Futbol

Fikret Orman'dan çarpıcı açıklamalar

14 Kasım 2018 Çarşamba 21:20 - Son Güncelleme 14 Kasım 2018 Çarşamba 21:54

Beşiktaş Başkanı Fikret Orman, katıldığı "Sporun Geleceği Aydınlık mı?" panelinde önemli açıklamalarda bulundu.

Fikret Orman: Kulüp yönetmek, şirket yönetmek değil

Kulüp yönetmenin bir şirketi yönetmek kadar kolay olmadığını, insanların sürekli bir başarı beklediğini belirten Fikret Orman, "Kulüpler Birliği'nde uzun bir toplantı yaptık. Son süreçleri de kamuoyu ile paylaştığım için çok fazla anlatmayacağım. Ali Koç başkanın da katılmasıyla bir ivme kazandık. Uzun bir toplantı oldu bugün. Şimdi bu yapmış oldugumuz iş esasında rasyonel bir iş değil. Bir finansman gözüyle baktığımız zaman orada alacağımız tedbirler başka. Burası bambaşka. Burası bizim sevgi verdiğimiz kulüplerimize destek vermek. Bu kulüpler bizim olsa 5 senelik bir planlama yapılabilir. Ancak bu böyle olmuyor. Burada taraftar var. İnsanların sürekli başarı beklediği bir yer. Bir başarı elde edilebilmesi adına bir şeyler yapmak durumdasınız. Futbol kulübünü yönetmek, bir şirket yönetmek gibi değil" şeklinde konuştu.

"Türk futbolu küçülerek bu bütçeleri aşar"

Türk futbolunun içerisinde bulunduğu borcun ancak küçülerek aşılabileceğini aktaran Orman, "Ben, Beşiktaş'a ilk başkan olduğumda cirosu 78 milyon Euro civarındaydı. 48 milyonluk bir gelirimiz vardı bunun 37 milyonu bankalara teminattı. Böyle olunca 5 milyon size kalıyordu. Türk futbolu ancak küçülerek o bütçeleri kendi içerisinde aşabilir. Bu böyle olmadığı için durum buralara geldi" dedi.

Fikret Orman: Genç oyuncuya yatırım günü kurtarmak için yapılıyor

Fikret Orman belirli bir kaynak olmadığı sürece başarı sadece günü kurtarmak olduğunu ve ona göre oyuncu transfer edildiğini ifade ederek, "Kulüpler Birliği yasası sadece yeterli karar değil. Ali başkanın söylediği Avrupa'ya gidememek radikalliğin ciddiyetini gösterir. Ortada taraftarın istediği bir başarı var. Başarı gelmeyince de taraftar kendini çekiyor. Bir kaynağınız yoksa başarı için belli kriterde oyuncular alıyorsunuz. Genç oyuncuya yatırım günü kurtarmak için yapılmıyor. Göreve geldiğimde en kötü durumda bizdik. Şimdi daha iyiyiz ama başarı gelmeyince taraftar memnun değil. Kuralları net olarak konulmuş bir yapılanma sürecine gidilmesi gerekiyor. Beşiktaş olarak 3'üncü sene de şampiyon olmak istiyoruz. Şampiyonlar Ligi'nde de daha başarılı performanslar istiyorlar. Bunun içinde daha iyi oyuncular almak zorundasınız. Biz de geçen sene bir maçtan kaybettik. Daha iyisini alabilmek için para harcıyorsunuz, zarar ettiğiniz zaman oyuncuya git diyemiyorsunuz kolay kolay" açıklamalarında bulundu.

Fikret Orman: İyi bir finans oluşturuluyor ama maç kazanamayınca 'paralar nerede' oluyor

Fikret Orman, "Bir tedavi olabilmek için hastalığı ve sorumluluğu kabul etmemiz lazım. Bunu herkes kabul ediyor. Teşhiste ortada artık tedavi sürecine girilmesi gerekiyor. İngiltere'de 3 oyuncu var ama hepsi Almanya kökenli. Cenk Tosun, Mesut Özil ve İlkay Gündoğan. Artık bunları konuşmak yerine faaliyete geçmemiz gerekiyor. Beşiktaş'ı Çağlayan Adliyesi'nde 450 mahkemenin elinden aldım. İyi bir finans oluşturuluyor ama maç kazanamayınca 'Paralar nerede' oluyor. Devlette Maliye ve Spor Bakanlığı olarak bir formül üretmeye çalışıyor. Yabancı kuralıyla ilgili olarak 14 yabancı alınması gerekmiyor. 9 yabancı da oynatabilirsiniz 4 oyuncu da. Bu zihniyetin değişmesi gerekiyor. Halkın da zihniyetinin değişmesi gerekiyor. Pepe 34 yaşına geldi. Ben onun yerine Fatih'i oynattığım zaman halk da mutlu olmuyor" dedi.

Fikret Orman: Altyapı kimsenin umurunda değil

Fikret Orman, Türkiye'de altyapıyı kimsenin önemsemediğini belirterek, "Genk'in İngiltere'ye sattığı oyunculara baktığınızda inanamazsınız. Biz altyapıya yatırım yapalım diyoruz. Kimsenin umurunda değil ki. Herkes Ibrahimovic ne oldu, alacak mıyız derdinde. Yoldan geçen bunu soruyor. Böyle geleceğe yatırım olmaz. Bence önümüzdeki sezon değil devre arasında bir değişim hareketinin başlaması gerekir" şeklinde konuştu.

Sıradaki Haber
Üst kutu 6
Yükleniyor lütfen bekleyiniz