Futbol

Hamzaoğlu açıkladı! Mario Gomez için...

09 Temmuz 2015 Perşembe 14:41 - Son Güncelleme 09 Temmuz 2015 Perşembe 16:12

"Forvet transferi düşünüyoruz fakat fiyatlar yükseğe çıkıyor''

Galatasaray Teknik Direktörü Hamza Hamzaoğlu, dönmeyeceğini belirten Brezilyalı oyuncu Felipe Melo'ya net kararını vermesi için 20 Temmuz'a kadar süre tanıdığını söyledi.

Avusturya'nın Windischgarsten bölgesinde kamp yapan sarı-kırmızılılarda teknik direktör Hamzaoğlu basın mensuplarıyla sohbet etti.

Ülkesinden dönmeyeceğini bildiren Melo'nun durumuna bağlı olarak transferi şekillendireceklerini aktaran Hamzaoğlu, "Melo bizim elimizi kolumuzu bağlıyor. Kendisiyle konuştum, 20 Temmuz'a kadar süre verdim. Melo'ya 'Kararını ver. Bu süreye kadar kendine takım bulacaksan bul, geleceksen de artık 20'sinden itibaren aramızda ol' dedim. Melo bizim oyuncumuz. Gelip oynaması lazım. Bir yıl daha kontratı var. Bildiğimiz bir oyuncu. En azından ne alacağımızı biliyoruz" diye konuştu.

Brezilyalı oyuncuya zaman vererek, kendisini kazanmak istediğini vurgulayan sarı-kırmızılı teknik adam, şöyle devam etti:

"Melo benim oyuncum ancak isteyerek gelmeli, mecburen değil. Kafası burada olmalı. Mecburen burada olan futbolcudan fayda göremem. Kendi koşarak gelmeli. O yüzden 20'sine kadar vaktim var. Gitmek istiyorsan tamam, git. Kapı sana açık ama bir bedeli var. 20'sine kadar ben sana süre tanıyorum. Gideceğin kulüp ile o zamana kadar anlaş. Yoksa buraya gelip hala 'ben gideceğim' deme. Bu olmaz. Bu güzel ortamın da havası bozulur."

Hamzaoğlu, Napoli forması giyen Türk asıllı İsviçreli oyuncu Gökhan İnler ile ilgili sorular üzerine, "Şu an Melo var elimizde" yanıtını verdi.

"Jem çok cazip geldi"

Sarı-kırmzılı takımın teknik direktörü, yeni transfer Jem Paul Karacan'ın cazip bir transfer olduğunu söyledi.

Hamzaoğlu, 26 yaşındaki oyuncu ile ilgili, "Jem, şanssız bir sakatlık geçirdi. Sonra iyileşti ve oynadı. Ben onu gördüğüm için istedim. Mukavelesinin bitmiş olması da cazip geldi. Orta sahanın her bölgesinde oynayabilen bir futbolcu" yorumunda bulundu.

"Forvet transferi düşünüyoruz"

Forvet transferi yapmayı düşündüklerini dile getiren Hamza Hamzaoğlu, fiyatların yüksek olmasından şikayetçi oldu.

Basın mensuplarının forvet transferiyle ilgili ısrarlı soruları üzerine Hamzaoğlu, şöyle konuştu:

"Forvet transferi düşünüyoruz fakat fiyatlar yükseğe çıkıyor. Guidetti'yi şu an düşünmüyoruz. Mario Gomez'i düşündük ama 9 milyon avro bonservis istediler, kendisi de yıllık 5 milyon avro net istedi. Ben de isterim yıldız alalım ama dengeler var. Sadece bir oyuncuyla maç kazanamam, takım olmamız lazım. Sabri'ye verilen ücret ve Jem transferi için eleştiriliyoruz. Bir takım 11 tane Sneijder'den kurulmaz. 28 tane üst düzey oyuncu alıp burada ne yapacağız? Hangisini oynatacağız? Takım olmaya çalışıyoruz. Kiralıklar, altyapıdan oyuncular burada. Kolej havasında çalışıyoruz, tıkır tıkır gidiyor. Aralarından birkaçını kazansak kötü mü olur?"

"Kulübü düşünme mecburiyetindeyiz"

Genç teknik adam, sarı-kırmızılı kulübün mali yapısını da düşünmek zorunda olduklarını söyledi.

Yönetici Cüneyt Tanman'ın Sabri Sarıoğlu ile Maxi Pereira'yı kıyaslamasıyla ilgili sorular üzerine Hamzaoğlu, şunları kaydetti:

"Aslında Sabri ile anlaşmayıp Maxi Pererira ile 2 katına anlaşsak daha iyi olurdu. İnsanlar bunu istiyor herhalde. Verelim 5 milyon avro, getirelim o zaman. Böyle davranıldığı için şimdi hareket edemiyoruz. Hiç borcumuz olmasaydı, 9 milyon avro verip Mario Gomez'i gururla getirseydik buraya. Kendi oyuncularımıza da daha fazla para verip onları mutlu etseydik. Mecburuz, biz bu kulübü düşünmek zorundayız. Antrenör olarak ben kendi kariyerimi düşüneceğime, yönetime 'İstiyorum ben bunu, alın' dedim. Almazlarsa 'Almadılar, ben ne yapayım?" derim. Bu mu doğru davranış?"

Fransa'nın Troyes Kulübü'nde oynayan ve anlaşmaya varılan Lionel Carole'ün ikinci kamp dönemine yetişeceğini aktaran Hamzaoğlu, "Carole'e Lille de talip. Ufak pürüzler var ve gidereceğiz. Carole bizim ileri dönük projemiz. En azından bizimle zaman geçirmiş olsun. Zamanı geldiğinde Alex'in yerine düşünebileceğimiz bir oyuncu. Çocuk bizi istiyor, ben onu biliyorum" ifadelerini kullandı.

Bir haftalık çalışma süresinde gözüne giren oyuncuların olduğunu ancak isim vermeyeceğini vurgulayan Hamza Hamzaoğlu, "Gözüme giren isimler var ama doğru olmaz. Hepsinden memnunum. Örneğin Emre Can Coşkun 6 ay kiralık gitti, kendine güvenerek ve gelişerek geldi" diye konuştu.

Hamzaoğlu, transferi nedeniyle eleştirilerin yapıldığı Bilal Kısa'nın eleştirilerden olumsuz etkilendiğini aktararak, "Şu an baskı altında oynuyor. Antrenmanlardaki tavrı sosyal medyanın psikoloji üzerindeki etkisini gösteriyor. Oysa doğru davranışı yapması lazım. Tereddüt içinde oynayabiliyor" değerlendirmesinde bulundu.

Sarı-kırmızılı teknik adam, "Kiralık gidecek futbolcular kimler?" şeklindeki soru üzerine, kapta bulunan oğlu Ahmet Efe'yi kiralayacaklarını söyleyerek espri yaptı.

Sıradaki Haber
Üst kutu 6
Yükleniyor lütfen bekleyiniz