Futbol

Fenerbahçe Hertha Berlin'i geçemedi

25 Temmuz 2019 Perşembe 21:29 - Son Güncelleme 25 Temmuz 2019 Perşembe 21:43

Yeni sezon hazırlıklarının yurt dışı etabı için Avusturya’da bulunan Fenerbahçe, Alman ekibi Hertha Berlin ile oynadığı hazırlık maçından 2-1 mağlup ayrıldı.

Avusturya'da yeni sezon hazırlıklarını sürdüren Fenerbahçe, 4. hazırlık maçında Hartberg Stadyumu'nda Alman ekibi Hertha Berlin ile karşı karşıya geldi.

Teknik Direktör Ersun Yanal, maça, Harun Tekin, Serdar Aziz, Murat Sağlam, Hasan Ali Kaldırım, Jailson, Ozan Tufan, Tolgay Arslan, Max Kruse, Victor Moses, Garry Rodrigues, Vedat Muriqi 11'i ile başladı.

Mücadelenin ilk yarısı golsüz eşitlikle tamamlanırken, 58. dakikada Daishawn Redan'ın golüyle Alman ekibi 1-0 öne geçti. 81. dakikada Vedad Ibisevic'in fileleri havalandırmasıyla Hertha Berlin farkı 2'ye çıkardı.

82. dakikada Allahyar'ın golüyle Fenerbahçe skoru 2-1'e taşısa da ilerleyen dakikalarda iki takımın da ataklarında gol sesi çıkmadı ve sarı-lacivertli ekip 2-1 yenildi. 

Yanal 8 değişiklik yaptı

Fenerbahçe Teknik Direktörü Ersun Yanal, Hertha Berlin ile oynanan hazırlık karşılamasının ikinci yarısında 2'si zorunlu 8 değişiklik yaptı. Mücadelenin ilk yarısında kalede Harun yer alırken ikinci yarıda Altay Bayındır görev aldı. Sadık'ın yerine ise Serdar oyuna dahil oldu.

Yanal, karşılaşmanın ilerleyen bölümlerinde ise Ozan Tufan'ın yerine Emre Belözoğlu'na, Abdulcebrail'in yerine Hasan Ali, Gary Rodrigues'in yerine ise Yusuf Mert Tunç'a forma verdi. Tecrübeli teknik adam bu oyuncuların dışında sakatlanan Tolgay Arslan'ın yerine Alper'i oyuna aldı. Alper'in de sakatlanması ile Allahyar'a görev verdi.

Tolgay ve Alper sakatlandı

Sarı-lacivertli ekipte Tolgay Arslan, hazırlık maçında sakatlandı. Mücadelenin 10. dakikasında sakatlık yaşayan Tolgay Arslan'a saha kenarında müdahale edildi. Karşılaşmaya devam edemeyeceği anlaşılan Tolgay'ın yerine 12. dakikada Mehmet Ekici devreye girdi.

Tolgay daha sonra sedye ile oyun alanını terk etti. Sağ ayak bileği burkulan Tolgay'ın çekilecek MR sonrası durumu netleşecek. Öte yandan mücadelenin sonlarına doğru Alper Potuk da sakatlık yaşadı. Karşılaşmayı bitiremeyeceği anlaşılan Alper'in yerine Allahyar Seyyadmeneş oyuna dahil oldu.

Altay ilk kez

Fenerbahçe'de Altay Bayındır, ilk kez sarı-lacivertli forma ile mücadelede yer aldı.

Sarı-lacivertli ekipte sağ el parmağındaki sakatlık sebebiyle atel takan ve geçtiğimiz günlerde çıkaran Altay Bayındır, ilk defa kaleyi korudu. Altay, Hertha Berlin ile oynanan hazırlık karşılaşmasının ikinci yarısında oyuna dahil olarak kaleyi korudu.

Tolga ciğerci ve Zajc kadroda yok

Fenerbahçe'de Hertha Berlin ile oynanan hazırlık maçında Tolga Ciğerci ile Miha Zajc kadroda yer almadı. Ağrıları bulunan iki futbolcunun tedbir amaçlı kadroya alınmadığı bildirildi.

Taraftar yalnız bırakmadı

Fenerbahçe'nin Hertha Belrin ile oynadığı maçta sarı-lacivertli taraftarlar takımını yalnız bırakmadı. Avusturya'nın farklı bölgelerinden Fenerbahçe'yi izlemeye gelen taraftarlar, yaptıkları tezahüratlarla destek oldular.

Avusturya kampı sona erdi

Sarı-lacivertli ekip Avusturya kampını Hertha Berlin maçı ile noktaladı. Fenerbahçe 30-31 Temmuz'da Audi Cup için gece saatlerinde İstanbul'a dönecek. Cuma gününü izinli geçirecek olan sarı lacivertliler Cumartesi ve Pazar günü yapacakları idmanlar ile hazırlıklarını sürdürecek. 

Fenerbahçe daha önce oynadığı hazırlık maçlarında Boluspor'u ve Bursaspor'u 2-0 mağlup ederken, Wolsfburg ile 1-1 berabere kalmıştı. 

Kaynak: İHA, DHA

Sıradaki Haber
Üst kutu 6
Yükleniyor lütfen bekleyiniz