Futbol

Fenerbahçe işi şansa bırakmıyor!

08 Temmuz 2014 Salı 10:55 - Son Güncelleme 08 Temmuz 2014 Salı 11:00

Fenerbahçe teknolojiye yaptığı yatırımın ödülünü şampiyonlukla alıyor.

Fenerbahçe, Aykut Kocaman ile başlayan, Ersun Yanal ile devam eden süreçte teknolojiye milyon avroları harcadı. Sarı-lacivertli ekip Manchester City, Barcelona, Dortmund, Bayern Münih gibi dünyanın en iyi analiz departmanı ve teknolojisine sahip.

EN AZ GOL YİYEN TAKIM OLDU
Dünyada en çok tercih edilen futbol analiz programlarından olan SportCode analiz programından 4 adet lisansa sahip F.Bahçe'nin oynadığı tüm maçlar devre arasında bile anında analiz imkanını veriyor. Böylece küçük ayrıntılar gözden kaçmıyor. F.Bahçe'nin geçen sezon şampiyon olurken toplamda ve duran toplardan en az gol yiyen takım olması da tesadüf değil.

MAÇ ERTESİ İMTİHAN VAR!
Toplantılarda gösterilen videolar üzerinde smartboard'larla entegre çalışan SportsCode programından bir adet Şükrü Saracoğlu Stadı'nda, bir adet de Samandıra'daki Ersun Yanal'ın ofisinde bulunuyor. Maç bittiği anda analizler anında bilgisayarlara yansıyor. Ersun Yanal maçtan bir gün sonra 'neden kazandık' ya da 'neden kaybettik' analizi bu değerlere bakarak yapıyor, futbolculara da hatalarını bildiriyor. Fenerbahçe'de antrenman sahalarında joystick ile kontrol edilen iki adet tepe kamerası, Şükrü Saracoğlu'nda ise 3 adet tepe kamerası sürekli kayıt yapıyor.

ROBOTİC EYE SİSTEMİ DEVREDE
Maç ve antrenmanlarda koşu, pozisyon alınması, taktiksel analizler de kaydediliyor. Koşu mesafeleri ve nabız için polar saat ve Gpsports kullanılıyor. Nasreddin Hoca'nın dediği gibi, "Parayı veren düdüğü çalıyor". Milyon euro'ları bu uğurda harcayan F.Bahçe karşılığını da alıyor.

 

FOTOMAÇ

Sıradaki Haber
Üst kutu 6
Yükleniyor lütfen bekleyiniz