Futbol

Fikret Orman'dan flaş açıklamalar

17 Haziran 2015 Çarşamba 13:22 - Son Güncelleme 17 Haziran 2015 Çarşamba 17:12

Orman, TRT Spor'a stat, transfer ve kongre ile ilgili flaş açıklamalar yaptı.

Beşiktaş Başkanı Fikret Orman, siyah-beyazlı ekibin gündemindeki olaylarla ilgili TRT Spor'a çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Vodafone Arena'yı 20 Eylül'e yetiştirmek için yoğun bir çaba sarf ettiklerini belirten Orman, inşaat çalışmaları ilgili yapılan dedikodulardan dert yandı. "En çok üzüldüğüm şey bu dedikoduların içimizden çıkması" diyen Orman, başkanlık seçimi için de meydan okudu.

Beşiktaş Başkanı Orman, transfer çalışmaları hakkında da bilgi verdi. "Konoplyanka'yı 3 kere izlemeye gittim" diyen Fikret Orman, bu oyuncu ile ilgili ayrıntı vermekten kaçındı. 

Demba Ba için transfer teklifleri geldiğini doğrulayan Orman, "Bize teklifler geliyor. Ancak Demba Ba'nın da buna karar vermesi gerekiyor. Bizim de menfaatlerimize uyması lazım. Çok daha iyisi alabiliyorsak, olur" diye konuştu.

İŞTE ORMAN'IN O AÇIKLAMALARI...

"Vodafone Arena'yı 20 Eylül'e yetiştirmek istiyoruz"

20 Eylül'de stadı bitireceklerini dile getiren Orman, "Burasıyla ilgili birçok sıkıntı yaşıyoruz. Allahın yardımıyla gidiyor ama emekle gidiyor. Burası gündemde olan bir yer. Burası kimsenin yapılabileceğine inanmadığı bir yer. Çok gündemde olunca, maalesef içeriden çok fazla yalan dolan oluyor. Beşiktaşlılar rahat olsunlar. Ben buradayım. Arkadaşlarım burada. Şu an 600 kişinin üzerinde çalışan var. Tahmin ediyorum, bu ay sonu bu çok daha yüksek sayıya çıkıyor. Eylül 20'de de burayı bitiriyoruz. Kulüp merkezi geliyor buraya" dedi.

Orman, Vodafone Arena'nın aynı zamanda turistik bir alan da olacağını ifade ederek, "Burada moda merkezi olacak. Turistlerin gezeceği bir alan yaratıyoruz. Vodafone Arena'nın karşısında Dolmabahçe'ye 2.5 milyon turist geliyor. Konserler olacak. Burası yaşayan bir stadyum olacak. Türkiye'nin ve dünyanın en önemli akıllı stadyumlarından birisi olacak. Burada stadyum içerisinde canlı yayınlar olacak. Burası yeşil bir stadyum olacak" şeklinde konuştu.

"İlk 3 iç saha maçını deplasmanda oynamak istiyoruz"

Süper Lig'in ilk 3 haftasında deplasmanda oynamak istediklerini dile getiren Orman, "TFF'ye 4 haftalık bir istekte bulunmadan önce oynayacağımız kulüplerle bir görüşeceğiz. Daha önce buranın zemini aşağı indirilirken, 3-4 hafta sürekli deplasmanda oynanmıştı. 3 hafta falan deplasmanda oynayacağız. Süresi uzamaması için çalışacağız. 20 Eylül'de bitirmeye çalışacağız. Onu o gün bakarız. Biz buraya dönme çabasındayız." dedi.

"Açılış turnuvası daha sonra"

Fikret Orman, Vodafone Arena'nın açılışında yapmak istedikleri turnuvayı daha sonra gerçekleştireceklerini  ifade ederek, "Açılışla ilgili Barcelona ile bir turnuva yapmak istiyorduk ancak lig arasına geleceği için belli bir süre sonra yapacağız o turnuvayı" diye konuştu.

