Futbol

Gökhan Töre kampa katılıyor

16 Temmuz 2019 Salı 13:56 - Son Güncelleme 16 Temmuz 2019 Salı 16:25

Gökhan Töre, Yeni Malatyaspor ile sözleşme imzaladı.

Kısa süren Chelsea macerası. Yıldızının parladığı Beşiktaş serüveni.

Son yıllarda sakatlıklarla boğuşan Gökhan Töre, Yeni Malatyaspor ile yeniden yükselişe geçmenin peşinde.

Gökhan, henüz 17 yaşında birçok futbolcunun hayalini kurduğu Chelsea’ye transfer oldu. Başarılı kanat oyuncusu, iki senelik İngiltere macerasının ardından futbola başladığı Almanya'ya, Hamburg formasıyla geri döndü.

Mavi beyazlılarda 1 sezon top koşturan milli futbolcu, 24 maçta oynayıp, 6 gol pası verdi. 27 yaşındaki oyuncunun bir sonraki durağı ise Rusya oldu ancak Rubin Kazan'da aradığını bulamadı. Gökhan, Rusya'daki 1 sezonun ardından kariyerinin altı çağını yaşadığı Beşiktaş'a, kiralık olarak imza attı.

Siyah beyazlı kulüpteki ilk yılında 33 maçta forma giyen Gökhan Töre, 4 kez fileleri havalandırırken, 8 de gol pası verdi. Bir sonraki sezon da yükselişini sürdüren milli futbolcu, 43 karşılaşmada 9 gol ve 11 asistlik performans gösterdi.

2015 - 2016 sezonunda teknik direktör Şenol Güneş'in de ilk tercihleri arasında yer alan 27 yaşındaki futbolcu, 35 maçta 6 kez fileleri sarsarken, 9 da gol pası vererek, lig şampiyonluğunda büyük rol oynadı.

Gökhan Töre, bir sezon sonra futbol kariyerini büyük ölçüde etkileyecek sakatlıklarla yüzleşmek zorunda kaldı. Beşiktaş'ta gösterdiği performansla kiralık olarak West Ham United'a transfer olan milli futbolcu, dizinden yaşadığı problemler nedeniyle sadece 8 maçta sahaya çıkabildi.

2017 - 2018 sezonunda siyah beyazlılara geri dönen 27 yaşındaki orta saha, ligde sadece 1 karşılaşmada forma giydi. Bir sonraki yıl ise kadroya girmekte zorlanan Gökhan Töre, 8 karşılaşmada ter döktü.

Geride kalan sezonun ilk yarısında ligde 2 maçta forma giyen Gökhan, ikinci devredeyse, kadro dışı kaldı. Beşiktaş ile sözleşmesi sona eren Gökhan Töre, Yeni Malatyaspor ile 1+1 yıllığa anlaştı.

27 yaşındaki oyuncu, Doğu ekibinde yeniden yükselişe geçmeyi planlıyor.

Yıldız futbolcu bugün sarı-siyahlıların Topuk Yaylası'na geleceği, yarın ise takımla çalışacağı belirtildi.

Kaynak: TRT SPOR, AA

Sıradaki Haber
Üst kutu 6
Yükleniyor lütfen bekleyiniz