Futbol

Galatasaray'da Tudor sonrası değişim

06 Nisan 2017 Perşembe 14:14 - Son Güncelleme 06 Nisan 2017 Perşembe 14:23

Galatasaray, yeni teknik direktörü Igor Tudor yönetiminde değişime başladı. Antrenman, koşu mesafesi ve sistem derken Hırvat teknik adam, buna göre yapacağı transferlerle, gelecek sezonun takımını kuracak.

Galatasaray, Teknik direktör Igor Tudor'un gelişiyle büyük bir değişime uğradı. İlk olarak takımın oyun sistemini değiştiren Tudor, 4-2-3-1 den 3-4-3 sistemine geçti.

Riekerink döneminde çok eleştirilen antrenman metodu, Hırvat teknik adamın gelişiyle bambaşka bir boyut kazandı. Tudor, takıma yaptığı fiziki yüklemeler ve ağır idmanlar nedeniyle eleştirilse de bunun faydasını maçlarda görmeye başladı.

Galatasaray, Igor Tudor döneminde toplam altı lig maçına çıkarken, bu maçlarda üç galibiyet bir beraberlik iki yenilgi aldı. Sarı-kırmızılılar, özellikle son maçlarda yavaş yavaş yeni teknik adamın oyun felsefesine uygun konuma gelmeye başladı.

Hırvat çalıştırıcı, geldiği günden bu yana maçlarda kat edilen mesafeyi, 6 kilometre kadar yükseltti.

Galatasaray, Jan Olde Riekerink dönemde maç başına 108,5 km. kat ederken, Tudor döneminde 114, 7 km. ortalamaya ulaştı.

Sarı-kırmızılı ekip son olarak, 4-0 kazanılan Adanaspor maçında da 114,9 kilometreye ulaştı. Hırvat çalıştırıcı, ilk maçı olan Çaykur Rizespor mücadelesinde 118,2 km. ile sezonun kendi adına en yüksek değerine ulaşmıştı.

Igor Tudor gelecek sezonun takımını kurarken de yapılacak transferleri, kendi oyun felsefesine göre seçmek istiyor.

İlk olarak takımda gençleşmeye gidecek olan Tudor, 30'lu yaşlardaki oyuncularla yolları ayırıp, genç ve kaliteli isimleri takıma kazandıracak.

Transfer operasyonunu erken başlatan Tudor, yönetimden neredeyse her bölgeye takviye istiyor.

Mali kriterleri göz önünde bulunduran Galatasaray yönetimi ise Tudor'a iki büyük yıldız transfer sözü verdi. Hırvat teknik adam için en önemli bölge ise stoper ve forvet. 

İLGİLİ VİDEOLAR

Sıradaki Haber
Üst kutu 6
Yükleniyor lütfen bekleyiniz