Futbol

"Fırtına"nın kılavuzu "Bombacı" olursa

05 Mayıs 2014 Pazartesi 12:08 - Son Güncelleme 05 Mayıs 2014 Pazartesi 12:30

Trabzonspor, ligde son 8 haftada en çok gol atan takım oldu.

Trabzonspor, teknik sorumlusu Hami Mandıralı yönetiminde son 8 haftada Spor Toto Süper Lig'de en fazla gol kaydeden takım oldu.

Bordo-mavili takım, ligin 20. haftasında Akhisar Belediyespor karşısında aldığı 4-2'lik yenilginin ardından Mustafa Akçay'ın istifasıyla teknik sorumluluk görevine getirilen Hami Mandıralı ile daha fazla gol kaydeden bir grafik sergiledi.

Karadeniz ekibinin tarihinde 218 golle en fazla gol atan oyuncu olan ve sert frikikleriyle "Bombacı" lakabıyla tanınan Hami Mandıralı, takıma son haftalarda yaşanan birçok soruna rağmen golcü bir kimlik kazandırmayı başardı.

Trabzonspor, son 8 haftada 18 gol atarak Spor Toto Süper Lig'de bu dönem en fazla gol atmayı başaran ekip oldu. Karadeniz ekibi, son 8 haftada 2.25 gol ortalaması tutturarak bu gollerle Avrupa kupası hedefi yolunda da önemli puanlar kazandı.

-Fenerbahçe'yi de geride bıraktı

Trabzonspor, lig şampiyonluğunu elde eden Fenerbahçe'den de son 8 haftada daha fazla gol kaydetti.

Bordo-mavili takımı son 8 haftada 15 golle Sivasspor takip ederken, Fenerbahçede (3 gol hükmen) 14 golle üçüncü sırada yer aldı. Beşiktaş 11 gol atarken, Galatasaray da bu dönemde 6 gol kaydederek Karadeniz ekibinin gerisinde kaldı.

-Henrique'de Hami ile coştu

Trabzonspor'da Belçika'nın Westerlo takımında 18 gol atarak gol krallığı yarışını 3'üncü sırada tamamladıktan sonra Trabzonspor'a transfer edilen, 2011-2012 sezonunda ligde 2, geçen sezon ise ligde 4 gol atarak beklentileri karşılayamayan Henrique, teknik sorumlu Hami Mandıralı ile kendini buldu.

Ligde son 8 haftada 7 gol atarak bu sezon gol sayısını 13'e yükselten Henrique, bordo-mavili takımda en başarılı dönemini sergiledi. Brezilyalı oyuncunun gol attığı 12 maçta bordo-mavililer 26 puan toplamayı başardı.

UEFA Avrupa Ligi'nde de attığı 8 gol ile bu sezon toplam 21 gol kaydeden Henrique, Gürcü oyuncu Shota'dan sonra bir sezonda en fazla gol kaydeden ikinci oyuncu oldu.

-Son 8 haftada

Trabzonspor, ligde son 8 haftada Kayseri Erciyesspor'u 5-0, Sivasspor'u 4-0, Gençlerbirliği'ni 3-0, Gaziantepspor'u 2-1 yendi. Eskişehirspor ve Bursaspor ile 2-2, Kasımpaşa ve Elazığıspor ile golsüz berabere kalan bordo-mavililer, yenilgi yüzü görmedi.

Karadeniz ekibi, son 8 haftada 4 galibiyet, 4 beraberlik alarak 16 puan ile 2 puan ortalamasını tutturdu. Şampiyon Fenerbahçe ise son 8 haftada 14 puan topladı.

Sıradaki Haber
Üst kutu 6
Yükleniyor lütfen bekleyiniz