Futbol

Gekas aslında güreşçiymiş!

29 Eylül 2014 Pazartesi 14:52 - Son Güncelleme 29 Eylül 2014 Pazartesi 14:59

Fenerbahçe'ye attığı 2 golle günün adamı olan Gekas'ın ilginç bir hikayesi var.

Akhisar Belediyespor'un Yunan santrforu Theofanis Gekas, esasında güreşçiymiş. Serbest güreşte Yunanistan şampiyonluğu bulunan Gekas, daha sonra minderi bırakıp yeşil sahalara transfer olmuş.

Fenerbahçe'ye attığı iki golle 'günün adamı' olan Akhisar Belediyesporlu Theofanis Gekas, Türkiye'deki ilk röportajını 18 Ocak 2012'de yapmıştı. Yunan futbolcunun Samsunspor'da oynadığı dönemde Hürriyet gazetesinde yapılan röportajdan önemli satırbaşları şöyle:

ATATÜRK'Ü GÖĞSÜNDE TAŞIYAN TÜRK

1-) Theofanis Gekas, Türkiye liginde oynayan ilk Yunan futbolcu. Atatürk’ün Kurtuluş Savaşı’nı başlattığı Samsun’a çıkışını sembolize eden Samsunspor logosuna dikkat çekenler, Gekas için “Atatürk’ü göğsünde taşıyan ilk Yunanlı” yorumunu yapıyorlar.

AİLESİNİN TÜRKİYE İLE HERHANGİ BİR BAĞI YOK

2-) Gekas, birçok Rum’un aksine ailesinin Türkiye ile bir bağı olmadığını söylüyor. Bir fabrika işçisinin oğlu. Çocukluğu anne babasının halen yaşadığı Larissa’da, zor şartlarda geçmiş.

GÜREŞTE YUNANİSTAN ŞAMPİYONU

3-) Bir süre güreş yapmış. Serbest güreşte Yunanistan güreş şampiyonluğu var. Ancak hayattaki tek tutkusu, sokakta öğrendiği ve kardeşiyle birlikte başladığı futbol. Eğitimini sorunca gülerek, “Futbol okulunu okudum” diyor. Lise mezunu.

ALMANYA'DA ÇOK TÜRK ARKADAŞI VAR

4-) Almanya’da çok Türk arkadaşı olduğunu, Türkiye’yi ve Türkleri onlarla tanıdığını anlatan Gekas, onlardan duyduğu Türk misafirperverliğini Samsun’da bizzat yaşadığını ifade ediyor. “

TÜRKİYE'YE KARŞI FORMA GİYDİ

5-) Avrupa şampiyonalarında Türkiye ile Yunanistan arasındaki milli maçlarda kendisinin de oynadığını hatırlatan Gekas, Ali Sami Yen ve İnönü’de top koşturduğunu belirterek,“Türkiye nasıl başarıyor bilemeyeceğim, her zaman güçlü takımlarla aynı torbaya düşüyor. Bu da onun şanssızlığı” diyor.

LEFTER'İ TÜRKİYE'DE TANIDI

6-) Türk futbolunda tarih yazan Rum asıllı Lefter Küçükandonyadis’i hatırlattığımda, ‘Lefter’i Türkiye’ye gelince duyduğunu’ söylüyor ve bu kadar çok kişiyi birleştirmesini idol olmasına bağlıyor.

7-) Futbolu bırakmam gerektiğini hissettiğim an bırakırım. Jübileden sonra bir planım yok. (‘Kitap yazmayı düşünüyor musunuz?’ sorusu üzerine) Zaten ben futbolda bir tarih yazdım, bundan sonra herşey ailem için.

Sıradaki Haber
Üst kutu 6
Yükleniyor lütfen bekleyiniz