Futbol

"Fenerbahçe'den de teklif aldım"

31 Ekim 2013 Perşembe 14:03 - Son Güncelleme 31 Ekim 2013 Perşembe 14:13

Bursasporlu Taiwo, tercihini yeşil-beyazlılardan yana kullandığını söyledi.

Bursaspor'un sezon başında kadrosuna dahil ettiği Nijeryalı savunma oyuncusu Taye Taiwo, Bursa'da ailesiyle mutlu bir yaşam sürüyor.

Taye Taiwo, yeşil-beyazlı kulüpten önce ülkesi Nijerya dışında Marsilya, Milan, Queens Park Rangers ve Dinamo Kiev gibi dünyaca ünlü takımların formasını giydiğini hatırlattı.

Milan ile sözleşmesinin sona ermesinin ardından sezon öncesi ailesiyle ABD'nin New York kentinde tatil yaparken Bursaspor Kulübünden transfer teklifi aldığını anlatan Taiwo, yeşil-beyazlı kulüple ilgili ilk bilgileri, Medical Park Antalyaspor forması giyen Nijerya Milli Takımından arkadaşı Isaac Promise'den aldığını anlattı.

Fenerbahçe'den de transfer teklifi aldı
Nijeryalı sol bek, Türkiye'den Bursaspor dışında Fenerbahçe'den de transfer teklifi aldığını ancak tercihini yeşil-beyazlı kulüpten yana kullandığını bildirdi.

Taiwo, Fenerbahçe'nin teklifi ulaştığında kendisini biraz gergin hissettiğini dile getirerek, şöyle devam etti:

"Fenerbahçe'den de teklif almıştım ama Bursaspor'u tercih ettim. Çünkü etrafında çok insan bulunan kulüplerde her zaman gergin bir ortam olabilir. Belki futbolcu olarak bunlar zaman zaman en iyi performansınızı ortaya koymanıza engel olabilir. Uzun süre Fransa'da oynadım. Oradaki kulübümde, yaşadığım şehirde kendimi evimde gibi hissediyordum. Dolayısıyla gideceğim şehirde biraz daha az baskı hissedecek olmam benim için gerçekten çok önemliydi. Bursaspor'un teklifi geldiğinde bu benim için çok uygun bir teklifti. Ben de burayı değerlendirdim. Bence onların yaptığı tekliften çok çok daha benim yaşam tarzıma uygun bir teklifti buradaki teklif. Her iki teklif de hemen hemen aynı zamanda oldu. Bursaspor'un teklifine çok yakındım dolayısıyla başka bir teklifi değerlendirmedim."

Milan'da yaşadığı sakatlık
Fransa'nın Marsilya takımında 2005-2011 yıllarında 6 sezon forma giydikten sonra bir çevre ve hava değişimi istediğini belirten Taiwo, bu isteğin ardından İtalya'nın Milan takımından gelen transfer teklifini değerlendirdiğini kaydetti.

Taiwo, İtalya'nın en üst düzey futbol ligi Serie A'da sezonun başlamasına çok az bir süre kala ayak bileğinden sakatlık geçirdiğini ve bir ay sahalardan uzak kaldığını anımsatarak, "Milan'a gittiğimde kadroda çok fazla seçenek yoktu. Oynayacak şekilde gözüküyordum ama orada yaşadığım talihsiz bir sakatlık beni takımdan ayrı bıraktı. Oradan sonra işleri çevirmek gerçekten zordu benim için" ifadesini kullandı.

Sakatlığının geçmesinden sonra birer sezon kiralık olarak Queens Park Rangers ve Dinamo Kiev takımlarının formalarını giydiğini bildiren Taiwo, daha sonra Türkiye'de Bursaspor ile yeni bir sayfa açtığına değindi.

Taye Taiwo, Türk futbolunun en büyük özelliğinin güce dayalı oynanması olduğunu dile getirerek, bundan dolayı karşılaşmaların bitimine 1-2 dakika kala çok fazla şeyin değişebildiğini vurguladı.

Christoph Daum'un çok iyi bir teknik direktör olduğunu, çok çalışmayı ve çalıştırmayı sevdiğini anlatan Taiwo, futbolcular olarak onun tecrübesinden fazlasıyla yararlandıklarını ve ne söylerse sözünden çıkmamaya çalıştıklarını dile getirdi.

Daum'un söylediklerini yaptıklarında başarının geldiğini kaydeden Taiwo, "Onunla çalıştıktan sonra ben bile evde maçlarımızı 'Nerede hata yapmışım, nereleri düzeltebilirim?' mantalitesiyle izliyorum. Onunla çalışmak gerçekten çok güzel" yorumunda bulundu.

Spor Toto Süper Lig'de çok kaliteli oyuncular bulunduğunu anlatan Taiwo, yerli oyunculardan Burak Yılmaz'ı, yabancılardan ise Sneijder, Drogba, Colin Kazım, Frey, Sow ve Emenike'yi beğendiğini anlattı.

Taiwo, yeşil-beyazlı takımın genç oyunları Enes Ünal ve Batuhan Altıntaş'ın da gelecek vaat eden oyuncular olduğuna dikkati çekerek, onlarla yakından ilgilendiğini bildirdi.

Etiketler : BursasporTaye Taiwo
Sıradaki Haber
Üst kutu 6
Yükleniyor lütfen bekleyiniz