Futbol

Fenerbahçe 90+9'da kazandı

15 Mayıs 2021 Cumartesi 22:20 - Son Güncelleme 15 Mayıs 2021 Cumartesi 22:48  |  Kaynak : TRT SPOR, TRT SPOR, AA

Fenerbahçe, Süper Lig'in 42. ve son haftasında Hes Kablo Kayserispor'a konuk oldu. Karşılaşmayı 90+9'da bulduğu golle 2-1 kazanan sarı lacivertliler, ligi üçüncü sırada tamamladı.

Şampiyonluk iddiasını son haftaya taşıyan Fenerbahçe ile küme düşmemek için mücadele veren Kayserispor, Süper Lig'in 42. haftasında karşı karşıya geldi.

Ev sahibi Kayserispor maçın 18. dakikasında Pedro Henrique ile öne geçti. İkinci yarıda baskısını arttıran Fenerbahçe 58. dakikada penaltı kazandı. Sarı lacivertliler Sosa'nın kullandığı penaltı atışından yararlanamadı.

Maçın kalan kısmında baskısını iyice arttıran sarı lacivertliler 90. dakikada bir penaltı daha kazandı. Bu kez topun başına geçen Enner Valencia meşin yuvarlağı ağlarla buluşturdu ve takımına beraberliği getirdi.

Son anları heyecan fırtınasına sahne olan mücadelede Fenerbahçe 90+9'uncu dakikada Valencia'nın bu kez asistinde Serdar Aziz ile bir gol daha buldu ve maçı 2-1 kazandı.

Karşılaşmanın 89. dakikasında ikinci sarı kartını gören İlhan Parlak, takımını maçın kalan kısmında bir kişi eksik bıraktı. 

Fenerbahçe'ye mağlup olmasına karşın Gençlerbirliği'nin de Trabzon'da yenilmesiyle Kayserispor, lige tutunmayı bildi.

STAT: Kadir Has

HAKEMLER: Halil Umut Meler, İbrahim Çağlar Uyarcan, Cevdet Kömürcüoğlu

HES KABLO KAYSERİSPOR: Doğan Alemdar, Aziz Behich, Kolovetsios, Ramazan Civelek (Dk. 69 Yasir Subaşı), Paz, Henrique, Muhar (Dk. 90+4 Sabovic), Kvrzic (90+4 Uğur Demirok), Avramovski (Dk. 83 Melih Okutan), Attamah, İlhan Parlak

FENERBAHÇE: Altay Bayındır, Caner Erkin, Szalai, Nazım Sangare (Dk. Samatta), Serdar Aziz, Ozan Tufan, Osayi-Samuel, Pelkas (Dk. 73 Mert Hakan), Ferdi Kadıoğlu (Dk. 46 Cisse), Sosa (Dk. 73 Gustavo), Valencia

GOLLER:Dk. 18 Henrique (Hes Kablo Kayserispor), Dk. 90 Valencia, Dk. 90+9 Serdar Aziz (Fenerbahçe)

SARI KARTLAR: Muhar, İlhan Parlak, Henrique, Doğan Alemdar (Hes Kablo Kayserispor), Valencia, Caner Erkin (Fenerbahçe)

KIRMIZI KART: Dk. 89 İlhan Parlak (Hes Kablo Kayserispor)

 

Sıradaki Haber
Üst kutu 6
Yükleniyor lütfen bekleyiniz