Futbol

Fenerbahçe devreyi mutlu bitirdi

28 Aralık 2015 Pazartesi 22:38 - Son Güncelleme 28 Aralık 2015 Pazartesi 20:43

F.Bahçe, Süper Lig'de Medicana Sivasspor'u 2-1 yenerek, devreyi 3 puanla bitirdi

Fenerbahçe, Spor Toto Süper Lig'in 17. haftasında Medicana Sivasspor'u 2-1 yenerek, ilk yarıyı lider Beşiktaş'ın bir puan gerisinde ikinci sırada tamamladı.

Ülker Stadı'nda oynanan maça hızlı başlayan Fenerbahçe, aradığı golü 24. dakikada Robin van Persie'nin ayağından buldu. Medicana Sivasspor rakip alanda fazla gözükememesine rağmen 43. dakikada Beykan Şimşek'le maça eşitliği getirdi ve ilk yarı 1-1 bitti. İkinci yarıda çok fazla pozisyona giren sarı-lacivertiler, 77. dakikada Simon Kjaer'in kafasıyla galibiyet golünü buldu.

Üst üste 3. galibiyetini alan Fenerbahçe, puanını 40'a yükseltti ve ilk yarıyı lider Beşiktaş'ın bir puan gerisinde, ikinci sırada bitirdi.

Medicana Sivasspor ise 14 puanda kalarak ilk yarıyı 15. sırada tamamladı.

Yenilmezlik serisi 18 maça çıktı

Fenerbahçe, oynadığı son 18 resmi maçta yenilgi yüzü görmedi.

Süper Lig'de 11, Avrupa kupalarında 5, Türkiye Kupası'nda da 2 maçtır kaybetmeyen Fenerbahçe, bu karşılaşmalarda 12 galibiyet ve 6 beraberlik aldı.

Sarı-lacivertliler en son Süper Lig'de 27 Eylül'de oynadığı Beşiktaş derbisini 3-2 kaybetmişti.

Fenerbahçe, ligde Kadıköy'deki yenilmezlik serisini ise 15 maça çıkardı. Kadıköy'de en son 23 Şubat'ta Akhisar Belediyespor'a yenilen sarı-lacivertliler, daha sonraki maçlardan 12 galibiyet ve 3 beraberlikle ayrıldı.

Van Persie ligde 4 hafta sonra gol attı

Süper Lig'de 4 hafta sonra fileleri havalandıran Fenerbahçe'nin Hollandalı futbolcusu Van Persie, ligdeki gol sayısını 6'ya çıkardı.

Ziraat Türkiye Kupası'nda Antalyaspor'a hafta içinde 2 gol atan Van Persie, Medicana Sivasspor'u da boş geçmedi. Ligde en son golünü 12. haftada Mersin İdmanyurdu ağlarına gönderen tecrübeli futbolcu, 24. dakikada Medicana Sivasspor filelerini havalandırdı.

Öte yandan Robin van Persie, Spor Toto Süper Lig'de ikinci kez 90 dakikayı tamamladı. Ligin 3. haftasında Antalyaspor maçında 90 dakika sahada kalan Hollandalı oyuncu, bu karşılaşmada da bunu başardı.

Kjaer'in ilk golü

Fenerbahçe'nin Danimarkalı stoperi Simon Kjaer, sarı-lacivertli formayla ilk golünü attı.

Bu sezon ligde 15, Avrupa'da 7 karşılaşmada oynayan Kjaer, ilk golünü Medicana Sivasspor karşısında kaydetti.

Diego sakatlandı

Fenerbahçe'nin Brezilyalı futbolcusu Diego Ribas sakatlandı.

Van Persie'nin 24. dakikada attığı golden önce çektiği şutta adalesinden sakatlanan Diego, kenara değişiklik talebinde bulundu. Maçın 26. dakikasında kendini yere bırakan Brezilyalı futbolcu oyundan çıktı ve yerine 29. dakikada Ozan Tufan girdi.

Bruno Alves cezalı duruma düştü

Karşılaşmanın 69. dakikasında sarı kart gören Fenerbahçeli futbolcu Bruno Alves, cezalı duruma düştü.

Bu sezon 4. kez sarı kartla cezalandırılan Portekizli futbolcu, ikinci yarının ilk haftasındaki Eskişehirspor maçında forma giyemeyecek.

Medicana Sivasspor'da ise Fenerbahçe karşısında sarı kart gören Cicinho ve Yiğit İncedemir cezalı oldu. Bu iki futbolcu 18. haftadaki Galatasaray maçında oynayamayacak.

Beykan'dan eski takımına gol

Fenerbahçe altyapısından yetişen Beykan Şimşek, Medicana Sivasspor formasıyla 43. dakikada Kadıköy'de gol attı.

Sarı-lacivertli formayla 2013 yılında profesyonelliğe geçen ve sadece 1 lig maçında oynayan Beykan, sezon başında Medicana Sivasspor'a transfer olmuştu.

Sıradaki Haber
Üst kutu 6
Yükleniyor lütfen bekleyiniz