"Hem transfer yap, hem borcu kapat diyorlar"

Hem transferi hem de borcu kapatma işlemini aynı anda yapamacaklarını vurgulayan Orman, şöyle devam etti:

"Beşiktaş önemli bir kurum, bir üslubu var. Beşiktaşlı kongre üyesinin bir ağırlığı var. Hür iradeleriyle gelen insanların, grup iradesinden önce gelebilmesi için aidatları indirdik. Bizim orada atladığımız bir nokta oldu, çoluk çocuk geldi, seviye düştü. Kuruyorlar bu çocukları, gönderiyorlar. 6500 kongre üyesi olmuş benim dönemimde. Ayıp yani. Borç çıkıyormuş, söylüyorum. Transfer yapmayalım mı diyorum, hayır yapın. Her şey olsun diyorlar, onu yapın, bunu yapın, gelir tarafını artırmadan borç artmasın diyorlar. Konuşulan mevzuların tabanı olması lazım. Voleybol takımı lig düştü. Kabul ettim, özür diledim. Bizim hatamız dedim."

"Biz Uguandaspor'u mu tutuyoruz?"

Beşiktaş'ın sahibinin Beşiktaş taraftarı olduğunu ifade eden Orman, "Beşiktaş'a selam olsun, büyük Beşiktaş'ın sahibi Beşiktaş taraftarıyız diyorlar. Biz neyiz, Ugandaspor'u mu tutuyoruz! Biz nereden geldik, onların yaşından çok ben Beşiktaş'ın içindeyim. Üzülüyorum. Ben buraya tırnaklarımla kazıyarak geldik. Biz eski başkanların, yöneticilerin yanlarından geçemezdik saygıdan. Senede 120 TL ödeyerek, oraya Beşiktaş'ın başkanına hakaret edilemez. Söylediğiniz şeyi ifade edebilirsiniz ama üslubunuza, nezaketinize, Beşiktaş'ı temsil etmenize dikkat etmeniz lazım" dedi.

"Bu stadı 2 ayda yıktık, 2 yıldır yapıyoruz"

Fikret Orman, seçimden hiçbir şekilde kaçmayacağını belirterek, hodri meydan dedi.

Orman, "Ben seçimden kaçmam. Ben seçimle geldim, atanarak gelmedim. Beşiktaş genel kurulunun hür iradesinden kaçmam. Seçim istiyorlardı, koyarız dedim sandığı. Bizi buraya seçen insanların birinci iradesi, Beşiktaş'ı çözmekle alakalıdır. Bir işi yıkmak kolay, yapmak çok zor. Bu stadı 2 ayda yıktık, 2 senedir yapıyoruz. Beşiktaş'ın hocası, transferleri, Vodafone Arena, Ümraniye Tesisleri, Fulya Tesisleri, Pendik Tesisleri, Akatlar Sosyal Tesisler, finansal borçları organize ediyoruz. Ramazan'da seçim yapmaktansa, Eylül-Ekim ayı gibi sandığı koyarız. Buradan da söylüyorum, sandığı koyacağız lütfen aday olsunlar. İnsan yıpratmak üzerine değil, somut projelerle gelsinler" dedi.

"Serdar Adalı ile uzun süredir konuşmadım"

Serdal Adalı'nın aday olacağına ilişkin haberlere de değinen Orman, Adalı ile yakın zamanda hiç konuşmadığını kaydetti.

Orman, "Serdal Adalı ile hiç konuşmadım, uzun bir süredir. Bununla alakalı da söyledim, Beşiktaş'ta seçimlerden beslenenler var. Aday çıkınca, kendilerine o veya bu şekilde çıkar sağlayanlar var. Kardeşleri düşman ederler. Adalı başkan olmak istiyorsa aday olur. Paşa gönlünün bileceği bir şeydir. Onun başkan olup olmayacağına genel kurul karar verir. Biz seçim sandığını insanların önüne koyacağız. O sandıkla beraber de, toplantı yapanlar kimlerse, kendileri mi, kimi gaza getireceklerse aday olurlar. Bizi yaptıklarımızla yıkamayacakları ortaya çıkınca, içeriden vurmaya çalışıyorlar. Bunu basın üzerinden gerçekleştiriyorlar. Bunu kulüp üzerinden isteyenler var, basın üstünden körüklüyorlar. Ben arkadaşlarıma söylüyorum, konuşulanlar içinde Beşiktaş menfaati var mı? Yok ego tatmini. Biz buraya egoları tatmin etmeye geldik. Beşiktaş iyi temsil edilmeli. İstikbalde başarılı olmalı. Taraftar ne bekliyor, borcun azalmasını, stadın bitmesini, transfer olmasını, tesislerin olmasını istiyor. Fulya'da 20 yıl önce yapılmış sahada çocuklar oynamasın istiyor. Bizi dışarıdan yıkamazlar, içeriden yıkmaya çalışıyorlar" dedi.

