Futbol

G.Saray ve F.Bahçe'den ittifak

02 Ekim 2013 Çarşamba 20:31 - Son Güncelleme 02 Ekim 2013 Çarşamba 20:31

Ezeli rakipler TFF'nin havuz kriterlerinde yaptığı değişikliğe tepki gösterdi.

Türkiye Futbol Federasyonu'nun (TFF) 2012-2013 sezonuna dair kulüplere dağıtılan havuz kriterlerinde sessiz sedasız yaptığı değişiklikle büyüklerden uçan 18 milyon TL ezeli rakipleri bir araya getirdi.

Yapılan kesinti sonrası Galatasaray ve Fenerbahçe'nin bu konudaki yaptığı yazılı itirazlarına federasyon yönetiminin, "TFF'nin bu kriterleri değiştirmeye hakkı ve yetkisi var" şeklinde cevap vermesinin ardından iki ezeli rakip hukuki yollara başvurma kararı aldı.

TFF yönetiminin geçen sezon ligi şampiyon olarak tamamlayan G.Saray'dan 5.5 lig ikincisi F.Bahçe'den de 5 milyon TL olmak üzere 5 takımdan yaklaşık 18 milyon TL'lik bir kesinti yaptığı ortaya çıktı. Futbol federasyonunun havuz parası dağılımında şampiyonluklardan dolayı bu külüplere verilen para oranında kesinti yaptığı belirlendi.

G.Saray CEO'su Lütfi Arıboğan ve F.Bahçe genel sekreteri Talat Yılmaz federasyonun usulsüz olarak kestiği bu parayı kendilerine iade etmesi için federasyona başvurduklarını açıkladı.

Yabancı kontenjanı konusunda federasyonla karşı karşıya kalan kulüpler şimdi de havuz parası konusunda TFF ile karşı karşıya geldi.

Sıradaki Haber
Üst kutu 6
Yükleniyor lütfen bekleyiniz