Futbol

Gençlerbirliği'nde iç transfer harekatı

07 Mayıs 2014 Çarşamba 10:06 - Son Güncelleme 07 Mayıs 2014 Çarşamba 10:12

Başkent ekibinde 5 futbolcunun sözleşmesi sezon sonunda bitecek.

Spor Toto Süper Lig takımlarından Gençlerbirliği'nde, sezon sonunda 5 futbolcunun sözleşmesi sona erecek.

Başkent ekibini, sezonun tamamlanmasının ardından hareketli günler bekleyecek.

Gençlerbirliği'nde Ante Kulusic, Serkan Kurtuluş, Jean-Jacques Gosso, Ermin Zec ve Oktay Delibalta'nın kontratı sezon sonunda bitecek.

Kırmızı-siyahlı yönetim, sözleşmesi sona erecek futbolcularla ya kontrat yenileyecek ya da yol ayrımına gidecek.

- Savunmanın istikrarlı ismi

Sözleşmesi sona erecek futbolculardan Hırvat stoper Ante Kulusic, Gençlerbirliği'ne 2010 yılında katıldı. Başkent ekibinde 4 sezondur forma giyen Kulusic, istikrarlı futboluyla savunmanın değişmez ismi oldu.

Bu sezon yaşadığı sakatlıklar nedeniyle performansında düşüş gözlenen Hırvat defans oyuncusu, yine de 23 maçta görev almayı başardı.

Hava toplarındaki hakimiyetiyle dikkati çeken Kulusic, stoper mevkisinde oynamasına rağmen attığı 2 golle skora katkı sağladı.

- Sakatlıktan kurtulamadı

Gençlerbirliği'nde sözleşmesi bitecek futbolculardan Serkan Kurtuluş ise bu sezon sadece 8 maçta forma şansı bulabildi.

Galatasaray'dan 2012 yılında başkent temsilcisine transfer olan 24 yaşındaki savunma oyuncunun yakasını sakatlıklar bir türlü bırakmadı.

Serkan Kurtuluş, kas yırtığı nedeniyle bu sezon yaklaşık 3,5 ay sahalardan uzak kaldı. Geride kalan 6 maçta kadroya giren genç sağ bek, sadece 5 dakika sahada yer aldı.

- Takımın gözdesi oldu

Gençlerbirliği ile yolları 2010-2011 sezonunda kesişen Boşnak futbolcu Zec ise son haftalardaki performansıyla dikkatleri üzerine çekmeyi başardı.

Rumen golcü Bogdan Stancu'nun yokluğunda attığı gollerle kırmızı-siyahlı takımı sırtlayan 26 yaşındaki orta saha oyuncusu, son haftalardaki performansıyla göz doldurdu.

Gaziantepsor ve Bursaspor maçında attığı birer golle takıma üç puanı getiren Zec, Galatasaray maçını da boş geçmedi.

- Orta sahaya "dinamizm" kattı

Başkent temsilcisiyle sezon başında bir yıllık sözleşme imzalayan Jean-Jacques Gosso da mücadeleci oyun anlayışıyla Gençlerbirliği orta sahasına hareketlilik getirdi.

Fildişi Sahili Milli Takımı'nda oynayan ve 2014 FIFA Dünya Kupası kadrosuna davet edilmesi beklenen Gosso, Gençlerbirliği formasıyla çıktığı 24 maçta 5 golün hazırlayıcısı oldu.

Fildişi Sahilli futbolcu, Türkiye'de daha önce Orduspor ve Mersin İdmanyurdu takımlarında da forma giydi.

- Bir sezon Antep'te kaldı

Gençlerbirliği'nin bir diğer orta saha futbolcusu Oktay Delibalta ise kırmızı-siyahlı formayı sırtına ilk kez 2010 yılında geçirdi.

İki sezon sonunda Gaziantepspor'a kiralanan Delibalta, sezon başında yeniden Beştepe Tesisleri'ne döndü.

Bu sezon Gençlerbirliği'nde sakatlar kervanına katılan futbolcular arasında yer alan Delibalta, 18 maçta sahadaki yerini alırken, 2 gol kaydetti.

Sıradaki Haber
Üst kutu 6
Yükleniyor lütfen bekleyiniz