Futbol

Hakemlere büyük müjde

10 Ağustos 2014 Pazar 10:39 - Son Güncelleme 10 Ağustos 2014 Pazar 10:45

Süper Lig'de maç yöneten ve 3 bin lira alan hakemin ücreti artık 5 bin 750 lira.

Merkez Hakem Kurulu Başkanı Zekeriya Alp sözünü tuttu, hakemlere tarihin en büyük zammı yapıldı.

Uzun süredir hakem ücretlerinin düşük olduğunu söyleyen ve 2.5 yıl içinde istenen artış yapılmadığı için kendini sorumlu tutan Alp’in, Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu’na önerdiği yeni rakamların kabul edildiği öğrenildi.

Sapanca’daki yaz seminerinin kapanışında hakemlere müjdeyi veren Zekeriya Alp’in, “Başkanımız Yıldırım Demirören bizim istediğimiz rakamı kabul etti. Kendisine kurulumuz ve sizin adınıza çok teşekkür ediyorum. Yönetim kurulunda da onaylandıktan sonra yeni sezonda yeni maç tazminatları yürürlüğe girecek” şeklinde konuştuğu bildirildi.

Profesyonelliğe geçiş
Hakem ücretlerine yapılan zammın bir hayli yüksek olduğu kaydedildi. Buna göre daha önce Süper Lig’de maç yöneten hakem 3 bin lira alırken, yeni tarifeye göre bu rakam 5 bin 750 lira olacak. Yapılan zam ile yardımcı hakemler Süper Lig’de 2 bin 750, dördüncü ve ilave hakemler ise 2 bin 200 lira ücret alacaklar.

Seminerin açılış törenine katılan ve hakemlere yapılacak ücret zammıyla ilgili müjdeyi veren TFF birinci başkanvekili Servet Yardımcı, amaçlarının kademeli olarak profesyonel hakemliğe geçiş olduğunu açıklamış ve federasyon olarak hakemlere en iyi koşulları sağlamak için tüm imkanların kullanılacağını ifade etmişti.
Belirlenen zammın önümüzdeki günlerde TFF Yönetim Kurulu tarafından da onaylanarak kamuoyuna açıklama yapılacağı vurgulandı.

Yeni kurul
MHK Başkanı Zekeriya Alp, seminer sırasında alınan bir kararı da hakemlere açıkladı. Buna göre Oğuz Sarvan, Metin Tokat, Murat Ilgaz ve Serdar Çakır’dan oluşan bir kurul yeni yapılanmanın parçası olarak MHK bünyesinde çalışmaya başlayacak.

Ağırlıklı olarak eğitim konularında faaliyet gösterecek olan kurul, genç ve yetenekli hakemlerin keşfedilmesi, bunların gelişimine katkı sağlanması gibi konularda faaliyet gösterecek. Bu kurul hakem atamalarında da istendiği vakit MHK’ye görüş ve önerilerini bildirecek. Kurul üyelerinin TFF bünyesinde sözleşmeli olarak görev yapacağı öğrenildi.

Dokunan kızaracak
Sapanca’da dün sona eren MHK yaz seminerinde kurul başkanı Zekeriye Alp, hakem otoritesini bozacak ve zedeleyecek hiçbir eyleme taviz vermeyeceklerini söyledi.

Alp, “En hazmedemediğim şey bir futbolcunun hakeme dokunması, itip kakmaya çalışması. İnanın bundan nefret ediyorum. Yeni sezonda bu tip davranışlara asla izin verilmeyecek. Hakeme parmağının ucuyla bile dokunan olursa bunun karşılığı kırmızı kart olacak. Hepinizin bu talimatımı eksiksiz yerine getirmesini istiyorum” dedi.

Zekeriya Alp, 2014-15 sezonunda kurul olarak hakem atamalarında çok daha titiz olacaklarının da altını çizerken, geçen sezon yardımcı hakemlerin 4. hakem olarak görevlendirildiğini ancak istenen verimin alınamadığını ifade etti. Alp geçmişte olduğu gibi maçlarda dördüncü hakem olarak yine hakemlerin atanacağını belirtti.

Milliyet

Sıradaki Haber
Üst kutu 6
Yükleniyor lütfen bekleyiniz