Futbol

Fenerbahçe'nin gençleri imzaladı

17 Mart 2022 Perşembe 19:00 - Son Güncelleme 17 Mart 2022 Perşembe 19:31  |  Kaynak : TRT SPOR

Sarı lacivertlilerde; Ferdi Kadıoğlu, Arda Güler, Muhammed Gümüşkaya, Melih Bostan, Osman Ertuğrul Çetin ve İsak Vural için imza töreni düzenlendi.

"Geleceğin Fenerbahçe'sinin imzaları atılıyor" sloganıyla düzenlenen törende konuşan sarı lacivertli kulübün başkanı Ali Koç, "Bugün kulübümüzün yarınlarını dizayn edecek güzel, mutlu, umutlu bir konu için bir araya gelmiş bulunuyoruz. Son zamanlardaki gelişmelerde söz konusu genç oyuncularımızsa camiamızın da fazlasıyla heyecanlandığını izliyoruz. 2018'de göreve geldiğimizde bizim her türlü yatırımımız spor odaklı olacak demiştik. Bence Fenerbahçe'nin özkaynaktan, gençlerden oyuncu yaratma konusunda olmazsa olmazlarından birisi de bize, ülkemizde, şanlı camiamıza yakışacak bir akademiye sahip olmak." ifadelerini kullandı.

Gençleştirme konusuna değinen Koç, "30 yaş üstü futbolculara en çok süre veren ülke Avrupa'da Türkiye. Bununla beraber 22 yaş altı en az süre veren ülke yine Türkiye. O yüzden gençleşme operasyonuyla beraber artık Fenerbahçe'nin yapacağı kontratlardan ciddi bir yapısal değişikliğe gitmemiz gerektiğini söylüyorduk. Orada da ilerleme sağladık. Eskiden maç başları vardı, sahaya ayak bastığın al alıyordun. Şimdi öyle bir şey yok. Antalya kampımızda akademiden tam 11 oyuncumuz A takımla idman yaptılar. 4 sene evvel hayal ettiklerimizin çok daha yakında olduğunu düşünüyorum.2 tane yolu var. Ya genç oyuncuları yetiştireceğiz ya da genç futbolcuları bulup bünyemize katacağız. Dikkat ederseniz ben futbolcu imza törenlerinde masada oturmuyorum ama arkadaşlarımdan da rica ettim. Masada olmayı istedim. Kalbi Fenerbahçe dolu pırıl pırıl 6 çocuğumuzla Fenerbahçe'nin geleceğine büyük bir katkı yapma potansiyeli olan oyuncumuza bugün imza töreni yapmak için bir araya geldik." dedi.

"İsmail hoca ile şartlar istediğimiz şekilde gelişirse daha da uzun beraber olacağız

Başkan Ali Koç, teknik direktör İsmail Kartal'ın sözleşme durumuyla ilgili olarak ise, "İsmail hoca bize daha çok hizmet edecek. İnşallah devam edebilir. 6 ay sonra büyük ihtimalle yabancı hocayla çalışacağımız kaotik bir ortam. Para pul konuşmadan, önünü hiç görmeden, sıkıntılı bir dönemde takımı aldık. Ben kendisini 19-20 yaşından beri tanırım. Ona şapka çıkarmak gerekir bu sorumluluğu aldığı için. İnşallah şartlar istediğimiz şekilde gelişirse daha da uzun beraber olacağız" ifadelerini kullandı.

"Ferdi Kadıoğlu İsviçre Çakısı gibi, nereye koysan oynuyor"

Başkan seçildikten sonra yaptıkları ilk transferin Ferdi Kadıoğlu olduğunu söyleyen Koç, başarılı oyuncu hakkında şunları söyledi:
"Cocu'ya NEC'te oynayan bir Türk çocuğumuz var ne düşünüyorsun dedim. Çok iyi olur dedi ve Ferdi'yi transfer ettik. Ferdi geldi her sene daha fazla süre almaya başladı. Bu sene tavan yaptı. Victor hocaya da çok teşekkür etmek istiyorum. Onun da katkısı büyük gelişiminde. Ferdi'nin sözleşmesini uzattığımız için çok memnunuz, Türk milli takımını sonunda seçti, doğru yolu seçtiği için kutluyorum. Teşekkür etmek istiyorum. İsviçre Çakısı gibi, nereye koysan oynuyor. Ailesini de tebrik ediyorum. Hem sizin hem Ferdi'nin yolu açık, şansımız bol olsun."

