Futbol

"Fatih Terim kulüpten ayrılmadı"

01 Mart 2022 Salı 21:37 - Son Güncelleme 01 Mart 2022 Salı 22:06  |  Kaynak : TRT SPOR

Galatasaray Kulübü Başkanı Burak Elmas, katıldığı televizyon programında Fatih Terim'in ayrılığından yayın hakları ihalesine kadar birçok konuda açıklamalarda bulundu.

Gedson Fernandes transferinin gerçekleşmemesi ile ilgili de konuşan Elmas "Gedson'un hata olup olmadığını gelecek sene göreceğiz. Ülkemiz bu tür konularda biraz erken karar veriyor" dedi. 

"Pişman değiliz zaten daha erken"

"Gedson transferini yapabilirdik, teklif de vardı elimizde. O dönemki mali şartlar doğrultusunda yapmamayı tercih ettik. Pişman değiliz zaten daha erken. Potansiyel yıldız adaylarını Campos, Sensibile ve ekibiyle izlemeye başladık."

"Fatih Terim kulüpten ayrılmadı"

"Fatih Terim'in ayrılık konusunu çok konuştuk, çok anlattım. Fatih Terim kulüpten ayrılmadı, divan kurulu üyesi ve Galatasaray efsanesi. İleride başka görevler de alabilir. Bu bir birlikteliğin sonlanmasıydı. Galatasaray'ın çıkarları adına bir karardı bu. Galatasaray için en doğru kişilerle çalışmak istiyoruz. Bu ayrılık üzerinden Galatasaray'ın geleceğini yıpratmaya gerek yok. Hem Türk futbolu hem de Galatasaray normal bir dönemden geçmiyor. O karar neden alındı, ne konuştunuz gibi şeylere girmek yerine Galatasaray gelecekte neler yapacak diye konuşmalıyız."

"Fatih Hoca'ya teklif ettim ancak kendisi kabul etmedi"

"Her Galatasaray üyesinin yöneticilik, başkanlık gibi pozisyonlara aday olma hakkı vardır. Benim kafamda bir şey vardı, Fatih Hoca'ya teklif ettim ancak kendisi kabul etmedi. Saygı duymak lazım. Bunun doğru bir karar olup olmadığını Galatasaraylılar değerlendirecektir. Galatasaray'ın çok değerli bir üye bazı var. Galatasaray üyeleri, kendilerini bir dönem için temsil edecek yönetimleri seçerken çok ciddi kriterlerle hareket ederler. Sadece teknik direktörle bu kararı alıyorlar demek ciddi hakaret olur. Diğer adaylara da haksızlık olur. Her adayın belirtmesi gereken bir teknik direktör açıklamasıydı Fatih Hoca'yla devam edeceğiz demiş olmam." 

"Arda'nın Galatasaraylılığı eleştirilemez"

"Arda'nın Fatih Hoca'yla birlikte olması ve yemek yemesiyle ilgili bir rahatsızlık duymadım. Galatasaray'ın kaptanı olarak bu hassas durumda, hocasının haksız eleştiriler aldığı bir ortamda daha fazla sorumluluk sahibi olmalıydı, öyle bir fotoğrafı koymamalıydı. Arda ile konuşmadım bu konu hakkında. Arda iyi bir Galatasaraylı, sevdiğim bir kardeşim. Galatasaray'ı ciddi anlamda çok büyük yerlerde temsil etmiş bir oyuncu. Galatasaray'a tecrübelerini aktarmasını isterim. Herkes böyle hatalar yapıyor, ders çıkarmak daha önemli. İnsan kaybetmek çok kolay, kazanması zor. Her hatada her değeri sıfırlarsanız kazanmak yerine yok etmeye çalışırsanız insan kaynağını kaybedersiniz. Hataya her seferinde tolerans göstermek değil, düzeltme şansı verilmelidir. Arda'yı yıpratmamak lazım. Arda'yı ileride değişik pozisyonlarda Galatasaray'da görebileceğimizi umuyorum. En azından üye olarak olması lazım. Çok iyi bir Galatasaraylı. Her şeyi eleştirilebilir, Galatasaraylılığı eleştirilemez."

"En uygun adayın Torrent olduğuna karar verdik"

"Birçok teknik direktörle, yöneticiyle görüşüyorum. Futbol sistemlerini anlamaya çalışıyorum. Bir karar aldığınızda piyasada kim var diye anlık karar almamanız gerekiyor. Torrent bir projenin parçasıydı. Bu demek değil ki değişiklik kararı alacağız. Galatasaray başkanının sporun her ferdiyle bağlantılı olması gerekiyor. En uygun adayın Torrent olduğuna karar verdik."

"Kulüplerin bir televizyon kanalı kurması gibi bir karar da alınabilir"

"Yapılan ihalenin sonuçları açıklandı. Türk futbolu uzun zamandır değer düşüşü içinde. Dışarıda öyle bir algı var ki sanki her şey normal gidiyor, basit bir lig oynanıyor gibi. Batmış ve sistemleri çökmüş bir Türk futbolu var şu anda. 500 milyon dolardan ihale edildi. Her sene indirim istediler, en son 220 milyon dolar civarına düştü. Federasyonumuzla çok ciddi bir çalışma yapıldı. Bir danışmanla beraber ihaleye çıkıldı. Birçok paket var. Birinci paket asıl paket. Onunla ilgili tekrar görüşülecek. Önümüzdeki sene maçlar seyredilecek ama kulüpler için en iyisi yapılmalı. 1-2 hafta içerisinde netleşir. Kulüplerin bir televizyon kanalı kurması gibi bir karar da alınabilir, buna kulüpler hazır. Süper Lig A.Ş.'ye geçiş modeli için de bir fırsat olabilir. Tüm kulüp başkanlarıyla konuşuyoruz. Asıl olması gereken o. Bence dibi gördük, geleceği görmek için de doğru sistem gerekiyor. Başarılı ülkelere bakarsanız benzer sistemler var."

"Bütün planlarımızı 3 sene üzerine düşündük"

"Üç seneliğine bir göreve seçildik. Bütün planlarımızı 3 sene üzerine düşündük. Galatasaray yeniden bir yapılanma ve düşünce değişiminden geçmek zorunda. Galatasaray'ın geleceğine katkı yapacak birçok projemiz var. Çok zor bir göreve geldiğimizi, takdir edilmeyeceğimizi arkadaşlarıma söylemiştim. Bazı beklemediğimiz şeyler oldu. Alınması gereken zor kararları anlamasını beklediğim bazı isimler maalesef anlamadılar.

Sıradaki Haber
Üst kutu 6
Yükleniyor lütfen bekleyiniz