Futbol

Galatasaray'a adeta para yağacak

22 Mayıs 2019 Çarşamba 09:56 - Son Güncelleme 22 Mayıs 2019 Çarşamba 10:14

Galatasaray, Süper Lig şampiyonluğuyla kasasına büyük bir geliri koymayı garantiledi. Hem şampiyonluk, hem de Şampiyonlar Ligi'ne doğrudan katılma paylarıyla önemli bir gelirin sahibi olan Aslan, bu sayede ekonomik olarak rahatlayacak.

Galatasaray'a Süper Lig'deki 22. şampiyonlukla birlikte adeta para yağacak. Sarı-kırmızılılar, tarihinde 16'ncı kez UEFA Şampiyonlar Ligi'ne katılma başarısı gösterdi.

Bu alanda ligin de zirvesinde yer alan Galatasaray, 15 milyon euroluk Şampiyonlar Ligi ayak basma primini de almaya hak kazandı. Sarı-kırmızılılar, ligde topladığı puanlar için de 63,7 milyon liralık primi hak etti.

Galatasaray, Şampiyonlar Ligi ve ticari gelirlerle birlikte yaklaşık 1 milyar lira kazanacak. Bu paranın 220 milyon lirası, yayın geliri olarak kasaya girecek. 

UEFA'dan gelecek 262 milyon lira ile birlikte 290 milyon lira ticari gelirler ve 228 milyon lira maç günü gelirleri de buna eklendiğinde Galatasaray, büyük bir maddi kaynağa kavuşmuş olacak.

Sarı-kırmızılılar ayrıca, bu sezon transferde de önemli rakamlar kazandı. 

Sezon içerisinde transfere 25,5 milyon euro harcayan Galatasaray, sattığı futbolculardan ise 30,8 milyon euro kasasına koydu.

Sarı kırmızılılar, transferden 5,3 milyon euro kâr etti.

Kaynak: TRT SPOR
 

Sıradaki Haber
Üst kutu 6
Yükleniyor lütfen bekleyiniz