Futbol

F.Bahçe, Şampiyonlar Ligi'ne veda etti!

03 Ağustos 2016 Çarşamba 18:45 - Son Güncelleme 04 Ağustos 2016 Perşembe 06:55

Fenerbahçe, rövanş maçında Monaco'ya 3-1 yenilerek Devler Ligi'ne veda etti.

Fenerbahçe, UEFA Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turu rövanşında Monaco'ya konuk oldu.

Temsilcimiz Fenerbahçe, Monaco'ya 3-1 mağlup oldu ve Şampiyonlar Ligi'ne 3. ön eleme turunda veda etti.

Böylelikle Sarı Lacivertliler'in Şampiyonlar Ligi hasreti 8 yıla çıkmış oldu.

Fenerbahçe yoluna UEFA Avrupa Ligi Play Off turunda devam edecek.

GOL | Monaco 2. dakikada Germain'in attığı golle temsilcimiz Fenerbahçe karşısında 1-0 öne geçti. 

GOL | 18. dakikada Falcao penaltıdan attığı golle Monaco skoru 2-0 yaptı.

İLK YARI SONUCU | Monaco: 2 - Fenerbahçe: 0

GOL | 53. dakikada temsilcimiz Fenerbahçe Emenike'nin attığı golle Monaco karşısında farkı 1'e indirdi.

GOL | Monaco'da Germain 65. dakikada kendisinin 2. takımının 3. golüne imza attı.

Maçtan önemli anlar:

İlk maçta elde ettiği 2-1'lik galibiyetin avantajıyla sahaya çıkan Fenerbahçe, 3. dakikada şok bir gol yedi. Ozan Tufan'ın kaptırdığı top sonrasında gelişen atakta Germain topu filelere yolladı ve Fenerbahçe'nin avantajı kayboldu. Erken golün şokunu üzerinden atamayan Fenerbahçe, etkisiz futbolu sonucunda kalesinde bir gol daha gördü. Sarı-lacivertliler, ikinci golden sonra toparlanıp rakip kalede gözükmeye başlasa da önemli bir fırsat yakalayamadı ve soyunma odasına 2-0 geride gitti.

Monaco, maçın 3. dakikasında Germain'le bulduğu golle karşılaşmanın henüz başında tur için yeterli olan skoru buldu. Golden sonra da etkili olan Monaco, 18. dakikada Falcao'nun penaltı golüyle durumu 2-0'a getirdi. Monaco, iki farklı üstünlüğü yakaladıktan sonra oyunu rölantiye aldı. Kırmızı-beyazlı takım rakibine önemli bir gol fırsatı vermeden ilk yarıyı 2-0 önde tamamladı.

3 . dakikada Monaco öne geçti. Fabinho, Ozan Tufan'ın hatasıyla topu kaptı ve meşin yuvarlak Falcao'nun önünde kaldı. Falcao'nun ara pasında, Germain ceza sahasına girer girmez sağ çaprazdan yaptığı düzgün vuruşla topu filelere yolladı: 1-0.

17. dakikada Fenerbahçe ceza alanı içinde Hasan Ali Kaldırım ile Dirar'ın ikili mücadelesinde Faslı futbolcu yerde kaldı ve hakem Dias penaltı noktasını gösterdi.

18. dakikada Falcao, topu ve kaleci Ertuğrul'u ayrı köşelere göndererek farkı 2'ye çıkardı: 2-0.

25. dakikada Fernandao'nun yaklaşık 25 metreden çektiği şutta top kaleci Subasic'in üzerine gitti.

36. dakikada Skrtel'in pasında, Emenike meşin yuvarlağı ceza yayının üzerindeki Salih Uçan'a indirdi. Salih'in gelişine vurduğu top yerden de sekerek kaleci Subasic'te kaldı.

37. dakikada Van der Wiel'in pasında ceza sahasının sağında topla buluşan Salih Uçan'ın şutunde meşin yuvarlak savunmaya çarparak kornere çıktı.

38. dakikada Salih Uçan'ın çalımla getirdiği top, ceza sahasının içinde Fernandao'nun önünde kaldı. Fernandao'nun penaltı noktasının gerisinden yaptığı vuruşta, meşin yuvarlak yandan auta gitti.

42. dakikada Lemar'ın pasında sağdan savunmanın arkasına sarkan Germain, topu altı pasa gönderdi. Falcao'dan önce araya giren Mehmet Topal, gol pozisyonunu önleyerek topu kornere yolladı.

İlk yarı Monaco'nun 2-0'lık üstünlüğüyle sona erdi.

52. dakikada Van der Wiel'in indirdiği topa Emenike altı pasın önünden sert bir vuruş yaptı ancak meşin yuvarlak üst direkten oyun alanına döndü.

53. dakikada Fenerbahçe aradığı golü buldu. Ceza sahasının sağında topla buluşan Skrtel, topu sert bir şekilde altı pasın içine ortaladı. Kale sahasının içindeki Emenike, düzgün bir vuruşla topu filelere yolladı: 2-1.

60. dakikada Dirar'ın sağdan ceza sahasına ortasında penaltı noktası önünde Raggi'nin kafa vuruşunda soluna uzanan kaleci Ertuğrul, golü engelleyerek topun sahibi oldu.

65. dakikada Monaco 3. golünü attı. Mendy'nin soldan ortasında savunmadan seken topu Dirar, kafayla Germain'in önüne indirdi. Germain'in altı pasın önünden şutunda top yerden sekerek ağlarla buluştu ve Monaco 3-1 öne geçti.

Karşılaşmada başka önemli pozisyon olmadı ve Monaco sahadan 3-1 galip ayrılarak Fenerbahçe'yi eledi.

Stat: II. Louis

Hakemler: Artur Dias, Rui Tavares, Bruno Rodrigues (Portekiz)

Monaco: Subasic, Sidibe, Jemerson, Raggi, Mendy, Fabinho, Bakayoko, Dirar, Lemar (Dk. 82 Bernardo Silva), Falcao (Dk. 45 Carillo), Germain (Dk. 90+2 Kamil Glik)

Fenerbahçe: Ertuğrul Taşkıran, Kjaer (Dk. 36 Mehmet Topal), Skrtel, Neustadter, Van der Wiel, Josef de Souza (Dk. 68 Chahechouhe), Hasan Ali Kaldırım (Dk. 78 Stoch), Ozan Tufan, Salih Uçan, Fernandao, Emenike

Goller: Dk. 3 ve Dk. 65 Germain, Dk. 18 Falcao (penaltıdan) (Monaco), Dk. 53 Emenike (Fenerbahçe)

Sarı kartlar: Dk. 17 Hasan Ali Kaldırım (Fenerbahçe), Dk. 54 Subasic, Dk. 84 Raggi (Monaco)

Sıradaki Haber
Üst kutu 6
Yükleniyor lütfen bekleyiniz