Futbol

Fırtına galibiyete odaklandı

10 Mayıs 2014 Cumartesi 12:46 - Son Güncelleme 10 Mayıs 2014 Cumartesi 12:47

Trabzonspor, Galatasaray karşısında kazanmak istiyor.

Spor Toto Süper Lig'de 4. sıradaki yerini koruyarak UEFA Avrupa Ligi'ne katılma mücadelesi veren Trabzonspor, yarın (11 Mayıs pazar) sahasında Galatasaray ile yapacağı maçtan galibiyetle ayrılıp son haftaya avantajlı girmeyi hedefliyor.

Teknik sorumlu Hami Mandıralı yönetiminde oynadığı son 8 maçta 4 galibiyet, 4 beraberlik alan bordo-mavililer, ağırlayacağı sarı-kırmızılı takım karşısında galibiyete odaklandı. Avrupa kupalarına katılmak için mutlak galibiyet hedefleyen Karadeniz ekibi, zorlu bir engeli geride bırakarak taraftarını mutlu etmek istiyor.

"Üç büyükler" olarak adlandırılan Beşiktaş, Fenerbahçe ve Galatasaray karşısında son 16 maçta kazanamayan Karadeniz temsilcisi, bu takımlar karşısındaki kötü gidişatına son vermeyi amaçlıyor.

Söz konusu rakipleri karşısında 15 lig, bir Türkiye Kupası finali olmak üzere son 16 karşılaşmada 8 mağlubiyet ve 8 beraberlik alan bordo-mavili takım, 21 Nisan 2012'de Süper Final şampiyonluk grubunun 2. haftasında, 1-0 galip geldiği Beşiktaş maçından sonra kazanamadı. Karadeniz ekibi, Galatasaray'ı mağlup ederek 750 gün sonra "üç büyükler" karşısında galibiyet hasretine son vermeye çalışacak.

Mandıralı'nın ikinci büyük maçı

Hami Mandıralı, teknik sorumluluk görevinde "üç büyükler" içerisindeki rakipleri karşısındaki ikinci maçına çıkacak.

Bordo-mavililer, Mandıralı yönetiminde ligin 24. haftasında sahasında Fenerbahçe ile karşılaşmıştı. Sarı-lacivertlilerin 1-0 önde olduğu sırada bordo-mavili taraftarların çıkardığı olaylar nedeniyle karşılaşma tatil edilmişti. Daha sonra Karadeniz ekibi, 3-0 hükmen yenik sayılmıştı.

Eksiklikler

Trabzonspor'da kart cezalıları Zeki Yavru ve Kadir Keleş yarınki karşılaşmada yer alamayacak.

Bordo-mavillerin Galatasaray maçına Onur Recep Kıvrak, Bosingwa, Mustafa Yumlu, Aykut Demir, Mustafa Akbaş, Bourceanu, Özer Hurmacı, Adrian, Yusuf Erdoğan, Olcan Adın ve Henrique muhtemel 11'i ile çıkması bekleniyor.

Trabzonspor'da Henrique, Onur Recep Kıvrak, Aykut Demir, Yusuf Erdoğan, Bourceanu, Janko ve Gökhan Alsan sarı kart sınırında yer alıyor. Bu futbolcular kart görmeleri halinde ligin son haftasında Medical Park Antalyaspor maçında takımda yer alamayacak.

Karşılaşmayı Trabzonspor'un cezası nedeniyle kadın ve çocuk taraftarlar izleyebilecek. 

Sıradaki Haber
Üst kutu 6
Yükleniyor lütfen bekleyiniz