Futbol

F.Bahçe'de sorun! Para, Yıldırım...

03 Aralık 2014 Çarşamba 10:48 - Son Güncelleme 03 Aralık 2014 Çarşamba 10:56

Fenerbahçe’de takım içerisinde herkes eteğindeki taşları dökmeye başladı.

Kaybedilen 4 puan sonrasında Fenerbahçe’de takım içerisinde herkes eteğindeki taşları dökmeye başladı.

Oyuncular sorunlarını, teknik kadro var olan sıkıntıları artık yüksek dille anlatmaya başladılar. İşte Samandıra’dan taşanlar:

1- FORVET HATTINDA SORUN VAR

Teknik kadroya göre forvet hattı geçtiğimiz sezon çok daha hazırdı. Ancak bu sezon Sow, Emenike, Kuyt ile Webo gibi oyuncuların tutuk halleri teknik kadronun hedefi oldu. Geçen sezonun muhteşem üçlüsünün Demba Ba ve Cardozo’ya göre düşük performans sergilemeleri teknik heyeti düşündürüyor. Bu düşüş ise 3 nedene bağlanıyor: Geçtiğimiz sezon verilen uzun tatil, bu sezon başı çalışmalardaki eksikler ve içlerinde milli takıma giden oyuncuların orada iyi çalışmadıkları için dönüşlerinde düşüş yaşamaları. Buna örnek olarak da son Eskişehir maçı baz alındığında Sow’un 9.5 km’lik performansı karşısında Eskişehirli Mori’nin 12.5 km. koşması gösteriliyor.

2- BEKLERDEN DESTEK GELMİYOR

Hem ileri uç oyuncuları hem teknik kadro, bek oyuncularının yeteri kadar ileri uca katkı sağlayamamasından dert yanıyorlar. Hatta Samandıra’da, Caner’in orta yapamamasından bile İsmail Kartal’ın dert yandığı konuşuluyor.

3- HOCA RAHAT DEĞİL

Bir başka konu ise İsmail Kartal’ın rahat olmaması. Göreve geldiğinden beri tam otoritesini sağlayamadığı oyuncular arasında konuşuluyor. Oyuncu grubu Kartal’ı çok seviyor. Ancak bu durum takım içerisinde, “Sevmek başka şey saygı duymak başka şey” olarak da değerlendiriliyor. Hatta bazı oyuncular kadro seçimlerinden dolayı Kartal’ın tercihlerini eleştiriyorlar.

4- KADROYU BAŞKASI MI YAPIYOR

Oyuncu gurubu kadro açıklandığında forma giymemesi gereken isimlerin kadroya girmesi sonrası, “Kadroyu hoca mı yoksa başkası mı yapıyor?” diyerek tereddütlerini dile getiriyorlar.

5- GELECEK BELİRSİZLİĞİ

Sezon sonunda sözleşmesi bitecek oyuncuların önemli bir kısmı gelecekle ilgili kararın bir an önce verilmesini istiyor. Ancak başkan Aziz Yıldırım’ın, “Şampiyon olmadan sözleşme yok” demesi oyuncuları geriyor.

6- ÖDEMELERDEKİ SIKINTI

Ödemelerinin gecikerek yapılması sıkıntı yaratan bir başka konu. Volkan ve Emre gibi isimler dert etmiyor ancak yabancı oyuncular sıkıntılarını dile getirmeye başladılar.

7- TOPLANTILAR DARALTTI

Oyuncu gurubunun sıkıntı duyduğu bir başka konu ise başkan Aziz Yıldırım’ın sürekli müdahale etmesi. Bu durumu İsmail Kartal’a aktaran oyuncular, hocalarından “Başkanımız, yapacak bir şey yok. Geliyor ve gelmeye devam edecek” karşılığını alınca Kartal ile iletişim konusu da azalmaya başladı.

8- BAŞKAN SADECE HOCAYI DESTEKLİYOR

Aziz Yıldırım’ın toplantılarda atığı fırçalar sonrasında hocayı hiç eleştirmemesi de sıkıntı yaratıyor. Kartal’ın odasına çekilip yapılan toplantılardan sonra başkan Yıldırım’ın, “Sen dik dur moralini bozma, arkandayım. Çalışmana bak gerisini bana bırak” sözlerinin dilden dile dolaşması gerilimi daha da artırıyor.

9- SEVİYORLAR AMA ÇEKİNMİYORLAR

Oyuncu gurubu arasında İsmail Kartal da artık inancını ve güvenini yitirmiş durumda. “Futbolcular hocayı seviyorlar ama çekinmiyorlar” diyen Samandıra’daki çalışanlar, “Aykut Kocaman ve Ersun Yanal döneminde böyle değildi. Hem Aykut hoca hem de Ersun hoca ciddi sıkıntılar yaşadılar ama koydukları mesafe ile saygı duyulur hale geldiler. Oyuncular iki hocayı da sevmiyorlardı ama hem çekiniyorlardı hem de sayıyorlardı” diyorlar.

10- HUYLAR DEĞİŞMİYOR

Bazı oyuncu grubu ne kadar uyarılsa da hatalarını sürdürüyorlar. Çekindikleri bir tek başkan Aziz Yıldırım var. Futbolcuları mutlu eden tek konu ise yapılan hatalarda hakkaniyetli bir şekilde cezaların verilmesi ve ayrımın yapılmaması.

11- ÇOCUK GİBİ OLUYORLAR

Futbolcular birbirlerine saygı göstermiyor. Oyundan çıkan oyuncağı elinden alınmış çocuk gibi tepki gösteriyor. Kulübede bulunanlara yapılan saygısızlıklar haddini aşmış durumda. İşte tüm bunlar Fenerbahçe’de acil bir tedavinin hayata geçirilmesini gerekiyor.

HTSPOR

Sıradaki Haber
Üst kutu 6
Yükleniyor lütfen bekleyiniz