Futbol

Rıdvan Dilmen'den Larin eleştirisi

22 Ocak 2022 Cumartesi 17:09 - Son Güncelleme 22 Ocak 2022 Cumartesi 18:36  |  Kaynak : TRT SPOR

Rıdvan Dilmen, %100 Futbol'da Yeni Malatyaspor deplasmanından 1 puanla dönen Beşiktaş'ta Larin'in oynatılmamasını eleştirdi. Ünlü futbol yorumcusu, "Bu Larin problemini Beşiktaş'ın çözmesi lazım. Oynatmayarak kulübe ceza verirsiniz" dedi.

Rıdvan Dilmen ve Erbatur Ergenekon, TRT SPOR'da yayınlanan "%100 Futbol" programında, Spor Toto Süper Lig'in 23. haftasında Öznur Kablo Yeni Malatyaspor ile Beşiktaş arasında oynanan ve 1-1'lik eşitlikle biten mücadeleyi analiz etti.

"Beşiktaş, 4-5 atacağı maçı az daha kaybedebilirdi" diyen Rıdvan Dilmen, girdiği gol pozisyonlarından yararlanamaması nedeniyle eleştirilen Michy Batshuayi'nin performansını değerlendirdi.

"Futbolda plase de var. Batshuayi bunu denemiyor"

Ünlü yorumcu, "Batshuayi'de atletizm var, kuvvet var, istek var, dönüşler mükemmel, mermi gibi vuruyor.  Ama futbolda plase de var. Forvet oyuncusu plase de vurabilmeli. Bunu denemiyor, bunu gelişebilir. Hep bu eksiği yüzünden gol kaçırdı." diye konuştu.

"Larin'e ceza mı uygulanıyor?"

Siyah-beyazlı ekipte Kanadalı forvet Cyle Larin'in oynatılmamasını eleştiren Dilmen, "Beşiktaş’ın birkaç yıldır en iyi performans gösteren oyucusunun Cyle Larin olduğunu düşünüyorum. Çok katkı sağlayan bir oyuncu ama özellikle son haftalarda bakıyoruz ki kulübeye yerleşti." ifadelerini kullandı.

Rıdvan Dilmen, henüz Beşiktaş ile sözleşme yenilemeyen Larin'in kulübeye çekilmesinin nedenini sorarak, şunları dile getirdi:

"Transfer görüşmelerinin neticelenmemesinden dolayı bir ceza mı uygulanıyor? Şu maçta Larin'in olmaması, bugün herhangi bir Beşiktaşlı arkadaşımıza sorun, Batshuayi'nin bu kadar gol kaçırdığı bir maçta Larin'i yazar. Kenan'ı değil de Larin'i tercih edersin...Ben bugün Larin'in birkaç tane gol atma potansiyeli olan bir maç gördüm. Kenan ile 55-60 dk nasıl sabretti onu da anlamadım. Onun yerine giren Güven'in de bir şeyler yapmak istediğini ama hele hele Rıdvan'ın bugün iyi günündeyken, Larin'in olmasını, özellikle sağdan da gelecek ortalarda, Larin'in sonuç değiştireceğini düşünüyordum. Bu Larin problemini Beşiktaş'ın çözmesi lazım. Oynatmayarak kulübe ceza verirsiniz. Grip veya hasta değilse, Larin'in ısınmaya dahi gitmemesi, kulüple Larin arasındaki sözleşme krizidir." 

Dilmen, Yeni Malatyaspor'a VAR kararı sonrası verilen penaltı için "Doğru karar" yorumunu yaptı.

Sıradaki Haber
Üst kutu 6
Yükleniyor lütfen bekleyiniz