Ferdi Kadıoğlu: Kendimi her geçen gün kanıtlıyorum

Sezonun kendisini için çok iyi gittiğini ifade eden Ferdi Kadıoğlu, "Ben buraya 4 yıl önce küçük bir çocuk olarak geldim. 64 kilo ve sakalsızdım. Şimdi 9 kilo aldım. Kendimi her geçen gün kanıtlıyorum. Bu seneki performansım için çok mutluyum. Bu sezon benim için inanılmaz geçiyor. En iyi performansımı gösteriyorum diyebilirim. Bugün Fenerbahçe için büyük bir gün. Burada birçok yetenekli oyuncu var. Umarım bir gün hepimiz sahada bu takım için savaşabiliriz. Ben daha fazla maç ve kupa kazanmak için savaşmaya hazırım. Burada kupalar kazanmak istiyorum. Son olarak iyi ki Fenerbahçe" diye konuştu.

Ferdi Kadıoğlu, A Milli Takım aday kadrosuna davet edilip edilmeyeceği ile ilgili gelen soruya ise, "Şu anda sakatlığım devam ediyor. Milli takıma gidebilir miyim, bilmiyorum. Göreceğiz. Umarım en kısa sürede tekrardan fit durumda olurum. Bu konu hakkında bir şey söyleyemem" şeklinde cevap verdi.

"Muhammed'in Fenerbahçe'ye vereceği daha çok şey var"

Muhammed Gümüşkaya'nın 11 yaşından beri sarı lacivertli camiada olduğunu belirten Ali Koç, "Yaz başı 6 takım bizden Muhammed'i istedi. Victor hocaya özellikle teşekkür etmek istiyorum. Dedi ki bu çocuk tam benim aradığım tarzda bir çocuk. Ben bunu yetiştireceğim dedi. Avrupa maçında hepimizi ayağa kaldıran golü attı. Bugün Giresun'a gitti orada da fark yarattı. Sergilediği futbol ve katkısı takım sonuçlarına direkt etki yapıyor. Sezon sonu geri dönüyor. İyi ki de bizde kaldı. Senin daha Fenerbahçe'ye vereceğin çok şeyin var. Giresunspor'a da özellikle teşekkür etmek istiyorum. Antalya yolu üzerinde Muhammed'i birkaç saatliğine gelmesine müsaade ettikleri için teşekkür ediyorum." dedi. 

Muhammed Gümüşkaya: Fenerbahçe ile kalbimde bir ömürlük sözleşme imzaladım 

GZT Giresunspor'da kiralık olarak forma giyen ve sezon sonunda takıma geri dönecek olan Muhammed Gümüşkaya, "Çok mutluyum. Başkanımıza, Tahir hocama, desteğini esirgemeyen ve kulübe gelmeme vesile olan aileme, menajerlerime çok teşekkür ederim. 11 yaşında bu kapıdan içeri girdim. Fenerbahçe sevgisi çok küçükken bana nasip oldu. Bundan dolayı çok mutluyum. İmzalayacağımız kontratlar biraz vesile. Çünkü ben Fenerbahçe ile kalbimde bir ömürlük sözleşme imzaladım. Bundan dolayı onurlu ve gururluyum. Burada çok fazla yetenekli kardeşim var. İnşallah hepimiz ve camiamız için hayırlısı olur" ifadelerini kullandı.

"Arda Güler'in hayalinin Alex olmak olduğu söylenmişti."

