Futbol

Fikret Orman TRT SPOR’a konuştu

01 Haziran 2019 Cumartesi 00:33 - Son Güncelleme 01 Haziran 2019 Cumartesi 00:33

Beşiktaş Başkanı Fikret Orman, TRT SPOR’a özel açıklamalarda bulundu.

Beşiktaş Başkanı Fikret Başkan Orman’ın açıklamalarından satır başları şöyle:

“Futbol ailesi çok küçük bir aile. Herkes birbirini tanır. Tek adaylı bir seçim. Eskiden kulisler çok olurdu. Çok sakin bir gün geçiriyoruz. Hayırlı olsun şimdiden. Çok zor bir görevleri var. Futbolun sorunlarını çözmek onlara düşüyor. Hem finansal hem marka değeri hem hakem hataları açısından güvenin sağlanması lazım. 50’ye yakın madde sayarım. Çok çalışmaları lazım biz de destek olacağız”

"Tarihe kara leke olarak geçecek maçlar”

“Bu sezon değil geçen sezonki düşüncem de aynı. Alanya-Galatasaray maçı geçen senenin şampiyonunu belirledi. Rize-Galatasaray maçı Türk futbolunun tarihine kara olarak yazılacak maçlar. Bunu oyuncuların belirlemesi lazım”

“Hakemler maçı önceden oynayıp çıkıyor”

“’20 seneden beri yönetici olarak futbolun içerisindeyim. Bir fikrim var. Bu da yüzde 99 doğru. Hakemler maçı önceden oynayıp çıkıyorlar ve gücün yanında oluyorlar. Hakemlik hak kelimesinden gelir. Adil olmak zorundalar. A hakem Avrupa’da maç yönetiyor ama Türkiye’de bambaşka yönetiyor. Türkiye’de her hakem topu VAR hakemine atıyor. Avrupa’da topun sahada olduğu dakikayla Türkiye’de olduğu an yüzde 20 farklı. Güçlünün değil adil olanın olduğu bir düzen olması lazım. Genç hakemlerin gelmesi lazım. 20 senelik hakem öyle hatalar yapıyor ki. Hakem gördüğünü çalacak. Her şey göz önünde ve kimse yemiyor bunları. Federasyonun en önemli işi bu”

“Marka değerimiz çok düşük”

“Listeyi yeni görüyorum. Hepsi tanıdık isimler. Saygı duymak lazım. Başkan kimle çalışmak isterse onun listesi olur. Ama işleri zor. Marka değerimiz çok düşük. Seferberlik halinde halletmemiz lazım“MHK konusunda bir beklentim yok zaten yeni geldiler. ‘Mış’ gibi yaparlarsa olmaz”

“Kontratımız 3 sene"

Kontratımız 3 sene. Bizim görev süremiz de 3 sene. Bugün yarın imza atarız. İmza töreni bayramdan sonra 10 Haziran gibi olur. Resmi açıklama Cumartesi günü yapılır. Abdullah Avcı Şenol Hoca gelirken de düşünüyorduk. Futbol çok değişiyor. Hocalık da değişiyor. Teknolojiyi çok iyi kullanan genç hocalar var. Abdullah Hoca bu isimlerden biri. Bu akımın en büyük öncüsü. Hızlı oldu. Göksel Gümüşdağ ile olan dostluğumuz bu kapıyı açtı. Çok teşekkür ediyoruz kendisine. Parayla alakalı aşırı talepleri olan bir insan değil. İyi bir kontrat vermeye çalıştık. Biz mutluyuz. İnşallah güzel bir sezon geçireceğiz. 7 kişilik bir ekiple geldi. Dünyada da sistem bu şekilde işliyor. Yeni akım böyle. Kendi ekibimizle mix yapıp yolumuza devam edeceğiz. Kendisi Beşiktaş camiasını çok iyi bilen bir isim”

“Transfer konusunda kimseyle görüşmedik”

“Transfer konusunda Abdullah Avcı ile henüz konuşmadık. Arda Turan konusunda hocamızdan gelen bir talep yok, bizim de düşüncemiz yok. Ljajic’in sözleşmesinde sorun yoktu zaten. Geçen sene anlaşmıştık. Tesis konusunda taraftar konusunda bir sıkıntımız yok. Taraftarımız muhteşem. Gelecek sezon çok daha güçlü olacağız”

Kaynak: TRT SPOR

Sıradaki Haber
Üst kutu 6
Yükleniyor lütfen bekleyiniz