Futbol

Fenerbahçe'den şok iddia

08 Aralık 2015 Salı 22:42 - Son Güncelleme 08 Aralık 2015 Salı 20:51

''Maddi gerçeğe uygun olmayan bir rapor düzenlediği inancındayız''

Fenerbahçe Kulübü, Spor Toto Süper Lig'deki Gaziantepspor maçında kırmızı kart gören futbolcusu Hasan Ali Kaldırım'ın, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu'na (PFDK) sevk edilmesine itiraz edecek.

Kulübün internet sitesinde yayımlanan açıklamada, karşılaşmanın hakemi Serkan Tokat'ın, Hasan Ali'yi ihracıyla ilgili hazırladığı raporda, gerçek dışı değerlendirmeler yaptığı savunuldu.

Hakem Tokat'ın raporunda, "Müsabakanın 30. dakikasında Hasan Ali Kaldırım, topu kazanmak için mücadele ederken, kendisinden kurtulmuş rakibinin karın üst bölgesine doğru sert bir şekilde tekme atarak ciddi faullü oyunda bulunmuştur. Oyuncu yapmış olduğu bu hareketinden dolayı tarafımdan oyundan ihraç edilmiştir. Oyuncu sahayı centilmence terk etmiştir" ifadelerine yer verdiği belirtildi.

Maç görüntülerinde, Hasan Ali'nin rakip futbolcuya herhangi bir temasının olmadığının görüldüğü belirtilen açıklamada, şu ifadeler yer aldı:

"Hakem Serkan Tokat ve ekibinin, oyuncumuzun rakibe tekme attığı yönündeki değerlendirmeyi, açık kanallar başta olmak üzere çeşitli iletişim kanallarından kendilerine sağlanan bilgi akışı ile yaptıkları ve bu şekilde tartışmalı 'bariz gol şansı' kararı üzerindeki tartışmaları ortadan kaldırmak amacıyla, maddi gerçeğe uygun olmayan bir rapor düzenlediği inancındayız. Futbolcumuzla ilgili TFF'nin ilgili kurullarına konuyla ilgili tüm yasal itirazlar, müsabaka görüntüleri ile tarafımızdan yapılacaktır. Üzerinde durulması gereken asıl konu, maçın henüz ilk bölümünde gerçekleşen tartışmalı bir pozisyonda takdir hakkını hiç düşünmeden oyuncumuz ve kulübümüz aleyhinde kullanan Serkan Tokat'ın, maçın kaderine yaptığı gözardı edilemez etkisinin yanında, hatalı kararını bertaraf edebilmek adına raporuna yazdığı gerçek dışı değerlendirmelerdir."

Açıklamada, karşılaşmanın 4. hakemi Ceyhun Sezigüzel'in, hakemi doğrulamak adına gerçeğe aykırı bir rapor düzenlediği, gözlemci Adnan Şeker'in de hakem Tokat'ın gerçek performansına uygun düşmeyen bir not verdiği ileri sürüldü.

Sıradaki Haber
Üst kutu 6
Yükleniyor lütfen bekleyiniz