Futbol

Fenerbahçe'den Pendik'e La Masia

13 Ekim 2014 Pazartesi 09:32 - Son Güncelleme 13 Ekim 2014 Pazartesi 09:43

Fenerbahçe Türk sporunda devrim niteliğinde bir projeye hazırlanıyor.

Fenerbahçe Türk sporunda devrim niteliğinde bir projeye hazırlanıyor. Sarı lacivertliler İstanbul BŞB ve Pendik Belediyesi ile sürdürdüğü görüşmede Pendik arazisinin kullanma hakkını aldığı andan itibaren Türk sporunda yeni dönemi başlatacak projeye imza atacak…

Fenerbahçe bu projede futbol, basketbol, voleybol başta, tüm A ve alt yapı takımlarını Pendik’e taşıyacak ve Türkiye’nin en büyük spor kompleksini inşa edecek. Sarı lacivertliler altyapı çalışmalarına başladıkları projede yatay binalarla dev bir alana Türkiye’de bir ilk olan spor kolejini kuracak...

Fenerbahçe’nin yeni projesi için Barcelona altyapısından Claramunt, 10 gün boyunca sarı lacivertlilerin altyapısını inceledi ve rapor hazırladı. Bu raporda eksiklikler kulübe iletildi ve projeye hazırlıklar başladı.

EĞİTİMCİLER DE EĞİTİLECEK

Fenerbahçe’nin yeni projesi için en önemli sıkıntısı iyi ve konusunda uzman eğitimciler bulmak. Bunun için sarı lacivertliler Avrupa’dan önemli isimleri Türkiye’ye getirerek hem antrenörleri hem de spor kolejinde görev yapacak olan eğitimcileri eğitecekler… Ayrıca futbol direktörleri ile de özellikle futbolun altyapısındaki devrim niteliğinde yeni uygulamalar başlatılacak… Bu uygulamalar ile futbolcuların beslenme ile vücut gelişimlerinden teknik ve taktiksel anlamında gelişmeleri Fenerbahçe’nin La Masia’sında gerçekleştirilecek.

Fenerbahçe’nin tesislerinin içinde kuracağı özel kolejde sarı lacivertli sporcular da özel eğitim alacaklar…

MESSI DE ORADA YETİŞTİ

Barcelona futbolunun kalbi La Masia, 2002’de dünyanın en iyi alt yapısı ödülünü aldı. 1957’den itibaren altyapı olarak kullanılan La Masia’nın, 1979’da genç oyuncuların yetiştirildiği yere dönüştürülürmesi 11 milyon Euro’ya mal oldu. La Masia’dan yetişen yıldızlar arasında; Bojan, Busquets, Fabregas, Guardiola, Iniesta, Messi, Pedro, Pique, Puyol, Valdes, Xavi gibi isimler yer alıyor.

YAYLAYA 3. ÇİM SAHA

Fenerbahçe Topuk Yaylasına da yatırımlarına hız kesmiyor.... Özel önem verdiği bu tesisleri dünya çapında bir hale getirmek isteyen sarı lacivertli kulüp, Türkiye’nin en iyi çim sahasını da Topuk Yaylasına kuracak..

KUYT DA ÖRNEK OLACAK

Fenerbahçe, Pendik’deki proje bittikten sonra Dirk Kuyt’ı da burada değerlendirmek istiyor. Yıldız futbolcunun sporcu kişiliği ile genç yıldız adaylarına katkısı olacağını düşünen yönetim Kuyt’a futbolu bıraktığı zaman burada çalışması için teklifte bulunacak. Dirk Kuyt’ı genç futbolculara örnek olarak gösterecek kulüp, sporcuların Hollandalı’nın şöhretinden etkilenip, gelişimlerini daha iyi sağlayacaklarını düşünüyor.

HÜRRİYET

Sıradaki Haber
Üst kutu 6
Yükleniyor lütfen bekleyiniz