Futbol

Gaziantep FK Başkanı Akınal'dan Halis Özkahya'ya destek

09 Kasım 2021 Salı 15:19 - Son Güncelleme 09 Kasım 2021 Salı 15:51  |  Kaynak : AA

Gaziantep FK-Kasımpaşa maçını erken bitiren ve kalan süreyi oynatmak için takımları tekrar sahaya çağıran Halis Özkahya'ya destek geldi. Gaziantep FK Başkanı Cevdet Akınal, "Umarım bu şanssızlıktan dolayı kariyerinde değişiklik yapmaz" dedi

Gaziantep Futbol Kulübü Başkanı Cevdet Akınal, 2-0 kazandıkları Kasımpaşa maçıyla ilgili yazılı bir açıklama yaptı.

Hakem Halis Özkahya'nın yanlış düdüğü nedeniyle erken bitirilen ardından 90+5'ten itibaren 4 dakika daha oynatılan karşılaşmada yaşananları hatırlatan Akınal, şunları kaydetti:

"Hakem Halis Özkahya Kasımpaşa karşılaşmasında şanssızlık yaşadı. Özkahya, karşılaşmayı neredeyse hatasıza yakın yönetti ve kendisinin de Türk futbolu için önemli bir hakem olduğuna inanıyoruz. Futbolumuzun gelişmesi adına ülkemizin spor konusundaki tüm değerlerine sahip çıkmamız gerekiyor. Umut ediyorum Halis Özkahya da bu yaşanılan şanssızlıktan dolayı kariyer planlamasında bir değişiklik yapmaz. Hepimiz hatalar yapıyoruz, yapmaya da devam edeceğiz ancak önemli olan niyetimizin nasıl olduğudur. Bizler de Halis Özkaya'nın yaşadığı bu olayı şanssızlık olarak nitelendiriyor ve ilerleyen süreçte de kendisine olan güvenimizi bir kez daha dile getiriyoruz."

Ne olmuştu?

Spor Toto Süper Lig'de Gaziantep ile Kasımpaşa arasında oynanan 12. hafta maçında yıllarca unutulmayacak bir olay yaşanmıştı.

2-0 ev sahibin üstünlüğüyle devam eden müsabakanın normal süresi sonunda hakem Halis Özkahya 9 dakikalık uzatma verdi. Maç, 90+5. dakikada Özkahya`nın yanlış son düdüğüyle tamamlanırken, takımlar soyunma odasına gitti. Özkahya, yardımcı hakemlerin uyarısıyla maçı erken bitirdiğini anlayarak kalan 4 dakikanın tamamlanması için takımları sahaya çağırdı. Bir süre takımlar sahada ısındıktan sonra karşılaşma kalan 4 dakikanın oynanması için hakem atışıyla yeniden başladı. Eksik sürenin oynanmasının ardından maç, Özkahya`nın ikinci bitiş düdüğüyle sona erdi.

Sıradaki Haber
Üst kutu 6
Yükleniyor lütfen bekleyiniz