Futbol

Fikret Orman: Yabancı hakem gelsin

21 Mayıs 2019 Salı 23:12 - Son Güncelleme 22 Mayıs 2019 Çarşamba 11:45

Beşiktaş ve Kulüpler Birliği Başkanı Fikret Orman, sezonu ve hakem tartışmalarıyla ilgili TRT SPOR'a açıklamalar yaptı. Orman, "MHK 'Genç hakemlerle götüremeyeceğiz' diyorsa, kötü örnek olacak hakem olacağına yabancı hakemler olsun" dedi.

Beşiktaş ve Kulüpler Birliği Başkanı Fikret Orman, düzenlenen iftar programının ardından TRT Spor'a özel açıklamalarda bulundu.

Hakem hatalarına değinen Orman, "Bu sezon VAR sistemi devreye girmesine rağmen, sürekli hakemleri konuştuk. Futbol için en önemli unsurların başında adil yönetim gelir, ligin güvenliği adil yönetim ile sağlanır. Sporseverlerin maçlara ilgisi, adil yönetim ile artar. Hakemler iyi para kazanıyor ama parayı veren bizler mutlu değiliz. Bir temizliğe ihtiyaç var. Genç hakemlerin önü açılmalı.” dedi.

Yabancı hakemlerin gündeme gelebileceğini söyleyen Fikret Orman, "Yabancı hakem de konuşulabilir. Bu MHK'nin kesinlikle konuşması gereken bir şey. Şu andan itibaren konuşulması lazım. MHK kendi hakemlerine güveniyorsa, gerek yok diyecek. Genç hakemlerle götüremeyeceğiz diyorsa, kötü örnek olacak hakemler olacağına yabancı hakemler olsun." mesajını yolladı.

Orman, son iki yıldır sezonun ilk yarılarında istedikleri sonuçları alamadıklarını vurgulayarak, “Pahalı kadromuzun özelikle Vodafone Park’ta aldığı mağlubiyetlerden dolayı sıkıntılı süreçler yaşadık. Artık geçmişi konuşmanın anlamı ve manası yok. Yeni hocamız, yeni bir takım, yeni bir yelken açacağız” dedi.

Siyah-beyazlı takımın yeni sezondaki hocasının kimin olacağı sorusuna Başkan Orman, “Lig henüz bitmedi. Ligi bitirelim sonrasında yönetim kurulu ile oturup konuşacağız” cevabını verdi.

Beşiktaş’ın başına gelecek hocanın yerli mi yoksa yabancı olacağı sorusuna ise Başkan Orman, “Yönetim içinde yerli mi yoksa yabancı mı olsun oylaması yok. Manavdan bir şey aldığımız yok. Beşiktaş’ı şampiyonluğa götürebilecek, stresli ortamlarda bulunabilecek. Bizi şampiyonluğa götürebilecek bir hoca arayışımız var”

Kaynak: TRT SPOR

Sıradaki Haber
Üst kutu 6
Yükleniyor lütfen bekleyiniz