıktığını hakeme belirtmesi üzerine Fair Play Ödülü’ne aday gösterileceğini belirten Arıpınar, şu ifadeleri kullandı:

BU BİR FAİR PLAY DAVRANIŞIDIR
Olay, bugünkü anladığımız standartlarda bir Fair Play davranışı olayıdır. Dünyanın neresinde olursa olsun bu davranışı gösteren futbolcunun takdir edilmesi lazımdır. Fair Play de davranış dalı dediğimiz daldaki başarı olayıdır. Yalnız, bir noktayı açıklamamda fayda var. Aslında dünyada tüm doğrular ortaya çıksaydı Semih’in yaptığı olay, normal bir olay olarak kabul edilecekti. Çünkü bir insanın gördüğü bir hatayı düzeltmesi normal bir olaydır ama artık öyle bir durumdayız ki, biz çok dikkat ediyoruz, bunların yapılmadığını görüyoruz ve yapanları da takdir ediyoruz.

ŞARTLARIMIZ VAR
Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi Fair Play Komisyonu çalışması paralelinde Semih’i 2014 Fair Play Davranış Dalı’nda aday olarak gösteriyoruz. Yalnız şartlarımız var: Semih bundan sonra, zaten yapmayacaktır kendisi hakkındaki notlarımız hep müspet, bir hatalı hareket yapmazsa aralık ayının 31’ine kadar Semih’i ilk defa 2014 Türkiye Fair Play Ödülü’ne aday göstereceğiz ve jüriye takdim edeceğiz. Orada da kazanırsa Avrupa’da ve Dünya’da konulan Avrupa ve Dünya Fair Play ödüllerine aday göstereceğiz.

FAİR PLAY YAPAN BİRİSİ HACCA GİDEN BİRİ GİBİDİR
Fair Play yapan birisi, hacca giden birisi gibidir. Hactan geldiği zaman hiçbir hata yapmamalıdır o Müslüman. Çünkü onun haccı kabul edilmez sonra. Hactan gelin, Kuran’ın yasakladığı, dinimizin yasakladığı şeyleri yapın, adam öldürün, hırsızlık yapın, kötü yollara sapın sizin haccınız kabul edilmez. Fair Play’i kazanan kişi örnek bir kişidir. Artık bütün Türkiye ona bakıyor ve onun gibi olmaya çalışıyordur diye düşünmelidir. Onun için yıl sonuna kadar Semih de inşallah bu başarıyı gösterecek, biz de ona gerekli ödülü vereceğiz.

SEMİH, SEMİH GİBİ OLMAYA DEVAM ETSİN
Semih, Semih gibi olmaya devam etsin başka bir şey istemiyoruz. Türkiye ligi çok çetin bir lig. İşte gördünüz bugün Fenerbahçe son dakikalarda attığı golle berabere kaldı. Oyunun içinde bir sürü itiraz oldu, ama berabere kaldı. Şampiyonluğa giden bir takım, sondan dördüncü takımla berabere kaldı. Galatasaray’ın da maçları öyle çetin maç. Liderliğe oynayan, başa oynayan takımların maçları hep çetin maç. Semih aynı Semih olsun başka bir şey istemiyoruz.
 

Sıradaki Haber
Üst kutu 6
Yükleniyor lütfen bekleyiniz