Futbol

Gakgoşlar umutlu

20 Ocak 2014 Pazartesi 11:43 - Son Güncelleme 20 Ocak 2014 Pazartesi 11:45

Buruk: "Yapacağımız transferlerle ligin iyi takımlarından biri olacağız"

Elazığspor Teknik Direktör Okan Buruk, yeni transferlerle ligin iyi takımlarından biri olacaklarını belirterek, "Süper Lig'de kalacağız" dedi.

Buruk, devre arasında iyi bir hazırlık dönemi geçirdiklerini ancak Ziraat Türkiye Kupası maçları nedeniyle hazırlık dönemini 8 günde tamamlamak zorunda kaldıklarını hatırlattı.

Hazırlık maçı yapamadıklarını, kupa maçlarıyla ikinci yarıya hazırlandıklarını ifade eden Buruk, önceliklerinin lig olduğunu vurgulayarak, "Kupada oyuncularımızın performanslarını görmek ve lige hazırlanmalarını sağlamak istiyoruz" dedi.

Kupanın kendileri için ikinci sırada geldiğini ve lige odaklandıklarını vurgulayan Buruk, yine de kupada gidebildikleri yere kadar gitmek istediklerini kaydetti.

Kupada gruptan çıkmaları durumunda yarı finalde Galatasaray ile oynamak istediğini aktaran Buruk, "Galatasaray'ın da gruplardan çıkıp çıkmayacağı belli değil. Final oynamak da isteriz. Kiminle oynayacağımız önem arz etmiyor ama söylediğim gibi bizim için lig daha ön planda" diye konuştu.

- "Takımdaşlık duygusu üst seviyeye çıktı"

Ligin ilk yarısının son haftalarında gösterdikleri performans sayesinde 18. sıradan kurtularak devreyi 16. sırada tamamladıklarını hatırlatan Buruk, şöyle devam etti:

"Bu anlamda umutluyuz. Ligde kalmayı hedefliyoruz. Son haftalarda performans olarak gelişme gösterdik. Oyuncularımız arasında takımdaşlık duygusu üst seviyeye çıktı. Oyuncularımızın karakterleri bu noktada bize çok ümit veriyor. Yeni transferler de bunu tamamlarsa ligde kalacağımızı umuyorum. Yapacağımız transferlerle ligin iyi takımlarından biri olacağız."

Hem takımı hazırlamak hem maça çıkmak hem de transfer yapmanın bir teknik adam için zorlu bir dönem olduğunu kaydeden Buruk, en iyisini yapmaya çalıştıklarını, rakiplerinin iyi transferlere imza attığını söyledi.

Teknik direktör Buruk, kulübün ekonomik imkanları doğrultusunda transfer çalışmalarını sürdürdüklerini anlatarak, sözlerini şöyle tamamladı:

"Çok büyük para harcayıp, çok büyük transferler yapacak durumda değiliz. Yine de elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalışacağız. Başkanımız büyük destek veriyor. Transfer için izlediğim, takip ettiğim oyuncular var. En kısa zamanda görüşmelerimizi tamamlayıp sonlandıracağız."
 

Etiketler : GakgoşOkan Buruk
Sıradaki Haber
Üst kutu 6
Yükleniyor lütfen bekleyiniz