Futbol

G.Saray'da büyük operasyon! 13 oyuncu

16 Şubat 2015 Pazartesi 14:49 - Son Güncelleme 16 Şubat 2015 Pazartesi 15:22

G.Saray'ın yaz transfer döneminde kadrosunda büyük bir değişim olması bekleniyor

Galatasaray'da Mayıs ayında seçim var. Ancak sarı-kırmızılı ekibin şu anki yönetimindeki bazı isimlerin yeni yönetim ile beraber göreve devam etmesi bekleniyor. Teknik direktör Hamza Hamzaoğlu ile yola devam edecek olan Galatasaray'da sezon sonunda çok büyük bir kadro değişikliği olacağı ifade ediliyor.

Sporx'in haberine göre ekonomik anlamda da rahatlamak isteyen sarı-kırmızılı kulüp, sürpriz isimler ile de yollarını ayırma kararı alabilir!

Gitme ihtimali olan futbolcuların listesinde 13 isim bulunuyor. Galatasaray'ın transfer listesinde ise 5 genç oyuncu yer alıyor.

İşte Galatasaray'daki o büyük operasyon...

1-Gökhan Zan: Hamza Hamzaoğlu'nun ara transfer döneminde takımdan göndermek istediği ancak sarı-kırmızılı takımda kalarak sözleşmesini tamamlamak isteyen Gökhan Zan, sezon sonunda takımdan ayrılacaklar listesinin 1 numarasında yer alıyor.

2-Dzemaili: Galatasaray ile 2 yıllık sözleşmesi bulunan Dzemaili, sezon sonunda Florya'ya veda edecek isimlerden. Galatasaray'da beklenen performansı sergileyemeyen Arnavut oyuncunun takımdan ayrılması için gerekli görüşmeleri yapmaya başayan sarı-kırmızılı yönetim, herhangi bir bonservis bedeli talep etmeden yolların ayrılmasına izin verecek.

3-Aydın Yılmaz: Son dönemde yaşadığı sakatlıklardan dolayı sarı-kırmızılı formayı giyemeyen Aydın Yılmaz, sezon sonunda kesin olarak Florya'ya veda ediyor. Hamza Hamzaoğlu'nun 'gitsin' raporu verdiği Aydın Yılmaz için bazı Süper Lig kulüpleri ile şimdiden görüşmelere başlandı.

4-Goran Pandev: Galatasaray'da beklentilerin çok altında bir performans sergileyen Goran Pandev de sezon sonunda yolcular arasında yer alıyor. 1+1 yıllık sözleşmesi bulunan Makedon oyuncunun opsiyonunu kullanmayacak olan sarı-kırmızılı kulüp, Pandev'in yüksek yıllık maliyetinden de kurtulacak.

5-Engin Baytar: Prandelli'nin sildiği isimlerin başında gelen Engin Baytar, Hamza Hamzaoğlu'nun raporu doğrultusunda sezon sonunda kesin olarak Florya'ya veda edecek.

6-Emmanuel Eboue: Galatasaray'da yabancı kontenjanı kurbanı olan Eboue, sezon sonunda Florya'ya veda ediyor. Galatasaray ile olan sözleşmesi sezon sonunda sona erecek olan Fildişili yıldız, rotasını ABD olarak belirledi.

7-Sinan Bolat: Porto'dan kiralık olarak transfer edilen Sinan Bolat için satın alma opsiyonunu kullanmayacak olan Galatasaray, milli kaleciye teşekkür ederek yollarını ayıracak.

8-Yekta Kurtuluş: Galatasaray ile 2017'ye kadar sözleşmesi bulunan Yekta Kurtuluş, sezon sonunda sarı-kırmızılı formaya veda edecek isimlerin başında geliyor. Trabzonspor'un ısrarlı bir şekilde transfer etmek istediği Yekta için Galatasaray'ın talep ettiği bonservis bedelini düşürmesi bekleniyor.

