Futbol

Fenerbahçe "sakata" geldi

10 Şubat 2014 Pazartesi 11:17 - Son Güncelleme 10 Şubat 2014 Pazartesi 15:17

FB'nin futbol ve erkek basketbol takımları sakatlıklar nedeniyle sıkıntı yaşıyor

Futbol ve erkek basketbolda 2014 yılında arka arkaya sakatlıklar yaşayan Fenerbahçe, sıkıntılı bir dönem geçiriyor.

Spor Toto Süper Lig'in ilk yarısını 41 puanla, ikinci sıradaki Galatasaray'ın 8 puan önünde lider tamamlayan Fenerbahçe Futbol Takımı, ikinci yarıda arka arkaya gelen sakatlıklarla sıkıntıya düştü. Sarı-lacivertlilerde Alper Potuk'un ardından birer hafta arayla golcü futbolcular Emenike, Webo ve Sow sakatlandı.

Alper 2 hafta oynayamadı

Fenerbahçe'de sakatlık sıkıntısı ikinci yarı hazırlıklarını sürdürdüğü kampta başladı.

Antalya'daki kampın son gününde Azerbaycan'ın Neftçi Bakü takımıyla oynanan hazırlık maçında omzunun üzerine düşerek sakatlanan Alper Potuk'un, sol omzunda yırtık tespit edildi. Omzunda iki kemik arasındaki bağda, eklemi oluşturan kapsülde ve etrafındaki dokularda yırtıklar belirlenen Alper, 2 hafta takımdan uzak kaldı.

Torku Konyaspor ve Eskişehirspor maçında forma giyemeyen Alper, Sivasspor maçında 64. dakikada sakatlanan Sow'un yerine oyuna dahil oldu.

Emenike, Torku Konyaspor maçında sakatlandı

Alper Potuk'un ardından ikinci yarının ilk haftasında Fenerbahçe'de Emenike de sakatlandı.

Fenerbahçe'nin Torku Konyaspor'u 2-1 yendiği maçta sakatlanan Nijeryalı futbolcu Emmanuel Emenike'nin bacak üst arka adale grubunda biceps femoris kasında ikinci derece kısmi yırtık tespit edildi. Eskişehirspor ve Sivaspor maçında forma giyemeyen Emenike, bu haftaki Kasımpaşa maçına yetiştirilmeye çalışılıyor.

Webo bir ay yok

Sarı-lacivertlilerde Alper Potuk ve Emenike'den sonra Eskişehirspor maçında Webo da sakatlandı. Eskişehirspor maçında Emenike'nin yerine ilk 11'de forma giyen Webo, maçın 34. dakikasında sakatlanarak oyundan çıkmak zorunda kaldı.

Çekilen MR ve tomografisinde, peroneal kasta ve kasın zarında kısmi yırtık ve kanama tespit edilen Kamerunlu golcünün yaklaşık bir ay sahalardan uzak kalması bekleniyor.

Futbolda son sakat Sow

Sakatlıklar nedeniyle forvette sıkıntı yaşayan Fenerbahçe'de Sivasspor maçında ise Sow da sakatlığı nedeniyle maçı tamamlayamadı.

Karşılaşmanın 64. dakikasında sakatlanarak oyundan çıkan ve İstanbul'da MR'ı çekilen Senegalli futbolcunun, sol bacak üst adale grubunda ikinci dereceden kısmi yırtık ve 10 santimetre kanama alanı tespit edildi. Sow'un yaklaşık 2-3 hafta sahalardan uzak kalması bekleniyor.

İki haftada 6 puan yitirdi

Sakatlıklar nedeniyle sıkıntı yaşayan futbol takımı, deplasmanda oynadığı Eskişehirspor ve Sivasspor maçlarında arka arkaya 2 yenilgi alarak, 6 puan yitirdi.

Ligin 18. haftasında Torku Konyaspor'u 2-1 yenerek en yakın takipçisi Galatasaray ile puan farkını 10'a çıkaran lider Fenerbahçe, rakibinin kazandığı iki haftada üst üste aldığı yenilgilerle puan farkının 4'e düşmesine engel olamadı.

Basketbolda da sakatlık kabusu

Fenerbahçe'de futbolun yanı sıra erkek basketbol takımına arka arkaya gelen sakatlıklar nedeniyle sıkıntı yaşıyor.

Fenerbahçe Ülker'in THY Avrupa Ligi'nde oynanan EA7 Emporio Armani maçında sakatlanan Gasper Vidmar sezonu kapattı. Ön çapraz bağında kopuk ve iç menisküsünde yırtık meydana gelen Vidmar, ameliyat oldu. Sarı-lacivertliler Vidmar'ın yerine Blagota Sekulic'i transfer etti.

Fenerbahçe Ülker, Gasper Vidmar'ın ardından genç oyuncu Kenan Sipahi'nin sakatlanmasıyla bir şok daha yaşadı. Ankara'da oynanan Spor Toto Erkekler Türkiye Kupası Sekizli Final organizasyonunda Fenerbahçe Ülker'in Trabzonspor Medical Park'ı 72-66 yenerek yarı finale yükseldiği maçta sakatlanan Kenan Sipahi'nin, sağ kolunda radius kemiğinde parçalı kırık saptandı. Ameliyat olan Kenan'in tedavisinin yaklaşık 12 hafta süreceği açıklandı.

İLGİLİ VİDEOLAR

Sıradaki Haber
Üst kutu 6
Yükleniyor lütfen bekleyiniz