Ali Koç, Alanyaspor'a attığı golle Fenerbahçe tarihine geçen Arda Güler hakkında hislerini şu şekilde paylaştı:
"Arda Güler inşallah hep güler. Sayın Murat Cavcav'a çok teşekkür ediyorum. Gençlerbirliğine çok teşekkür ediyorum. Kendisi şimdiden çok dikkatleri çekti. İnşallah her geçen gün futbolunun üstüne koyarak devam edersin. En genç golcü olarak tarihe de geçtin. Annesi ve babasını da tebrik ederim. Çok güzel bir evlat yetiştirmişsiniz. İyi de para verdik bu arada Arda'ya. Akademik açıdan çok çok iyi olduğunu, Arda'nın hayalinin Alex olmak olduğu söylenmişti. Başka kulüpler çok istemiş olmamış. Ben de başkanla konuştum, anlaştık. İyi ki de anlaşmışız. İsmail hocaya da teşekkür ediyorum. Victor'a da teşekkür ederim. O da sana inanmıştı."

Arda Güler: Sözleşme bizim için prosedür

Fenerbahçe'ye daha büyük katkılar sağmak istediklerine dikkat çeken Arda Güler, "Başta aileme ve hocalarıma teşekkür ederim. Sizlerle olmak benim için büyük onur ve gurur. İnşallah uzun yıllar Fenerbahçe'ye hizmet ederiz. Büyük başarılar sağlarız. Burada olmaktan dolayı çok mutluyum. Muhammed ağabeyin dediği gibi sözleşme bizim için prosedür. Biz Fenerbahçeliyiz. Oynadık, inşallah oynamaya devam edeceğiz. Daha da çok katkımız olacak inşallah. İyi ki Fenerbahçe" dedi.

"Ertuğrul gerçek bir altyapı nimeti"

Yerli kaleci konusunda Fenerbahçe'nin son 20 yıldır sıkıntı yaşamadığını söyleyen Ali Koç, takımın genç file bekçisi Ertuğrul Çetin ile ilgili "Türk yerli kaleci konusunda Fenerbahçe'nin çok ciddi başarısını görürsünüz. Ertuğrul da gerçek bir altyapı nimeti. Kaleci hocaları ve diğer teknik kadrodakiler büyük sitayişle bahsediyorlar. Onların Ertuğrul hakkındaki düşünceleri kalemizin gelecekte teminat altında olduğunu gösteriyor. Yaşına göre çok daha farklı bir duruşu var. İnşallah uzun seneler sayende kaleci sıkıntısı çekmeyiz." ifadelerini kullandı.

Ertuğrul Çetin: Bizler Fenerbahçe'nin çocuklarıyız

Fenerbahçe'de büyüdüklerini söyleyen Ertuğrul Çetin, "Bugün burada olmaktan dolayı büyük bir gurur duyuyorum. Burada olmam kimin emeği varsa hepsine teşekkür ediyorum. Başkanımızın dediği gibi ben bu kulübe 11 yaşında geldim. Fikirtepe Tesisleri, Dereağzı, Can Bartu, Şükrü Saraçoğlu, Fenerbahçe ile ilgili ne görmek isterseniz bugün aslında karşınızda duruyor. Bizler Fenerbahçe'nin çocuklarıyız. Çok şükür ki Fenerbahçe'de büyüdük. İyi ki Fenerbahçe var" diye konuştu.

"Melih'in gollerini, muazzam tekniğini pek çoğunuz görmemiştir"

Sözleşme uzatma konusunda görüşmelerin en çok uzadığı isim olarak Melih Bostan'ı işaret eden Koç, genç forvet hakkında şu cümleleri sarfetti
"Fenerbahçe'nin en çok gol yollarında eksiği var. Melih'in gollerini, muazzam tekniğini pek çoğunuz görmemiştir. İnşallah hem milli takıma hem Fenerbahçe'ye hizmet edersin. Melih'in bir özelliği de her yaş kategorisinde gol kralı oluyor. İnşallah gol eksiğimizi de giderirsin." 