9-Yasin Öztekin: Ara transfer döneminde birçok Süper Lig takımından teklif alan ancak kariyerine Galatasaray'da devam etmek isteyen Yasin Öztekin için Florya macerası kısa sürecek! Hamza Hamzaoğlu'nun takımdan gitsin yönünde rapor verdiği Yasin için şimdiden birçok Süper Lig kulübü devreye girdi ve sarı-kırmızılı yönetim ile görüşmelere başladı.

10-Fernando Muslera: Ve Galatasaray'ın gözbebeği! Galatasaray'ın Muslera konusundaki tavrı çok net; 20 milyon avro... Mayıs ayında yapılacak olan başkanlık seçimleri Muslera'nın geleceğini de direkt olarak etkileyebilir. Adnan Öztürk'ün başkan olması, 20 milyon Avro bedelle Muslera'nın satılması fikrini bir kez daha gündeme getirebilir; zira Öztürk'ün daha önce de buna benzeri bir açıklaması vardı. Tavır net; Parayı veren Muslera'yı alır... 

12-Wesley Sneijder: Galatasaray ile sözleşmesini uzatmayan Sneijder için sezon sonunda ayrılık çanları çalmaya başladı. Kariyerine ABD'de devam etmeyi planlayan Sneijder için Galatasaray'ın talep ettiği bonservis bedelinin 10 milyon avro civarında olması bekleniyor. Sözleşmesinde 20 milyon avroya serbest kalır maddesi bulunan Hollandalı yıldızın, sezon sonunda Florya'ya el sallaması yüksek ihtimal...

13-Alex Telles:  Hamza Hamzaoğlu'nun performansından memnun olmadığı Alex Telles için top tamamen Galatasaray Yönetimi'nde... Juventus ve Napoli'nin ısrarlı bir şekilde transfer edilmesini istediği Telles için belirlenen bonservis bedeli 7.5 milyon avro... 7.5 milyon Avroyu veren bir kulüp çıktığı anda Telles'in sarı-kırmızı macerası sona erecek.

Peki ya transferler nasıl olacak? İşte hedefteki ilk 5;

1- Enes Ünal: Galatasaray'ın transfer listesinde yer alan sürpriz isim Enes Ünal. Geçtiğimiz sezonun ara transfer döneminde Enes Ünal'ı kadrosuna katmak için büyük çaba harcayan ancak Bursaspor'un kararlı duruşundan dolayı transferi gerçekleştiremeyen Galatasaray, genç yıldız için Bursa'nın direncini kırmaya çalışıyor.

2- Adem Büyük: Kasımpaşa'nın yıldızı Adem Büyük, geçen sezon gösterdiği performansla dikkatleri üzerine çekmişti. Adem Büyük için Galatasaray'ın yanı sıra Beşiktaş da devrede...

3- Ahmet Çalık: Önceki senelerde de Galatasaray'ın gündemine gelen Ahmet Çalık, son dönemde transferde öne çıkan stoperlerden. 20 yaşındaki genç oyuncu, iki ayağını da etkili bir şekilde kullanabilmesi ile göze çarpıyor. Hamzaoğlu, Ahmet'i de takip ettiriyor.

4-Kaan Ayhan: Ara transfer döneminde de Galatasaray'ın listesinde yer alan Kaan Ayhan için sarı-kırmızılı yönetim Schalke 04'e teklif yapmış ancak bu teklif kabul edilmemişti. Kaan Ayhan'da ısrarcı olan Galatasaray, henüz olumlu yanıt alamadı.

5-Muhammet Demir: Sezon sonunda bir yerli takviyesi de forvet bölgesine yapmak isteyen Galatasaray'ın Muhammet Demir için girişimde bulunacağı kaydediliyor. Gaziantepspor'un 22 yaşındaki oyuncu için talep ettiği 6 milyon avroluk bonservis bedeli transfer sürecinin önündeki en büyük engel.

Sıradaki Haber
Üst kutu 6
Yükleniyor lütfen bekleyiniz