Futbol

Fenerbahçe kritik virajda

12 Nisan 2016 Salı 10:29 - Son Güncelleme 12 Nisan 2016 Salı 07:37

Son iki maçında 5 puan kaybeden F.Bahçe, G.Saray ile derbide karşılaşacak.

Spor Toto Süper Lig'de son iki haftada birer beraberlik ve yenilgi yaşayan Fenerbahçe, 13 Nisan Çarşamba günü Galatasaray ile kritik bir maça çıkacak.

Sarı-lacivertliler, güvenlik gerekçesiyle 26. haftadan ertelenen derbide Türk Telekom Arena'da sarı-kırmızılılara konuk olacak.

Süper Lig'de 27. haftada Osmanlıspor'la golsüz berabere kalıp 28. haftada Torku Konyaspor'a deplasmanda 2-1 yenilen Fenerbahçe, Beşiktaş ile yaptığı şampiyonluk yarışında önemli kayıplar yaşadı.

Fenerbahçe, Türk Telekom Arena'dan puan çıkaramazsa 2015-2016 sezonunun son 6 maçı öncesi, 66 puanlı lider Beşiktaş'ın 6 puan gerisine düşecek.

Van Persie takıma döndü

Fenerbahçe'de geçen hafta antrenmanlara katılmayan ve bu nedenle Konya'ya götürülmeyen Hollandalı oyuncu Robin van Persie, derbide forma giyebilecek.

Teknik direktör Pereira'nın, takımla çalışmalara başlayan tecrübeli futbolcuyu derbide Jose Fernandao'nun yerine ilk 11'de sahaya sürmesi bekleniyor.

Kalede Volkan Demirel'e şans tanıyacak Portekizli teknik adam, savunmanın sağında Gökhan Gönül'e, stoperde ise Bruno Alves ile Simon Kjaer'e forma verecek. Son iki haftada sol bekte Hasan Ali Kaldırım'ı oynatan Pereira, derbide Caner Erkin'i ilk 11'de sahaya sürebilir.

Ön liberoda Mehmet Topal ile Josef de Souza ikilisini bozmayı düşünmeyen Pereira'nın kanatlarda ise Volkan Şen ile Alper Potuk'u oynatması bekleniyor. Forvet arkasında da Diego Ribas formaya yakın.

Sarı-lacivertlilerde sakatlıkları süren Raul Meireles ile Lazar Markovic derbide forma giyemeyecek.

Fenerbahçe'nin Galatasaray karşısındaki muhtemel ilk 11'i şöyle:

Volkan Demirel, Gökhan Gönül, Alves, Kjaer, Caner Erkin, Mehmet Topal, De Souza, Alper Potuk, Volkan Şen, Diego, Van Persie.

Gol atmakta zorlanıyor

Fenerbahçe, son 3 lig maçında gol yollarında zorlandı. Sarı-lacivertliler, birer galibiyet, beraberlik ve yenilgi yaşadığı son üç maçta sadece 2 gol atabildi.

Kadıköy'de 25. haftada Kayserispor'u Van Persie'nin golüyle 1-0 yenen sarı-lacivertliler, 27. haftada evindeki Osmanlıspor maçını 0-0 tamamladı. 28. haftada Torku Konyaspor deplasmanında Fernandao ile bir gol bulan Fenerbahçe, sahadan 2-1 mağlup ayrıldı.

2 futbolcu ceza sınırında

Fenerbahçe'de derbi öncesi iki futbolcu sarı kart ceza sınırında bulunuyor.

Sarı-lacivertli takımda üçer sarı kartları bulunan kaleci Volkan Demirel ve Diego Ribas, Galatasaray derbisinde de sarı kart görürse, hafta sonu yapılacak Mersin İdmanyurdu maçında forma giyemeyecek.

Sıradaki Haber
Üst kutu 6
Yükleniyor lütfen bekleyiniz