Futbol

Güneş: Yıkılmadık, yıkılacak takım değiliz

23 Nisan 2016 Cumartesi 23:13 - Son Güncelleme 23 Nisan 2016 Cumartesi 20:23

Şenol Güneş: "Her maçı kazanacak gücümüz var. Bazen bu tip takılmalar olabilir."

Spor Toto Süper Lig'de Akhisar Belediyespor ile 3-3 berabere kalan Beşiktaş'ta teknik direktör Şenol Güneş, "Oyun üstünlüğümüz, skor üstünlüğüne yansımadı." dedi.

Karşılaşmanın ardından düzenlenen basın toplantısında açıklamada bulunan Güneş, maçın ilk yarısında sahanın elverdiği çerçevede iyi futbol oynamaya çalıştıklarını ve gol de bulduklarını ancak beklemedikleri bir şekilde beraberlik golünü kalelerinde gördüklerini söyledi.

"Dördüncü golü de yiyebilirdik...Bazen bu tip takılmalar olabilir"

İkinci yarıda öne geçmelerine rağmen bir hata sonucunda skorun 2-2'ye geldiğini belirten Güneş, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Hata sonucu yediğimiz üçüncü golden sonra dördüncü golü de yiyebilirdik. Bu hataların büyük olması bugün 2 puan kaybımıza sebep oldu. Oyun üstünlüğümüz, skor üstünlüğüne yansımadı. 3-2'den sonra daha fazla risk almak durumdaydık. 3-3'ü bulduk, 4-3'ü de bulabilirdik. Akhisar savaştı, elinden gayreti gösterdi, onları tebrik ediyorum. Bütün oyuncular elinden gelen gayreti gösterdi, kazanabilecekleri maçtı. Beklemeyen hatalarla 2 puan kaybettik. Üzgünüz puan için ama oyun olarak da hedef olarak da hiçbir şey şaşmadı. Çünkü biz iyi takımız, iyi oynuyoruz, her maçı kazanacak gücümüz var. Bazen bu tip takılmalar olabilir. Önümüzde Kayserispor maçı var, ona hazırlanacağız ve ondan sonra diğer maçları da alarak bizi bekleyen şampiyonluğa ulaşacağız."

"Bazıları duygularını ağlayarak..."

Stresli bir durum içinde olmadıklarını dile getiren Güneş, futbolcuların üzüntü yaşamasının doğal olduğunu belirterek, "Bu kadar emeğin çok basit şekilde kaybedilmesinde bazıları duygularını ağlayarak, bazıları hırslı olarak, bazıları sakin durarak... Hepsi üzgün, kazanabilecekleri bir maçtı." dedi.

"Rahat kazanabileceğimiz maçta 2 puan kaybettik"

Bir gazetecinin "Hafta içinde gündeme getirilen bazı konularla Beşiktaş'la ilgili algı operasyonu mu yapılıyor?" şeklindeki sorusu üzerine Güneş, "Algı operasyonu bizim dışımızda. Şartlar ne olursa olsun saha, zemin, rakip, hakem, biz onları konuşacak değiliz, biz işimize bakacağız. Bugün de biraz dikkat etseydik, hata yapmasaydık, rahat kazanabileceğimiz maçta 2 puan kaybettik. Enerjimizi ona harcamayalım" değerlendirmesinde bulundu.

Güneş, bütün oyuncularının kazanma isteğini ortaya koyduğunu vurgulayarak, "Kaleci konusunda Boyko da Tolga da Günay da hata yapabilir. Biz en iyi şartlarda takımın dengesini bozmadan verim almaya çalıştık. Bugün hatalar fazla yapıldı, Sivas'ta bu tarz hatalar yapılmadı. Çok arzulu, istekli olduğumuz ve rakibin gelmediği anlarda hata yaptık. Oynayan, oynamayan bütün oyuncular bizim" ifadelerini kulandı.

Kendilerini destekleyen büyük bir taraftar kitlesi olduğunu kaydeden Güneş, "Kendi sahamızda gibi oynadık. Onlar adına üzgünüm, maçtan galibiyetle ayrılmak isterdik, onlar bunu hak ediyor" diye konuştu.

Rodallega, Beşiktaş'la anlaştı mı?

Güneş, Rodallega'nın Beşiktaş'la anlaştığı yönünde haberler çıktığının sorulması üzerine, şunları kaydetti:

"Kimin ne yazdığı ne konuştuğu bizi ilgilendirmez. Spekülasyonlara girmem, bizim dışımızda yazılıp, çiziliyor. Böyle bir şey mümkün değil. Zaten lig devam ediyor, transfer dönemi gelmedi. Bu tip algılar yapılabiliyor. Gelen, giden oluyor. Rakipten gelen, giden oluyor, bunlar konuşuluyor, bu bizim dışımızda. Biz işimizi yapacağız."

"Sahası olmayan takımı lige almayacaksın"

Karşılaşmanın oynandığı sahanın zeminiyle ilgili de değerlendirmede bulunan Güneş, şöyle konuştu:

"Sahanın zemini yakışmıyor, daha kötü hali vardı ama bu haliyle bile Süper Lig'e yakışmıyor. Sahası olmayan takımı lige almayacaksın. Bunu Akhisar için söylemiyorum, her takım için söylüyorum. Futbol bozarak değil, yaparak, iyi oynayarak oynanır. Futbolun gelişmesi için her şartı zorlamak lazım. Biz oynamaya çalıştık. En iyi hali bu olduğuna göre etkileyebiliyor. Bugün bizim sahamız, Fenerbahçe, Galatasaray, Konya'nın sahasının zeminine bakın, bir de buraya bakın."

Güneş, ellerindeki 2 puanı verdikleri için üzgün olduklarını belirterek, "Yıkılmadık, yıkılacak bir takım değiliz. Hak ettiklerini bildikleri için üzgünler." ifadelerini kullandı.

"Halen 6 puan öndeyiz"

Beşiktaşlı oyuncu Olcay Şahan, yayıncı kuruluşa yaptığı açıklamada, Akhisar Belediyespor'un zor bir rakip olduğunu belirterek, "Hedefimize ulaşacağız. Çok iyi oynadık. Rakibin üç gol atması tamamen bizim hatamız. Arkamıza bakmıyoruz. Şampiyonluğa odaklandık." dedi.

Cenk Tosun da 3 puanı hak ettiklerini ancak sahadan beraberlikle ayrıldıklarını söyledi. Skor 3-2 olduktan sonra Akhisar Belediyespor'un 4. golü kaçırdığını hatırlatan Cenk Tosun, "3-3'ü bulduktan sonra 4-3'ü de bulabilirdik. Halen 6 puan öndeyiz. 4 maçı da kazanıp, şampiyon olmak istiyoruz" ifadelerini kullandı.

Cenk Tosun, soyunma odasında teknik direktör Şenol Güneş'in herkesi tebrik ettiğini ve kimsenin üzülmemesi gerektiğini söylediğini belirterek, hatalarını görüp son 4 maçta bunları tekrarlamamak için ellerinden geleni yapacaklarını kaydetti.

Sıradaki Haber
Üst kutu 6
Yükleniyor lütfen bekleyiniz