"Ahmet Nur Çebi ile sorun yok"

Orman, Beşiktaş 2. Başkanı Ahmet Nur Çebi ile hiçbir şekilde sorun yaşamadıklarını da belirterek, şunları söyledi:

"Ahmet Nur Çebi'ye Ahmet Ağabey derim. Çok emek sarfetmiştir, ben de emeği vardır. Çok faydalı olmuştur. Ahmet Nur Çebi'ye ben bundan tam 2 sene evvel, UEFA'daki bir davada takside söyledim. 'Bak Ahmet Ağabey, biz stadyumu bitirmeye yaklaşınca senle beni kötü etmeye çalışacaklar, dedikodu çıkaracaklar. Fazlalaşacaktır. Aday olamayanlar laf çıkaracaktır' dedim. Ben bunların ne olduğunu bilirim zaten. Üzülüyorum tabii, biz burada iş yapacağız. Kimsenin gelip Beşiktaş'a yardım istediği yok. Biz bunları yaparken, kimseye gitmiyoruz. Bizi rahat bıraksınlar, işimizi yapalım. Şu Beşiktaşlılar mutlu olsun. Tırtıllarla Beşiktaş'ı rahatsız etmesinler. Ayıp şeyler"

"Demirören'i destekliyoruz"

TFF Başkanlığı konusunda da konuşan Orman, "Haluk Ulusoy da başkan adaylığı açıklayacakmış. Biz Demirören'in, eski bir Beşiktaş başkanı olarak devam etmesini isteriz. Hataları vardır ama diğer adayların da 'Şu hataları biz yapmayacağız' dediklerini duymadık. Demirören ne yanlış yapıyor da, onlar neyi doğru yapacak. Biz Demirören'e imza verdik adaylığı için. Demirören dahil kim varsa alacaklı, onları ödemek istiyoruz. Borç ödeyebilecek noktaya geldik. En kısa sürede tüm bunları bitireceğiz. Stadyum ile birlikte borçların nasıl azaldığını herkes görecek" diye konuştu.

Şenol Güneş'e övgü

Teknik direktör Şenol Güneş hakkında da konuşan Orman, "Şenol Hoca'yı iyi tanırız. Sevdiğimiz bir insandır. Şu anda o da kadrosunu oluşturmaya uğraşıyor. Ümraniye ile ilgili yatırım planı daha evvel aldığımız bir karardı. Şenol Hoca'nın görüşleri ile yapmak daha da iyi oldu. Şu anda o bir tatil yaptı. Dün ilk kez oturduk konuştuk. Transferler ve yapılacak işlerle alaklı. Ben ve asbaşkanım Umut Güner buradayız. Ahmet Bey de Ümraniye ile alakalı çalışıyor. Erdal Torunoğulları transferle alakalı çalışmalar içerisinde. İstişareler yapıyoruz. Şenol Hoca çok pozitif ve akıllı bir adam. Altına ekip kurduk, Tamer Tuna geldi. Bizim eski ekibimiz var." dedi.

"Geçen yıl teknik ekipte hata yaptık"

Şenol Güneş'in ekibi hakkında da açıklamalar yapan Orman, şunları dile getirdi:

"Geçen sene Tamer Tuna gibi birinin olmamasının acısını çok çekti. Teknik direktörün yardımcıları çok önemli. Tamer, kendini çok geliştirdi. Ben 2002 senesinde Tamer'i transfer ettim, Trabzonspor'dan. Şanssızlıklar yaşadı. Kendini epeyi geliştirdi. İstikbalde Beşiktaş'a hocalık yapacak vasıflarda. Hoca kim olursa olsun, Tamer'in 1. yardımcı olmasını istiyordum. Şenol Hoca, her şeyden evvel iyi bir öğretmendir. Görev itibarıyla çizgilerini bilen bir yapıyla mutlu olacaktı. Tamer ile görüştürdük, hiç sıkıntı yok. Tamer saygılı, tanıdığımız bir futbol adamıdır."