Melih Bostan: Çubuklu ile gol atmanın hayalini kuruyorum

12 yaşında Fenerbahçe'ye geldiğini söyleyen Melih Bostan, "6 senedir buradayım. Ben buraya geldiğimden beri çok mutluyum. Çok gururluyum. Küçük yaşımdan beri A takımda oynayıp, çubuklu ile gol atmanın hayalini kuruyorum. Kulübüm bu hayali gerçekleştirebilmek için bana bir fırsat verdi. Ben de bunun karşılığını çok çalışarak vereceğim. İyi ki Fenerbahçe" ifadelerini kullandı.

"İsak Vural saf bir yetenek"

Son olarak Avrupa'da geleceğin en büyük yıldız adayları arasında gösterilen İsak Vural hakkında konuşan Ali Koç, genç oyuncu hakkında "Takımımızın en yeni üyesi. Masanın en genç üyesi. Onu Arda ve Ferdi'ye teslim ettim. Hikayesi Ferdi ile çok benzer. Arda ile de oda arkadaşı. Şimdi saf bir yetenek. Kendisini keşfetmeye gerek yok. Avrupa futbolunu takip eden herkes biliyordu. Çok da düşündüğümüz bir konu değildi ama kısmet. İsak'ın babası fanatik derecede Fenerbahçeli. Bütün maçlarını seyrediyorlar. Evlatlarını da öyle yetiştirmiş. İsak Türkiye'de çok yaşamadı ama babasından dolayı Fenerbahçe'yi yaşıyor. Dolayısıyla masada en heyecanlı odur. Ondan da çok büyük beklentilerimiz var. Bizim A takımda idman yapacak, U19'da oynayacak. Arda A takıma geçince eksikliği hissedildi. O eksikliği de İsak dolduracak. Çok büyük sabır ve desteğe ihtiyacı olacaktır. Kendisinin çok uzun süreler Fenerbahçe'ye hizmet edeceğine inanıyorum." dedi.

Isak Vural: Bu güzel stadyumda, dünyanın en iyi taraftarının önünde oynama hayaliyle büyüdüm

Fenerbahçe taraftarının önünde futbol oynama hayaliyle büyüdüğünü söyleyen yeni transfer İsak Vural, ise şöyle konuştu: "Herkese merhabalar. Bugün söylemem gerekenlere dair bir mesaj aldım. Ancak onları söylemeyeceğim. Ben kalbimde bu renklere olan aşkı, kendi kelimelerimle tasvir edeceğim. Ben sarı-lacivertli renklerle doğmuş, sarı-lacivertli formalarla büyümüş bir çocuk olarak bu güzel stadyumda, dünyanın en iyi taraftarının önünde oynama hayaliyle büyüdüm. Burada olmaktan çok mutluyum. Babam ve büyükbabam iyi bir Fenerbahçe taraftarıydı. Ne mutlu ki bana bunu aşıladılar. Gerçekten çok mutluyum. Takıma yardım edebilmek için elimden gelenin en iyisini yapacağım. İyi ki Fenerbahçe."

Isak Vural, küçükken anne ve babasıyla futbol oynadığını belirterek, "Küçükken anne, babam ve anneannem ile futbol oynardım. Bana çok fazla şey öğrettiler. Onlara minnettarım. Şu anda Fenerbahçe'ye geldim ve A takım ile antrenman yapma fırsatım olacak. Eski takımlarımda bu fırsatım yoktu. Dolayısıyla bu yolu seçtim. Kalbim ile buraya geldim" şeklinde konuştu.

Berke ile sözleşme uzatılmayacak

Altay Bayındır, Serdar Aziz ve Berke Özer ile sözleşme uzatmaları görüşmelerinin ne aşamada olduğu sorusuna yanıt veren Ali Koç "Serdar Aziz bana göre ülkemizdeki en iyi yerli savunmacılardan birisi belki de ilki. Onunla görüşüyoruz. Umarım belli bir noktada buluşabiliriz. Altay da benim Fenerbahçe'de görmek istediğim oyuncu profili. Berke ile ise iki tarafın hayrına önümüzdeki sezondan itibaren beraber olmamaya karar verdik." dedi.

Sıradaki Haber
Üst kutu 6
Yükleniyor lütfen bekleyiniz