Futbol

Fenerbahçe'nin golcüsü Van Persie

22 Mayıs 2016 Pazar 12:21 - Son Güncelleme 22 Mayıs 2016 Pazar 09:27

Sarı-lacvertli ekipte Hollandalı yıldız Van Persie, ligde 16 gol kaydetti.

Spor Toto Süper Lig'de 2015-2016 sezonunu 2. sırada tamamlayan ve 60 gol atan Fenerbahçe'de, takımın en golcü ismi Hollandalı futbolcu Robin van Persie oldu.

İngiltere'de başarılı sezonlar geçiren ancak daha sonra düşüş yaşayan Van Persie, sezon başında Fenerbahçe'ye transfer olarak yeni bir sayfa açtı. Sarı-lacivertlilerin en önemli transferi olarak gösterilen Hollandalı oyuncu, sezon boyunca inişli çıkışlı performans sergiledi.

Süper Lig'in ilk yarısında teknik direktör Vitor Pereira'nın zaman zaman yedek bıraktığı Van Persie, ikinci yarıda ise ilk 11'de daha sık görev aldı. Sezon boyunca ligde 31 maçta forma giyen ve bin 834 dakika süre alan Hollandalı futbolcu, rakip fileleri 16 kez havalandırdı.

Van Persie, gol kralı Mario Gomez (26), Samuel Eto'o (20), Hugo Rodallega (19) ve Edin Visca'nın (17) ardından ligin en golcü 5. oyuncusu oldu.

İkinci yarıda daha çok attı

Ligin ilk yarısında bekleneni veremeyen Van Persie, ikinci yarıda ise daha fazla gol sevinci yaşadı.

Sezonun ilk bölümünde sadece 6 gol atabilen tecrübeli oyuncu, ikinci yarıda 10 kez rakip fileleri havalandırdı.

Son 5 sezonun en golcü oyuncusu oldu

Sarı-lacivertli formayla attığı gollere rağmen eleştirilmekten kurtulamayan Van Persie, takımının son 5 sezondaki en golcü oyuncusu oldu.

Alex de Souza'nın 2010-2011'de 28 gol attığı Fenerbahçe'de Hollandalı futbolcu, geride kalan 4 sezondaki golcüleri geçmeyi başardı.

Alex, 2011-2012'de 14 golde kalırken, 2012-2013'te Sow 15 kez rakip fileleri havalandırdı. Bu sezonun devre arasında Medipol Başakşehir'den transfer edilen ve ilk yarıda 9 gol atan Pierre Webo, Fenerbahçe formasıyla rakip fileleri 7 kez havalandırarak sezonu 16 golle tamamladı.

Fenerbahçe'de son iki sezonda takımının gol yükünü taşıyan Moussa Sow, 2013-2014'te 15 ve geçen sezon da 14 gol attı.

Van Persie, attığı 16 golle son 5 sezondaki en skorer isim unvanını aldı.

Geçen sezonun gol kralı Fernandao 13 golde kaldı

Sezon başında Bursaspor'dan Fenerbahçe'ye transfer olan Fernandao, gol kralı olarak geldiği sarı-lacivertli takımda geçen sezonun gerisinde kaldı.

Bursaspor'da geçen sezon attığı 22 golle zirvede yer alan Fernandao, sarı-lacivertli formayla ise 13 kez gol sevinci yaşadı.

Gollerin yüzde 48,3'ü bu ikiliden

Fenerbahçe 60 gol atarken, bunların büyük bölümü Van Persie-Fernandao ikilisinden geldi.

16 gollü Van Persie ile 13 gol kaydeden Fernandao, toplam 29 kez rakip fileleri havalandırdı. İki forvet takımlarının attığı gollerin yüzde 48,3'üne imza attı.

Nani'den 8 gol

Van Persie gibi İngiltere'de önemli deneyimler yaşayan ve sezon başında kadroya dahil edilen Luis Nani ise takımına 8 gol kazandırdı.

Van Persie, Fernandao ve Nani'nin ardından takımın en golcü ismi 5 golle Volkan Şen oldu. Alper Potuk ise rakip fileleri 4 kez havalandırdı.

Fenerbahçe'de toplam 16 oyuncu gol sevinci yaşadı. Diego Ribas ve Simon Kjaer ikişer kez gol sevinci yaşarken; Abdoulaye Ba, Bruno Alves, Gökhan Gönül, Hasan Ali Kaldırım, Josef de Souza, Mehmet Topal, Raul Meireles ve Şener Özbayraklı birer kez gol kaydetti. Sezonun ilk haftalarında takımdan ayrılan Moussa Sow da bir gol atarken, Fenerbahçe'nin diğer golünü Beşiktaşlı oyuncu Dusko Tosic kendi kalesine attı.

Sıradaki Haber
Üst kutu 6
Yükleniyor lütfen bekleyiniz