Futbol

'Futbolcu alt yapıdan donanımlı gelmiyor'

01 Nisan 2019 Pazartesi 15:01 - Son Güncelleme 01 Nisan 2019 Pazartesi 16:07

Evkur Yeni Malatyaspor Teknik Direktörü Erol Bulut, TRT SPOR'un sorularını yanıtladı.

Ziraat Türkiye Kupası’nda Galatasaray ile karşılaşacak olan Evkur Yeni Malatyaspor’da teknik direktör Erol Bulut, TRT SPOR’un sorularını yanıtladı.

Bulut gündemde olan yabancı sınırlaması hakkında “Tamamen serbest kalması en doğrusu. Alt yapıdan oyuncu yetiştirememenin yabancılarla alakası yok. Ben 1995’te Türkiye’ye geldim. 2019’dayız. Bu zaman içerisinde altyapılarda doğru düzgün bir yatırım yapılmadı. Biz bir şey yapmıyoruz sonra suçu yabancılara atıyoruz. Alt yapıya yatırım yok ki.. Sen kendi futbolcunu tetiklemen lazım. Sizin yerli oyuncunuz daha kaliteliyse zaten onu kullanırsınız. Futbolcu A takıma alt yapıdan donanımlı gelmiyor. Biz burada tekrar anlatıyoruz. Hocalar da kendini geliştirmeli. 10 senede bir futbolcu çıkıyor neredeyse. “ dedi.

Büyük umutlarla transfer edilen fakat sakatlığı nedeniyle forma giyemeyen Kamara için “Önümüzde 11 maç var. Kalitesi üst düzeyde. Maçı tek başına sonuçlandırabilir. Sakatlığından dolayı şu ana kadar kullanamadık. Yarın için de hazır değil. Ama 8 lig maçında yer alacağını düşünüyorum”ifadesini kullanan Bulut “Çok sakatlıklar yaşadık. Ankaragücü maçıyla birlikte aldığımız 3 puan bize moral getirdik. Arayı da iyi değerlendirdik. Yanlış bilmiyorsam Malatya tarihindeki ilk yarı final. Umarım güzel sonuçlar alırız. Kupayı Malatya’ya getirmek istiyoruz” açıklamasını yaptı.

Genç teknik adam ligi de ilk 6’da bitirmek istediklerini de bildirdi: “Futbolcular çıtayı yükseltti ve biz de hedefi Avrupa olarak belirledik. Ben ilk 10 demiştim. Şu an hedef ilk 6. Bunu da başaracak güce sahibiz. İlk 4 ile 6 puan fark var. Sonuna kadar mücadele edeceğiz”

Evkur Yeni Malatyaspor, hafta sonunda bu kez ligde Galatasaray ile karşılaşacak.

Kaynak: TRT SPOR
 

Sıradaki Haber
Üst kutu 6
Yükleniyor lütfen bekleyiniz