Futbol

"Galatasaray'a transferi doğru karar"

19 Eylül 2014 Cuma 11:07 - Son Güncelleme 19 Eylül 2014 Cuma 11:12

Baba Dzemaili, oğlunun sarı-kırmızılı takıma transferini değerlendirdi.

Galatasaray'ın sezon başında İtalya Serie A ekiplerinden Napoli'den transfer ettiği Makedon asıllı İsviçreli futbolcu Blerim Dzemaili'nin babası Fekredin Dzemaili, oğlunun Türkiye'de başarılı olacağına inanıyor.

Fekredin Dzemaili, yaptığı açıklamada, oğlu Blerim'in Galatasaray'a transferini "doğru karar" olarak nitelendirdi.

Oğlunun, sahip olduğunu futbol yeteneğini Galatasaray'da herkese gösterme fırsatı bulacağını iddia eden Fekredin Dzemaili, "Blerim son derece disiplinli ve kendini futbola adamış biri. Galatasaray, onun için doğru kulüp. Burada, Napoli'dekinden daha başarılı olacaktır" diye konuştu.

Fekredin Dzemaili, beden eğitimi öğretmeni olduğunu ve uzun yıllar futbolla yakından ilgilendiğini belirterek, "Blerim uygulamada benim tavsiyelerimi dinledi, çok çalıştı ve sonunda profesyonel bir futbolcu oldu" dedi.

Türkiye'yi 25 yıl önce görme imkanı bulduğunu söyleyen Fekredin Dzemaili, sözlerini şöyle tamamladı:

"Türkiye'nin başta spor olmak üzere birçok alanda ilerlediğini duydum. Türk takımları her geçen yıl Avrupa'daki turnuvalarda daha fazla yer alıyor. Blerim'in kariyerine Türkiye'de devam edecek olmasından dolayı mutluyum. Makedonya'da Türk takımlarını destekleyen çok sayıda vatandaş var. Blerim'in Galatasaray'a transferinin ardından Makedonya'daki Galatasaray taraftarlarının artacağına inanıyorum."

- Blerim Dzemaili kimdir?

Arnavut bir ailenin çocuğunu olarak 1986 yılında Makedonya'nın Kalkandelen şehrinde dünyaya gelen Dzemaili, 4 yaşında ailesiyle İsviçre'ye göç etti. Futbol kariyerine bu ülkede başlayan Dzemaili, profesyonel futbolculuğa Zürih formasıyla adım attı. Dzemaili, Bolton, Torino, Parma ve Napoli formalarını giydi.

Dzemaili, sezon başında Makedon milli futbolcu Goran Pandev ile Galatasaray'a transfer oldu.

Dzemaili, İsviçre Milli Takımı'nın formasını giyiyor.

Sıradaki Haber
Üst kutu 6
Yükleniyor lütfen bekleyiniz