Futbol

Galatasaray penaltılarda yıkıldı!

17 Ocak 2015 Cumartesi 22:09 - Son Güncelleme 17 Ocak 2015 Cumartesi 23:14

Antalya'daki turnuvada G.Saray, River Plate'e penaltı atışları sonunda yenildi.

Uluslararası Royal Kupası'nda Galatasaray, Arjantin Ligi takımlarından River Plate'e penaltı atışları sonunda 7-6 mağlup oldu.

Antalya'da düzenlenen International Royal Cup'ta Galatasaray ile Arjantin Ligi'nin ünlü ekibi River Plate karşı karşıya geldi. River Plate'in U21 takımı ile mücadele eden Galatasaray, 90 dakikası 1-1 sona eren maçı penaltı atışları sonunda 7-6 kaybetti.

Bu arada Galatasaray'da Burak Yılmaz, karşılaşmanın 73. dakikasında sakatlanarak oyundan çıktı. Teknik Direktör Hamzaoğlu, kaleci Sinan Bolat hariç bütün oyuncularını değiştirdiği için sarı-kırmızılılar maçın kalan dakikalarını 10 kişi oynadı.

Bu sonucun ardından River Plate finale yükseldi ve Beşiktaş'ın rakibi oldu. Galatasaray ise Guaratingueta ile 3.'lük maçı oynayacak.

MAÇIN ÖNEMLİ ANLARI...

14. dakikada Sinan Gümüş'ün ceza sahasına girmeden sol çaprazdan yaptığı sert vuruşta, kaleci Velazco son anda topu kornere tokatladı.

23. dakikada Martinez'in soldan ceza sahasına girerek dar açıdan yaptığı vuruşta, kaleci Eray İşcan gole izin vermedi.

41. dakikada Yasin Öztekin'in soldan kullandığı serbest vuruştan gelen topa, kale sahası içinde sağ tarafta Koray Günter gelişine vurdu. Koray'ın şutunu arka direkte tamamlayan Pandev, topu filelere yolladı: 1-0

İlk yarı Galatasaray'ın 1-0'lık üstünlüğüyle sona erdi.

79. dakikada sağdan ceza sahasına giren Martinez'in şutunda, kaleci Muhammed Alperen Uysal, soluna uzanarak topu tokatladı. Pozisyonun devamında topu savunma uzaklaştırdı.

87. dakikada River Plate serbest vuruş kazandı. Galatasaray kalecisi baraj kurdururken atışı kullanan Molina, topu kaleci Muhammed Alperen Uysal'ın üzerinden aşırtma bir vuruşla filelere gönderdi: 1-1

Karşılaşmanın normal süresi 1-1 bitti ve penaltılara gidildi.

PENALTILARDA RİVER PLATE GÜLDÜ

River Plate penaltılarda Galatasaray'a 6-5 üstünlük sağladı.

Galatasaray'dan Selçuk İnan, Sneijder, Olcan Adın, Melo ve Bruma penaltı vuruşlarını golle sonuçlandırırken, Sabri Sarıoğlu ve Telles penaltı atışlarından yararlanamadı.

Arjantin temsilcisinde ise Gomez, Aguero, Ruiz, Martinez, Salto, Zuniga penaltıları gole çevirdi. River Plate'de Romero penaltı kaçıran tek isim oldu.

Maçtan notlar

Stat: Alanya Oba

Hakemler: Mustafa Öğretmenoğlu, Emre Suna, Baran Eraslan

Galatasaray: Eray İşcan (Dk. 62 Muhammed Alperen Uysal), Hamit Altıntop (Dk. 62 Sabri Sarıoğlu) Emre Can Coşkun (Dk. 62 Semih Kaya), Koray Günter (Dk. 46 Hakan Balta), Tarık Çamdal (Dk. 62 Telles), Sinan Gümüş (Dk. 62 Sniejder), Yekta Kurtuluş (Dk. 62 Selçuk İnan), Emre Çolak (Dk. 62 Melo), Yasin Öztekin (Dk. 62 Bruma), Pandev (Dk. 53 Burak Yılmaz), Umut Bulut (Dk. 46 Dzemaili), (Dk. 62 Olcan Adın)

River Plate: Velazco, Shonfeld, Molina, Barboza, Ruiz, Vega (Dk. 70 Zuniga), Aguero, Diaz (Dk. 71 Salto), Gomez, Denot (Dk. 75 Romero), Martinez

Goller: Dk. 41 Pandev (Galatasaray), Dk. 87 Molina (River Plate)

Sarı kartlar: Dk. 28 Yekta Kurtuluş, Dk. 33 Emre Can Coşkun, Dk. 50 Pandev (Galatasaray), Dk. 54 Denot (River Plate)

Maça büyük ilgi

Sarı-kırmızılı taraftarlar maça büyük ilgi gösterdi. Toplam 10 bin 842 kapasiteye sahip Alanya Oba Stadı'nın sadece bir kale arkası tribünü dolmazken, karşılaşmayı yaklaşık 8 bin futbolsever izledi.

Fenerbahçe'nin aynı statta 15 Ocak'ta oynadığı Albimo Alanyaspor maçını 5 bin, Beşiktaş'ın yaptığı Guaratingueta karşılaşmasını ise 2 bin taraftar takip etmişti.

Hamzaoğlu rakibini iterek düşüren Pandev'i oyundan aldı

Müsbakanın özellikle ikinci yarısı oldukça gergin geçti. Karşılaşmanın 51. dakikasındaki bir pozisyonda Barboza'nın Pandev'e yaptığı harekete hakem Mustafa Öğretmenoğlu faul çaldı. Oyun durduktan sonra Pandev'in Barboza'yı iterek yere düşürmesiyle oyun alanı karşıtı. 

Hakem bu pozisyonda Pandev'e sarı kart gösterdi. Bu pozisyonun ardından Teknik Direktör Hamza Hamzaoğlu, 53. dakikada Pandev'i oyundan çıkardı.

Pandev'in yerine oyuna giren Burak Yılmaz da bir pozisyonda kendisine faul yapan Ruiz'e tepki gösterdi. Araya giren oyuncular tartışmanın büyümesini engelledi.

Burak şoku

Burak Yılmaz, karşılaşmanın 73. dakikasında depar atarken sakatlandı. Sağ arka adalesini tutan Burak, maça devam edemedi. Teknik Direktör Hamzaoğlu, kaleci Sinan Bolat hariç bütün oyuncularını değiştirdiği için sarı-kırmızılılar maçın kalan dakikalarını 10 kişi tamamladı.

Öte yandan penaltı atışlarının boş olan kale arkası tribününde bulunan kaleye atılmasına taraftarla büyük tepki gösterdi. Sarı-kırmızılı kenar yönetiminin penaltı atışlarının kalesinin değiştirilmesi talebi de hakemler tarafından kabul edilmedi.

Final

River Plate yarın (18.01.2015) saat 21.00'de Beşiktaş ile kupanın sahibi olabilmek için mücadele edecek. Galatasaray ise 3.'lük maçında saat 16.00'da Guaratingueta ile karşılaşacak.

Sıradaki Haber
Üst kutu 6
Yükleniyor lütfen bekleyiniz