"Futbolda yeni bir yapılanmaya gideceğiz"

Orman, futbolda yeni bir yapılanmaya gideceklerini dile getirerek, "Futbolda tekrar bir yapılanma olacak. A takımı bir tarafta, diğer altyapı takımları ile koordinasyon sağlayacak bir direktör bulacağız. İşbirlğine gidilen takım uygulamalarında sona geldik.Bütün bu organizasyonu yönetecek biri lazım" dedi.

"Konoplyanka'yı 3 kere izlemeye gittim"

Beşiktaş'ın transferi çalışmaları hakkında da açıklamalar yapan Orman, "Bizim bir işimiz var. Biz buraya oyuncuları en makul şekilde getirmemiz lazım. Oyuncualrın ismini taraftar duymak istiyor ama bittikten sonra duyulsun. Basın ise haber atlamamak için bilgi alıyor, kamuoyunda öne çıkmak istiyor. Çıkınca insanlar havaya giriyor, para artırıyor. Transfer yatıyor. Konoplyanka'yı 3 kere izlemeye gittim. Bizim hayatımız bunları izlemekle geçiyor. Daha ortada bir şey yok. Başka oyuncular da var. İnsanlar biraz sabırlı olsun. Heyecan istiyorlar ama bizim işimiz de en makul şartlarda transferleri yapmaktır. Taraftar gözüyle popülerlik oluyor ama kulübümüz zarar geliyor. Yapmayın" dedi.

"Öncelikle 2-3 transfer yapacağız"

Öncelikli bölgelere 2-3 transfer yapacaklarını vurgulayan Orman, şöyle konuştu:

"Beşiktaş'ı toplama takım yapmayacağız. İlk sene 8-10 oyuncu aldık. Onlar şimdi sahada. Ondan sonra 3-2-3-2 gibi gidiyor. Oyuncu kadrosuyla çok oynadığınız zaman başarı çıkıyor. Uzun dönemli istikrarlı bir başarı çıkmaz. Beşiktaş her sene 10 transfer yaparak sonu nereye geldi, tüm kulüpler biliyor."

"Demba Ba'ya teklifler geliyor"

Demba Ba ile ilgili transfer teklifleri geldiğini doğrulayan Orman, "Beşiktaş'ta bir tek Demba Ba değil, birçok oyuncuya talep var. Bu iyi bir şeydir. İyi bir şey yaptık ki talep var. Ciddi teklifler geliyor mu, gelmelidir de zaten. Fakat, bizim hiçbir oyuncumuz köle falan değil. Biz sattık falan değil. Kulübün menfaatleri vardır. Ayrılmak isteyen yoktur. Gitmek isteyeni tutmak gibi bir durumumuz da yok. Teklifler gelse bile satmayacağız oyuncular vardır. Demba Ba çok önemli işler yaptı. Taraftarımız sevdi. Beşiktaş'ın malı sokakta değildir. Oyuncuyla konuşulursa, menfaatler uygunsa, Beşiktaş daha iyilerini alacaksa olur. Bizim 2-3 mevkide transfer yapmaya ihtiyacımız var. Birini satarsak 4, birini daha sattık 5'e ihtiyacımız var. O zaman toplama takım oluyor. Biz alan bir takımız, almaya bakıyoruz" dedi.

"İki kızım da Bilic'i uğurlamaya gitti"

Orman, Beşiktaş'ın eski teknik direktörü Slaven Bilic ile ilgili "sezon bitmeden İngiliz ekibiyle görüştü" şeklinde çıkan iddialara inanmadığını vurguladı.

"İki kızım da Slaven Bilic'i uğurlamaya gitti" diyen Orman, "Slaven Bilic, sezon devam ederken görüştüğünü sanmıyorum. Bilic buradan ağlayarak gitti. Kızlarım uğurlamaya gitti. Biz bunları basın önünde şov amaçlı yapmadık. Bizde iyi anıları kaldı. Şimdi Beşiktaş'a hizmet etmiş bir hocayla, kötü ayrılmayalım. Nasıl ki şölenle geldi, şölenle gitsin. Bundan sonrası ayıp şeyler. Yeni bir yola girmiş adam, bozmayalım. Beşiktaş'ın kapısı ona açık olsun isterim" şeklinde konuştu.

İLGİLİ VİDEOLAR

Sıradaki Haber
Üst kutu 6
Yükleniyor lütfen bekleyiniz